Maisto gaminimas ir vartojimas

Mityba
Dienos tema

10 priežasčių, kodėl turėtumėte įtraukti avokadą į savo dienos racioną

views views 862
Mityba

Sveika vakarienė per 10 minučių: valgiaraštis visai savaitei

Daugeliui pažįstamas jausmas, kai po ilgos dienos grįžus į namus norisi arklį praryti, tačiau jėgų ir laiko gaminti vakarienę – ne per daugiausiai. Jei nesinori leisti pinigų restoranuose ar teršti organizmą pašildytais pusfabrikačiais, išbandykite šiuos receptus – reikės vos 10 minučių. Pirmadienis: baltymų diena sportuojantiems Kadangi visada sportuojame „nuo pirmadienio”, grįžę iš treniruotės pasilepinkite tikromis […]

views 38148
Maistinė kandis pietų lėkštėje?
Mityba

Maistinė kandis pietų lėkštėje?

Išlupus šokoladą, atidarius riešutų ar košės pakelį ir išvydus besirangančias maistinių kandžių lervas apetitas dingsta akimirksniu. Šie kenkėjai – vieni iš dažniausiai namuose aptinkamų vabzdžių, į namus dažnai patenkantys su maistu, parsineštu iš prekybos centrų, arba pro kambarių vedinimui pravertus langus, ventiliacijos angas. Radusios maisto, kandys ima sparčiai veistis: kruopose, arbatžolėse, džiovintuose vaisiuose, miltuose ar […]

views 7531
Gidas smaližiams: kaip teisingai valgyti šokoladą?
Mityba

Gidas smaližiams: kaip teisingai valgyti šokoladą?

Šokoladą skanauja visi – nuo mažylių iki suaugusiųjų, tačiau kaip iš tikrųjų teisingai tai daryti – žino vos keletas. Garantuojame, jog perskaitę šias taisykles ir patarimus, kitą kartą skanėstais mėgausitės dar labiau.   Kokį šokoladą rinktis ir kuo jis naudingas? Naudingiausias organizmui – tamsus šokoladas (bent 70% kakavos), kadangi pieniškame per daug cukraus. Tuo tarpu […]

views 9258
Ką Kalėdoms gamina žymiausi pasaulio virtuvės šefai?
Mityba

Ką Kalėdoms gamina žymiausi pasaulio virtuvės šefai?

Kai pabosta tradiciniai lietuvių patiekalai, šeimininkės ima sukti galvą, kokiais gardumynais artimuosius nustebinti švenčių proga. Geriausia įkvėpimo bei idėjų semtis iš pasaulinio garso šefų: tam puikiai pasitarnaus šiuolaikinės technologijos! Jamie Oliver: kepta žąsis su prieskoniais   A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on Dec 11, 2016 at 11:51am PST Jums reikės: ~4kg sveriančios žąsies […]

views 5819
Sriuba nuo peršalimo? 4 nuostabūs organizmo stiprinimo receptai
Mityba

Sriuba nuo peršalimo? 4 nuostabūs organizmo stiprinimo receptai

  Sakoma, kad maistas turėtų būti mūsų vaistas. Todėl su peršalimo simptomais patariama kovoti ne tik tabletėmis, bet ir gardžiais, gydomųjų savybių turinčiais patiekalais. Jei virtuvėje skundžiatės fantazijos trūkumu, išbandykite šiuos sriubų nuo peršalimo receptus. Tiršta pomidorų sriuba Pomidoruose randamas retas ir itin stiprus antioksidantas likopenas gerina organizmo limfinę sistemą, o vitaminas C stiprina imunitetą. […]

views 8369
Majonezas. Nuteisti ar išteisinti?
Mityba

Majonezas. Nuteisti ar išteisinti?

Kaip atsakytumėte į šį klausimą apie majonezą: „Nuteisti ar išteisinti?“ Ar šis produktas turėtų puikuotis ant vaišių stalo, aiškinamės su „Tūpk Stok“ projekto įkūrėja, „Insanity“ instruktore ir mitybos konsultante Olga Pociene. Kas yra majonezas? Majonezas yra labai prieštaringai vertinamas produktas. Kulinarai galbūt pasakytų majonezui „taip“ ir nieko blogo tame nematytų ir jie būtų teisūs, žinoma, […]

views 8022
Mityba

Košerinis maistas: ko galima pasimokyti iš vienos sveikiausių pasaulyje virtuvės?

Tradicinė Izraelio virtuvė – puikus vienos sveikiausių pasaulyje Viduržemio dietos pavyzdys, todėl nenuostabu, kad čia vidutinė gyvenimo trukmė siekia net 81–erius metus. Tiesa, žydų virtuvę nuo kaimynių skiria košerinis maistas, kuris, panašu, šventojoje žydų knygoje Toroje atsirado ne veltui. Kokią naudą teikia griežtų taisyklių ribojamas maistas? „Košer“ hebrajų kalba apibūdina ne tik tinkamą valgyti maistą, […]

views 25708
gaminimo klaidos
Mityba

7 dažniausios gaminimo klaidos, sugadinančios maisto skonį ir kokybę

Džiugu, kad vis daugiau žmonių rinkdamiesi maistą rūpinasi ne tik gomurio malonumais, bet ir kokybe. Tinkamai paruošti patiekalai teigiamai veikia sveikatą, todėl kitą kartą sukiodamiesi virtuvėje venkite šių 7 maisto gaminimo klaidų. Mėsai renkatės keptuvę nelimpančia danga Nelimpančios dangos keptuvės – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nenori, kad kepamas maistas skendėtų aliejuje. Visgi tokius indus geriausia […]

views 16693
druskos pakaitalai
Mityba

9 idėjos, kuo pakeisti druską

Nors druska mūsų organizmui – būtina, pernelyg didelis jos kiekis gali pridaryti žalos sveikatai. Kadangi perdirbtuose maisto produktuose šio baltojo prieskonio ir taip daugiau nei reikia, gamindami jį pakeiskite sveikesnėmis ir dar gardesnėmis alternatyvomis. Mėtos. Gaivumo suteikiantis prieskonis, puikiai tiksiantis pagardinti saldžius patiekalus, salotas, makaronus ar kuskusą. Ypatingai dera su tokiomis daržovėmis kaip morkos, žirniai […]

views 12205
valgyti taisyklingai
Mityba

Ar mokate valgyti taisyklingai?

Nors valgome kasdien ir ne kartą, tačiau ar mokame valgyti taisyklingai? Nepersivalgyti? Suvalgyti tik tiek, kiek mums iš tiesų reikia? Ir kas nutinka kaskart, kai persivalgome? Pasakoja mitybos specialistė-konsultantė Indrė Trusovė. Kokias klaidas žmonės dažniausiai daro valgydami? Kaip vieną didžiausių ir dažniausių klaidų įvardinčiau skubėjimą. Šiuolaikinis žmogus nuolat skuba, lekia, daug laiko praleidžia kelyje, dažnas […]

views 24722