Kai pabosta tradiciniai lietuvių patiekalai, šeimininkės ima sukti galvą, kokiais gardumynais artimuosius nustebinti švenčių proga. Geriausia įkvėpimo bei idėjų semtis iš pasaulinio garso šefų: tam puikiai pasitarnaus šiuolaikinės technologijos! Jamie Oliver: kepta žąsis su prieskoniais A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on Dec 11, 2016 at 11:51am PST Jums reikės: ~4kg sveriančios žąsies […]
Sakoma, kad maistas turėtų būti mūsų vaistas. Todėl su peršalimo simptomais patariama kovoti ne tik tabletėmis, bet ir gardžiais, gydomųjų savybių turinčiais patiekalais. Jei virtuvėje skundžiatės fantazijos trūkumu, išbandykite šiuos sriubų nuo peršalimo receptus. Tiršta pomidorų sriuba Pomidoruose randamas retas ir itin stiprus antioksidantas likopenas gerina organizmo limfinę sistemą, o vitaminas C stiprina imunitetą. […]
Iš pradedančiųjų sveikai maitintis ar besilaikančiųjų kilogramus tirpdančios dietos neretai išgirsi skundus, jog „nėra ką valgyti”. Gamtos Grožio Formulė siūlo neskubėti kardinaliai keisti raciono, o mažai maistingus ar itin kaloringus produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis: net ir atsisakę baltos duonos galėsite mėgautis gardžiausiais sumuštiniais. Agurkiniai tuno kąsneliai Jums reikės: kviečių gemalų, tuno, graikinio jogurto ir agurkų […]
Meilė gyvūnams ir „principai“ – tokios priežastys neretai, numanoma, slypi sprendime nevalgyti mėsos. Vis dėlto yra daugybė kitų vegetarizmo aspektų, skatinančių apsvarstyti mėsos gaminių vartojimą ar bent jau porcijų mažinimą. Kodėl verta nevalgyti mėsos? Mažinamas kūno uždegimas Asmenys, kurie reguliariai valgo didelius kiekius mėsos bei pieno produktų, taip pat vartoja perdirbtus bei rafinuotus gaminius, kenčia […]
Ką manote apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje? Kaip geriau šildyti maistą – keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje? Neabejotinai esate girdėję įvairių gandų apie mikrobangų krosnelę, tad aiškinamės, kas tiesa, o kas melas. Mitus griauna arba patvirtina asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė. MITAS: Vienas mikrobangų krosnelėje pašildytas arba virtas valgis žmogaus nenužudys, tačiau, kai toks […]
Nors druska mūsų organizmui – būtina, pernelyg didelis jos kiekis gali pridaryti žalos sveikatai. Kadangi perdirbtuose maisto produktuose šio baltojo prieskonio ir taip daugiau nei reikia, gamindami jį pakeiskite sveikesnėmis ir dar gardesnėmis alternatyvomis. Mėtos. Gaivumo suteikiantis prieskonis, puikiai tiksiantis pagardinti saldžius patiekalus, salotas, makaronus ar kuskusą. Ypatingai dera su tokiomis daržovėmis kaip morkos, žirniai […]
Nors valgome kasdien ir ne kartą, tačiau ar mokame valgyti taisyklingai? Nepersivalgyti? Suvalgyti tik tiek, kiek mums iš tiesų reikia? Ir kas nutinka kaskart, kai persivalgome? Pasakoja mitybos specialistė-konsultantė Indrė Trusovė. Kokias klaidas žmonės dažniausiai daro valgydami? Kaip vieną didžiausių ir dažniausių klaidų įvardinčiau skubėjimą. Šiuolaikinis žmogus nuolat skuba, lekia, daug laiko praleidžia kelyje, dažnas […]
Praėjus vasaros laikotarpiui, ne vienas gali pasigirti dailesnėmis kūno formomis, atsikratytais nepageidaujamais kilogramais, tačiau dažnai atėjus šaltajam metų laikotarpiui tie kilogramai sugrįžta, aptingstame, tampame irzlūs ir su nostalgija žiūrime į vasarą darytas nuotraukas, kuriose figūra buvo tiesiog puiki. Tad, kaip ir kodėl mityba rudenį turi pasikeisti ir kaip išsaugoti tas gražias kūno formas kalbamės su […]
Glitimas – tai kviečių, rugių ir miežių baltymas apie kurio kenksmingumą dažniausiai nesusimąstome. Tačiau veltui. Glitimo, geriau žinomo „gliuteno“ terminu, netoleruoja ypač daug žmonių, o jautrumo simptomai šiek tiek primena celiakijos sukeltus padarinius (celiakija yra viso organizmo autoimuninė liga, kuria sergant sutrinka imunitetas). Beje, reakcija į netoleruojamus produktus, kurių sudėtyje yra gliuteno, gali trukti valandas, […]
Pačiame grybų sezono įkarštyje norisi kuo dažniau žygiuoti į miškus, o iš surinktų gėrybių pagaminti gardžiausius patiekalus. Jei įprasti receptai spėjo nusibosti, siūlome ateinančio savaitgalio laimikį paversti šiais gurmaniškais valgiais. Voveraitės: nekaloringas vitaminų šaltinis Pušynus iki pat spalio vidurio nusėjusios voveraitės – vieni mėgstamiausių grybų Lietuvoje. To priežastimi galima įvardinti ne tik puikų skonį, bet […]