Maisto gaminimas ir vartojimas

Mityba
Dienos tema

10 priežasčių, kodėl turėtumėte įtraukti avokadą į savo dienos racioną

views views 8316
Majonezas. Nuteisti ar išteisinti?
Mityba

Majonezas. Nuteisti ar išteisinti?

Kaip atsakytumėte į šį klausimą apie majonezą: „Nuteisti ar išteisinti?“ Ar šis produktas turėtų puikuotis ant vaišių stalo, aiškinamės su „Tūpk Stok“ projekto įkūrėja, „Insanity“ instruktore ir mitybos konsultante Olga Pociene. Kas yra majonezas? Majonezas yra labai prieštaringai vertinamas produktas. Kulinarai galbūt pasakytų majonezui „taip“ ir nieko blogo tame nematytų ir jie būtų teisūs, žinoma, […]

views 10579
Mityba

Košerinis maistas: ko galima pasimokyti iš vienos sveikiausių pasaulyje virtuvės?

Tradicinė Izraelio virtuvė – puikus vienos sveikiausių pasaulyje Viduržemio dietos pavyzdys, todėl nenuostabu, kad čia vidutinė gyvenimo trukmė siekia net 81–erius metus. Tiesa, žydų virtuvę nuo kaimynių skiria košerinis maistas, kuris, panašu, šventojoje žydų knygoje Toroje atsirado ne veltui. Kokią naudą teikia griežtų taisyklių ribojamas maistas? „Košer“ hebrajų kalba apibūdina ne tik tinkamą valgyti maistą, […]

views 36352
gaminimo klaidos
Mityba

7 dažniausios gaminimo klaidos, sugadinančios maisto skonį ir kokybę

Džiugu, kad vis daugiau žmonių rinkdamiesi maistą rūpinasi ne tik gomurio malonumais, bet ir kokybe. Tinkamai paruošti patiekalai teigiamai veikia sveikatą, todėl kitą kartą sukiodamiesi virtuvėje venkite šių 7 maisto gaminimo klaidų. Mėsai renkatės keptuvę nelimpančia danga Nelimpančios dangos keptuvės – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nenori, kad kepamas maistas skendėtų aliejuje. Visgi tokius indus geriausia […]

views 17411
druskos pakaitalai
Mityba

9 idėjos, kuo pakeisti druską

Nors druska mūsų organizmui – būtina, pernelyg didelis jos kiekis gali pridaryti žalos sveikatai. Kadangi perdirbtuose maisto produktuose šio baltojo prieskonio ir taip daugiau nei reikia, gamindami jį pakeiskite sveikesnėmis ir dar gardesnėmis alternatyvomis. Mėtos. Gaivumo suteikiantis prieskonis, puikiai tiksiantis pagardinti saldžius patiekalus, salotas, makaronus ar kuskusą. Ypatingai dera su tokiomis daržovėmis kaip morkos, žirniai […]

views 13736
valgyti taisyklingai
Mityba

Ar mokate valgyti taisyklingai?

Nors valgome kasdien ir ne kartą, tačiau ar mokame valgyti taisyklingai? Nepersivalgyti? Suvalgyti tik tiek, kiek mums iš tiesų reikia? Ir kas nutinka kaskart, kai persivalgome? Pasakoja mitybos specialistė-konsultantė Indrė Trusovė. Kokias klaidas žmonės dažniausiai daro valgydami? Kaip vieną didžiausių ir dažniausių klaidų įvardinčiau skubėjimą. Šiuolaikinis žmogus nuolat skuba, lekia, daug laiko praleidžia kelyje, dažnas […]

views 26982
Šie patarimai padės nesveiką maistą pakeisti sveikesniu
Mityba

Šie patarimai padės nesveiką maistą pakeisti sveikesniu

Priminti, kad tai, ką valgome, yra labai svarbu, ko gero, tikrai nereikia. O ar kada nors susimąstėte, kokius ir kuo nesveiko maisto produktus galėtumėte pakeisti? Apie tai dar negalvojote? Tuomet į pagalbą skuba Loreta Fokienė, penkių vaikų mama ir svetainės „vegetarams.lt“ autorė. Pradėkime nuo to, kas gi yra tas nesveikas maistas? Loreta pasakoja: „Nesveikas maistas […]

views 10281
Cinamonas – prieskonis, kuris padeda sulieknėti
Mityba

Cinamonas – prieskonis, kuris padeda sulieknėti

Jei manote, kad nėra nieko geriau nei sekmadienio rytą mėgautis puodeliu kavos, pagardintos cukrumi ir grietinėle, turime Jums naujienų. Pasirodo, galima gerti ne prastesnio skonio kavą, tačiau suvartoti net 70 kalorijų mažiau. Tad kas gi tas paslaptingasis prieskonis, padėsiantis atsikratyti nereikalingų kilogramų? Cinamonas nuo seno žinomas dėl medžiagų apykaitą greitinančių savybių. Be to, prieskonis malšina […]

views 37610
Mitybos specialistės patvirtintas receptas: salotos, mažinančios apimtis, bet puoselėjančios grožį
Mityba

Mitybos specialistės patvirtintas receptas: salotos, mažinančios apimtis, bet puoselėjančios grožį

Kalbėdami apie maistą, žmonės dažniausiai pagalvoja apie savo svorį, jo kontrolę, tarsi maistas būtų reikalingas vien atsikratyti alkio jausmo, užpildyti skrandį, o po to panaudojamas rankų, kojų ar pilvo apimtims palaikyti. Tačiau jeigu vartojame per mažai maisto, jo pritrūksta nagai, oda, plaukai ir nukenčia mūsų natūralus grožis. Taigi visai nenuostabu, kad nepakankama mityba save alinantys […]

views 42179
Kaip sumažinti suvartojamą druskos kiekį?
Mityba

Kaip sumažinti suvartojamą druskos kiekį?

Vieni druską vadina baltąja mirtimi ir kiek įmanoma labiau jos vengia, kiti be ja pagardintų patiekalų neįsivaizduoja gyvenimo. Gydytojai pataria rinktis aukso viduriuką ir suvartojamą druskos kiekį sumažinti, o ne visiškai šio prieskonio atsisakyti, nes jo sudėtyje netrūksta natrio, būtino žmogaus organizmui. Tam, kad sumažintumėte suvartojamą druskos kiekį, nebūtina radikaliai keisti gyvenimo būdą. Prireiks tik šiek […]

views 7116
Kodėl pusryčiai – svarbiausias dienos maistas?
Mityba

Kodėl pusryčiai – svarbiausias dienos maistas?

Renginyje „Prisijaukink rytą!“ Gamtos Grožio Formulės ekspertų komanda būriui veiklių žmonių pasakojo apie svarbiausius ritualus, kurie padeda vos pabudus jaustis žvaliai. Mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė diskusijos metu pasidalino, kodėl pusryčius valgyti yra būtina, ir kokią naudą žmogaus organizmui bei nuotaikai teikia taisyklingas valgymo režimas. Šie argumentai net ir didžiausią pusryčių skeptiką verčia pakilti ir eiti kaisti […]

views 6230