Radote klaidą? Radote klaidą?

Sveiki produktai

Visų prieskonių karalienė – ciberžolė gelbsti nuo ligų
Dienos tema
Tradicinė medicina

Visų prieskonių karalienė – ciberžolė gelbsti nuo ligų

views views 5638
Kokią naudą sveikatai teikia burokėliai?
Mityba

Kokią naudą sveikatai teikia burokėliai?

Mūsų išmintingosios močiutės be burokėlių neapsieidavo ne tik virtuvėje, bet ir jais skruostams suteikdavo sveiką raudonį. Deja, XXI-ajame amžiuje ši daržovė mūsų pilvus pasiekia tik šaltibarščių pavidalu. Todėl kartu prisiminkime, kuo burokėliai naudingi žmogaus organizmui.     Burokėlių nauda: Gerina smegenų funkciją. Burokėliai skatina smegenų kraujotaką, todėl daržovės itin naudingos kovoje su senatvine demencija. Manoma, […]

views 11569
Saldymedis: vienintelis visus organus gydantis skanėstas (+ veido kaukių receptai)
Mityba

Saldymedis: vienintelis visus organus gydantis skanėstas (+ veido kaukių receptai)

Saldymedžio šaknį naudojo dar senovės egiptiečiai: iš jos gamindavo arbatą, kuria gydydavosi nuo visų ligų. Spėjęs išplisti visame pasaulyje, dabar gydomasis augalas itin mėgstamas žolininkų ir natūralaus gyvenimo būdo šalininkų, kadangi teigiamai veikia beveik kiekvieną organą. Šis vaistas itin patiks smaližiams: jame yra medžiagų, net 50 kartų saldesnių už cukrų! 7 įtikinamos priežastys į racioną […]

views 22381
Žiemos maistas apsaugai nuo ligų
Mityba

Žiemos maistas apsaugai nuo ligų

Televizija plyšta nuo papildų reklamos imunitetui stiprinti. Bet nėra nieko maloniau ir geriau, kada skanus maistas tau atstoja geriausius vaistus! Sezoninės mitybos patarimais ir naudingiausių lietuviams produktų žiemą sąrašu dalinasi subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė, sveiko maisto akademijos „Pirmas Šaukštas“ įkūrėja. Kokias sezono gėrybes rinktis? Sakoma, kad turime valgyti savo klimatinės juostos produktus. Ir sutinku, ir […]

views 6880
Kviečių želmenys: kaip auginti, kaip vartoti ir kokia jų nauda organizmui
Mityba

Kviečių želmenys: kaip auginti, kaip vartoti ir kokia jų nauda organizmui

Dar mūsų seneliai įvairiausius negalavimus gydė natūraliomis priemonėmis, pavyzdžiui, kviečių želmenimis. Pamirštas vaistas vėl išpopuliarėjo prieš dešimtmetį, ir, manoma, kad dėl jo ligoninės palatos išvengė galybė žmonių. Tad kas gi šis paslaptingasis superaugalas ir su kuo jis valgomas? Pradedu vartoti kviečių želmenis: ką turėčiau žinoti? Pradedantiems siūlome nenuvertinti kviečių želmenų galios, kadangi jų poveikis – […]

views 16428
Krienai: nauda organizmui ir receptai
Mityba

Krienai: nauda organizmui ir receptai

Šiuolaikinėje lietuvių virtuvėje gerokai primiršome krienus – juos išstūmė lengvai prieinami ingredientai iš tolimiausių pasaulio kampelių. Šią prieskoninę šaknį verta įtraukti į racioną ne tik dėl ypatingo skonio, bet ir naudos sveikatai: reguliariai vartojami krienai gali padėti išvengti daugybės ligų. Krienai: išalkusiems, sergantiems ir lieknėjantiems Nors krienų šaknis savo išvaizda nežadina apetito, ji organizmui itin […]

views 16628
Soja ir jos produktai: visa tiesa
Mityba

Soja ir jos produktai: visa tiesa

Viešojoje erdvėje apie soją ir sojos patiekalus sklando dvejopos nuomonės. Vieni sako, kad soja labai vertingas kultūrinis augalas, o kiti klausia: „Kas pasakė, kad soja vertinga?“ Na, o kaip yra iš tiesų? Pasakoja sporto klubo trenerė bei puslapio „Sveika Mityba“ įkūrėja Gerda Sakavičiūtė. Sojos – pats vertingiausias kultūrinis augalas Pradėkime nuo to, kad soja yra […]

views 12076
pu erh arbata
Mityba

Pu erh arbata ir jos poveikis

Bene vienintelis tikros fermentacijos gėrimas (pvz., juodoji arbata yra pilnai oksiduota, tačiau nefermentuota) – puero arbatžolės pasižymi daugybe teigiamai organizmą veikiančių aspektų, motyvuojančių pu erh arbatos vartojimą paversti kasdieniu ritualu. Gyvybės energiją palaikančios pu erh (Lietuvoje dar vadinama „puero“) arbatos kilmė siekia ankstyvuosius Kinijos civilizacijos gyvavimo amžius ir yra siejama su Junanio (Yunnan) provincija. Vis […]

views 36524
bulvės
Mityba

Bulvėms tarti ,,taip“ ar ,,ne“?

Ar bulves valgyti sveika? Ką reikia atminti norintiems sulieknėti? Apie bulves ir bulvinius patiekalus pasakoja sporto klubo trenerė bei puslapio „Sveika Mityba“ įkūrėja Gerda Sakavičiūtė.    Bulvėms – taip ar ne? Šių dienų sveikos mitybos pasaulyje bulvės beveik visada ir visur yra išbraukiamos iš mitybos planų ir jas valgyti yra draudžiama. Tačiau bulvės nėra tokios […]

views 18417
slyvos
Mityba

Slyvų nauda organizmui

Slyvos ne tik skanios, bet ir naudingos, o savo naudingųjų savybių nepraranda ir apdorotos. Sužinokite, kuo slyvos naudingos jūsų organizmui, mėgaukitės jomis šviežiomis ir pasiruoškite atsargų žiemai. Slyvose gausu kalio, magnio ir fosforo, kurie šalina iš organizmo vandenį ir natrį, tai padeda normalizuoti vandens pusiausvyrą organizme ir sumažinti kraujospūdį. Slyvose esantys B grupės vitaminai stiprina […]

views 10424
Vaistažolės peršalimo ligoms gydyti
Mityba

Produktai peršalimo ligoms gydyti

Ruduo pasitinka ne tik auksaspalviais medžių lapais, bet ir vis dažnesnėmis ligomis tokiomis kaip peršalimas, gerklės skausmas, sloga, ar net gripas. Vos tik sunegalavus nebūtina iš karto griebtis cheminių vaistų, pirmoji pagalba nuo peršalimo – vaistažolės. Paprastasis čiobrelis Čiobreliuose esantis eterinis aliejus laikomas viena stipriausių natūralių antimikrobinių medžiagų, todėl ši vaistažolė yra tinkama kvėpavimo takų infekcijoms […]

views 5933