Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena.
Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį dar labiau įsimylėti.
Arbūzą sudaro 90–95% vandens, todėl tai yra alternatyvus ir itin skanus būdas kūno drėkinimui. Tai taip pat arbūzas mums suteikia sotumo jausmą, todėl gavę nedaug kalorijų (apie 32 kcal – 100g), jausitės sotūs ir hidratuoti, nereikės baimintis ir dėl savo figūros.
Arbūzas yra puikus skaidulų šaltinis, pagerinantis žarnyno darbą, padeda kūnui pašalinti toksinus ir atliekas. Puikus maistas lieknėjant ir kontroliuojant svorį. Dėl aminorūgšties L-citrulino jis taip pat padeda pagerinti kraujo apytaką, taip pat atpalaiduoja kraujagysles ir didina seksualinį potraukį bei ištvermingumą.
Arbūze taip pat yra antioksidantų: vitaminų A ir C bei beta karotino, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais, sukeliančiais priešlaikinį senėjimą, jie taip pat apsaugo odą nuo saulės ir yra atsakingi už jūsų įdegio prailginimą.
Pateiksime geriausius receptus, kad galėtumėte mėgautis arbūzu kaip niekad anksčiau ir nebijoti prarasti gražiausio bikini vertos figūros.
Arbūzų sultys su imbieru ir mėtomis
Jei norite, kad šaldytuve būtų sveikas ir beveik nekaloringas, nepamirškite išbandyti šių sveikų sulčių.
Ingredientai
1 arbūzas
2 šaukštai tarkuoto šviežio imbiero
1 šakelė mėtų
Ledo kubeliai
Paruošimas: supjaustykite arbūzą ir pašalinkite sėklas. Susmulkinkite maišytuve kartu su šviežiu imbieru. Patiekite stiklinėje su ledo kubeliais ir keliais mėtų lapeliais.
Viduržemio jūros arbūzo ir fetos salotos
Arbūzo ir fetos sūrio derinys yra ne tik sveikas, bet ir skanus.
Ingredientai
700 g arbūzo
200 g fetos sūrio
1 laiškinis česnakas
120 g juodųjų alyvuogių
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių,
45 ml. ypač tyro alyvuogių aliejaus
Šviežios mėtos
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kubeliais supjaustome arbūzą. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, supjaustome fetos sūrį ir vyšninius pomidorus. Į salotų dubenį sumaišome šiuos ingredientus, sudedame juodąsias alyvuoges, pabarstome raudonėlio ir mėtos lapeliais, pagardiname prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus!