Maisto gaminimas ir vartojimas

Mityba
Dienos tema

10 priežasčių, kodėl turėtumėte įtraukti avokadą į savo dienos racioną

views views 874
Mityba

Sumuštiniai be duonos: 5 receptai

Iš pradedančiųjų sveikai maitintis ar besilaikančiųjų kilogramus tirpdančios dietos neretai išgirsi skundus, jog „nėra ką valgyti”. Gamtos Grožio Formulė siūlo neskubėti kardinaliai keisti raciono, o mažai maistingus ar itin kaloringus produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis: net ir atsisakę baltos duonos galėsite mėgautis gardžiausiais sumuštiniais. Agurkiniai tuno kąsneliai Jums reikės: kviečių gemalų, tuno, graikinio jogurto ir agurkų […]

views 16619
nustojus valgyti mėsą
Mityba

4 dalykai, kurie nutinka nustojus valgyti mėsą

Meilė gyvūnams ir „principai“ – tokios priežastys neretai, numanoma, slypi sprendime nevalgyti mėsos. Vis dėlto yra daugybė kitų vegetarizmo aspektų, skatinančių apsvarstyti mėsos gaminių vartojimą ar bent jau porcijų mažinimą. Kodėl verta nevalgyti mėsos? Mažinamas kūno uždegimas Asmenys, kurie reguliariai valgo didelius kiekius mėsos bei pieno produktų, taip pat vartoja perdirbtus bei rafinuotus gaminius, kenčia […]

views 25149
Mitai ir faktai apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje
Mityba

Mitai ir faktai apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje

Ką manote apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje? Kaip geriau šildyti maistą – keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje? Neabejotinai esate girdėję įvairių gandų apie mikrobangų krosnelę, tad aiškinamės, kas tiesa, o kas melas. Mitus griauna arba patvirtina asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė. MITAS: Vienas mikrobangų krosnelėje pašildytas arba virtas valgis žmogaus nenužudys, tačiau, kai toks […]

views 17122
Maistas ir emocijos. Koks tarp jų ryšys?
Mityba

Maistas ir emocijos. Koks tarp jų ryšys?

Turbūt kiekvienam pažįstamas jausmas, kai net pačią niūriausią dieną praskaidrinti padeda puodelis kavos, o dangiško skonio desertai ir pyragaičiai suveikia lyg patys geriausi antidepresantai, tiesa? Apie maistą ir jo įtaką emocijoms pasakoja sporto klubo trenerė bei puslapio „Sveika Mityba“ įkūrėja Gerda Sakavičiūtė. Maistas ir emocijos. Koks tarp jų ryšys? Mūsų laisvalaikyje ir gyvenime maistas turi […]

views 12037
mitai apie sveiką mitybą
Mityba

8 mitai apie sveiką mitybą, kuriais būtina nustoti tikėti jau dabar

Milžiniškame informacijos sraute kartais sudėtinga atsirinkti, kas yra netikslūs, mitais apipinti faktai, o kas – tikrai naudinga informacija. Deja, šis fenomenas pasireiškia kalbant ir apie sveiką mitybą. Todėl paneigiame 8 įsisenėjusius mitus, neleidžiančius Jums džiaugtis puikia sveikata ir nepriekaištinga figūra. Mitas nr. 1: kiaušinių tryniai yra kenksmingi Kai kalbame apie trynius, pirmiausia į galvą šauna […]

views 34199
Mityba

Kaip ir kodėl turi keistis mityba rudenį, pasakoja mitybos specialistė

Praėjus vasaros laikotarpiui, ne vienas gali pasigirti dailesnėmis kūno formomis, atsikratytais nepageidaujamais kilogramais, tačiau dažnai atėjus šaltajam metų laikotarpiui tie kilogramai sugrįžta, aptingstame, tampame irzlūs ir su nostalgija žiūrime į vasarą darytas nuotraukas, kuriose figūra buvo tiesiog puiki. Tad, kaip ir kodėl mityba rudenį turi pasikeisti ir kaip išsaugoti tas gražias kūno formas kalbamės su […]

views 6124
Mityba

Kaip atpažinti ženklus, rodančius, kad organizmas netoleruoja glitimo/gliuteno?

Glitimas – tai kviečių, rugių ir miežių baltymas apie kurio kenksmingumą dažniausiai nesusimąstome. Tačiau veltui. Glitimo, geriau žinomo „gliuteno“ terminu, netoleruoja ypač daug žmonių, o jautrumo simptomai šiek tiek primena celiakijos sukeltus padarinius (celiakija yra viso organizmo autoimuninė liga, kuria sergant sutrinka imunitetas). Beje, reakcija į netoleruojamus produktus, kurių sudėtyje yra gliuteno, gali trukti valandas, […]

views 46272
patiekalai iš voveraičių ir baravykų
Mityba

Gurmaniški patiekalai iš voveraičių ir baravykų

Pačiame grybų sezono įkarštyje norisi kuo dažniau žygiuoti į miškus, o iš surinktų gėrybių pagaminti gardžiausius patiekalus. Jei įprasti receptai spėjo nusibosti, siūlome ateinančio savaitgalio laimikį paversti šiais gurmaniškais valgiais. Voveraitės: nekaloringas vitaminų šaltinis Pušynus iki pat spalio vidurio nusėjusios voveraitės – vieni mėgstamiausių grybų Lietuvoje. To priežastimi galima įvardinti ne tik puikų skonį, bet […]

views 6330
Mityba

Sužinokite, kodėl lig šiol pusryčius valgėte neteisingai

Pamenate, kaip vaikystėje mama nuolat kartodavo, jog reikia valgyti pusryčius? Žinoma, ji buvo teisi! Tačiau jei rytais valgote spalvingomis pakuotėmis viliojančius dribsnius arba daugybę cukraus turinčius jogurtus, tai dar nereiškia, jog savo organizmui nedarote meškos paslaugos. Todėl metas pakoreguoti valgiaraštį ir laikytis mitybos specialistų rekomenduojamų pusryčių valgymo taisyklių. Košė – sveikiausias pusryčių pasirinkimas Ne veltui […]

views 11740
6 paprasti naminių ledų receptai
Mityba

6 paprasti naminių ledų receptai

Vasara be ledų – ne vasara! Bet ne paslaptis, kad leduose daug saldiklių, konservantų ir mažai organizmui naudingų medžiagų. Karštą dieną atsisakyti šio skanėsto nesiūlome, bet rekomenduojame išbandyti pasigaminti dar skanesnių ir sveikesnių ledinių vasaros gardėsių. Burnoje tirpstantis kokosų skanėstas Ingredientai: ½ stiklinės kokosų pieno ¼ stiklinės nesaldintų kokosų drožlių ¼ stiklinės klevų sirupo ½ […]

views 8293