Mityba

Slyvų nauda organizmui

Publikuotas 2016 2 spalio views 14137
slyvos shutterstock.com

Slyvos ne tik skanios, bet ir naudingos, o savo naudingųjų savybių nepraranda ir apdorotos. Sužinokite, kuo slyvos naudingos jūsų organizmui, mėgaukitės jomis šviežiomis ir pasiruoškite atsargų žiemai.

  • Slyvose gausu kalio, magnio ir fosforo, kurie šalina iš organizmo vandenį ir natrį, tai padeda normalizuoti vandens pusiausvyrą organizme ir sumažinti kraujospūdį.
  • Slyvose esantys B grupės vitaminai stiprina nervų sistemą, mažina nuovargį.
  • Slyvose esantys vitaminai C stiprina organizmą, padeda įveikti įvairias infekcijas.
  • Slyvose yra nemažai skaidulų, kurios gerina virškinimą, spartina medžiagų apykaitą, o kartu padeda iš organizmo pašalinti kenksmingas medžiagas bei pašalinti vandens perteklių.
  • Slyvų minkštime yra pektinų (daugiau pektinų nei šviežios turi džiovintos slyvos), kurie gerina žarnyno veiklą, reguliuoja cholesterolio kiekį, šalina sunkiuosius metalus.
  • Slyvos naudingos tiek dantims, tiek raudoniesiems kraujo kūneliams, nes slyvose yra fluoro, būtino dantims, bei geležies.
  • Slyvos, dėl jose esančių įvairių mineralinių medžiagų, yra puikus pasirinkimas sergantiems mažakraujyste, mažins silpnumą ir suteiks energijos.

Džiovintos slyvos

Dabar slyvų metas, šviežiomis mėgaukitės į sveikatą, tačiau nepamirškite pasiruošti atsargų žiemai, geriausia – sudžiovinkite slyvas. Džiovintos slyvos nepraranda savo savybių.

  • Nuskintas uogas be kotelių nuplaukite, o po to panardinkite vienai minutei į verdantį vandenį, tuomet atšaldykite jas šaltame vandenyje. Tokiu būdu pagreitinsite slyvų džiovinimą.
  • Atšaldytas vandenyje slyvas paskleiskite vienu sluoksniu ant plokščio paviršiaus.
  • Slyvas perpjaukite ir išimkite kauliukus.
  • Kepimo skardą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi ir sudėkite slyvas vienu sluoksniu minkštimu į viršų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 40–45 laipsnių temperatūros, įdėkite kepimo skardas su slyvomis ir po 3–4 valandų jas išimkite.
  • Išimtas slyvas 4–6 valandas palaikykite kambario temperatūroje.
  • Vėl dėkite į orkaitę įkaitintą iki 55–60 laipsnių temperatūros, džiovinkite 4–5 valandas.
  • Išimkite slyvas ir kambario temperatūroje palikite per naktį.
  • Vėl dėkite į orkaitę, jau paskutinį kartą, orkaitę įkaitinkite iki 75–80 laipsnių ir slyvas džiovinkite 12–16 valandų.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Sveiki kokteiliai, kurie sustiprins ir prailgins vasaros įdegį

Vasara odai suteikia sveiką ir auksinį įdegį, kuris padidina patrauklumą. Norėdami gauti gražų įdegį ir kuo ilgiau jį išlaikyti, galite padėti savo odai iš vidaus. Raktas į gražų ir ilgalaikį įdegį iš vidaus yra beta karotinai. Atkreipkite dėmesį į šiuos skanius kokteilius, į kuriuos įdėta šių antioksidantų, kurie padidins jūsų odos grožį. Beta karotinai yra […]

views 8309
Mityba

10 priežasčių, kodėl turėtumėte įtraukti avokadą į savo dienos racioną

Skanūs, universalūs ir teikiantys naudos sveikatai, avokadai yra puikus jūsų dietos papildymas. Nors jie turi daug riebalų ir kalorijų, tačiau yra ypač maistingi. Dėl šilkinio minkštimo ir švelnaus skonio jie puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ir net desertams gaminti. Štai 10 priežasčių, kurias turėtumėte prisiminti kitą kartą eidami į maisto prekių parduotuvę: Avokaduose yra sveikųjų riebalų. […]

views 8316
Mityba

Ką valgyti prieš treniruotę?

Žmonės, norintys sulieknėti, dažnai užduoda klausimą, ką valgyti prieš treniruotę? Tinkamas maistas prieš sportą suteiks energijos pratimams atlikti. Jei vieną ar dvi valandas prieš eidami sportuoti normaliai pavalgėte, prieš treniruotę valgyti nebereikia. Geriausi angliavandeniai, kuriuos galite suvalgyti prieš sportuojant, yra lėtai įsisavinimi, pavyzdžiui, avižiniai dribsniai, citrusiniai vaisiai, rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės. Tai suteiks energijos, kurios […]

views 5792
Mityba

Tegyvuoja arbūzas! Odė vasaros uogai

Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena. Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį […]

views 5220
Mityba

Top 5 vietos, kur galima skaniai atsigerti kavos Vilniuje

Jauki savaitgalio popietė, lietinga vasaros diena arba tiesiog diena, kai norisi pasilepinti, susitikti su draugais ir smagiai paplepėti. Sakoma, kad geroje kompanijoje visur gerai, bet jaukios ir gražios vietos sukuria išskirtinę nuotaiką, o kur dar skani kava ir burnoje tirpstantys pyragaičiai… Taigi, vilniečiai ir miesto svečiai, GAMTOS GROŽIO FORMULĖS komanda pasiraitojo rankoves ir išrinko kelias […]

views 8561