Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena. Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį […]
Trumpa ispanų kalbos pamokėlė. Jei norite ištarti kaip tikri ispanai – sakykite (tortija). Ispanai dvi, šalia esančias “ll“ taria kaip “j“. Štai ir visa paslaptis. O dabar raitojamės rankoves ir ruošiamės gaminti bulvių omletą arba kitaip – ispanišką omletą. Jis tinka ir vėlyviems sekmadienio pusryčiams, ir pietums bei vakarienei. Ispanai jį valgo ir šiltą, ir […]
Alyvuogių aliejus pelnė pirmąją vietą Viduržemio jūros dietoje. Jo nauda žmogaus organizmui begalinė. Jis ne tik žavi dėl savo stipraus skonio, bet ir todėl, kad padeda išvengti širdies ligų, įvairių vėžinių susirgimų, diabeto, nutukimo ir net kovoja su senėjimu. Žinoma, neturėtume pamiršti, kad jis vis tiek yra aliejus, todėl riebus. Kiek turėtume jo suvartoti, jei […]
Teksto autorė: Neringa Starkovaitė Prisirpusios uogos, gaivūs ir paukščių čiulbesiu džiuginantys rytai, jūra, saulė- visa tai vasara. Šis metų laikas daug kam yra pats mėgstamiausias. Tiesa, dažnas iš mūsų karštomis vasaros dienomis neatsispiriame pagundai atsigaivinti ir suvalgyti porciją ledų, tačiau ar daug apie juos žinome? Ledai patinka visiems, jų būna įvairiausių skonių, tad pripažinkite, jog tai […]
Pripažinkime, jog rytas – ne pats mėgstamiausias paros metas. Kartais atsisveikinti su lova gali būti itin sunku, tačiau dienos pradžiai visada maloniai nuteikia skanūs, o svarbiausia sveiki pusryčiai ir kvapnios kavos aromatas. Pateiksime jums kelias lengvai pagaminamų pusryčių idėjas, juk puikiai suprantame, jog prieš darbo dieną niekas nenori ilgai kuistis ir eksperimentuoti virtuvėje. Energijos bomba […]
Daugeliui pažįstamas jausmas, kai po ilgos dienos grįžus į namus norisi arklį praryti, tačiau jėgų ir laiko gaminti vakarienę – ne per daugiausiai. Jei nesinori leisti pinigų restoranuose ar teršti organizmą pašildytais pusfabrikačiais, išbandykite šiuos receptus – reikės vos 10 minučių. Pirmadienis: baltymų diena sportuojantiems Kadangi visada sportuojame „nuo pirmadienio”, grįžę iš treniruotės pasilepinkite tikromis […]
Išlupus šokoladą, atidarius riešutų ar košės pakelį ir išvydus besirangančias maistinių kandžių lervas apetitas dingsta akimirksniu. Šie kenkėjai – vieni iš dažniausiai namuose aptinkamų vabzdžių, į namus dažnai patenkantys su maistu, parsineštu iš prekybos centrų, arba pro kambarių vedinimui pravertus langus, ventiliacijos angas. Radusios maisto, kandys ima sparčiai veistis: kruopose, arbatžolėse, džiovintuose vaisiuose, miltuose ar […]
Šokoladą skanauja visi – nuo mažylių iki suaugusiųjų, tačiau kaip iš tikrųjų teisingai tai daryti – žino vos keletas. Garantuojame, jog perskaitę šias taisykles ir patarimus, kitą kartą skanėstais mėgausitės dar labiau. Kokį šokoladą rinktis ir kuo jis naudingas? Naudingiausias organizmui – tamsus šokoladas (bent 70% kakavos), kadangi pieniškame per daug cukraus. Tuo tarpu […]
Kai pabosta tradiciniai lietuvių patiekalai, šeimininkės ima sukti galvą, kokiais gardumynais artimuosius nustebinti švenčių proga. Geriausia įkvėpimo bei idėjų semtis iš pasaulinio garso šefų: tam puikiai pasitarnaus šiuolaikinės technologijos! Jamie Oliver: kepta žąsis su prieskoniais A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on Dec 11, 2016 at 11:51am PST Jums reikės: ~4kg sveriančios žąsies […]
Sakoma, kad maistas turėtų būti mūsų vaistas. Todėl su peršalimo simptomais patariama kovoti ne tik tabletėmis, bet ir gardžiais, gydomųjų savybių turinčiais patiekalais. Jei virtuvėje skundžiatės fantazijos trūkumu, išbandykite šiuos sriubų nuo peršalimo receptus. Tiršta pomidorų sriuba Pomidoruose randamas retas ir itin stiprus antioksidantas likopenas gerina organizmo limfinę sistemą, o vitaminas C stiprina imunitetą. […]