Iš pradedančiųjų sveikai maitintis ar besilaikančiųjų kilogramus tirpdančios dietos neretai išgirsi skundus, jog „nėra ką valgyti”. Gamtos Grožio Formulė siūlo neskubėti kardinaliai keisti raciono, o mažai maistingus ar itin kaloringus produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis: net ir atsisakę baltos duonos galėsite mėgautis gardžiausiais sumuštiniais.
Jums reikės: kviečių gemalų, tuno, graikinio jogurto ir agurkų pagal skonį.
Paruošimo būdas: sumaišykite kviečių gemalus, tuną bei graikinį jogurtą, gautą mišinį užtepkite ant agurko griežinėlių. Dar po vieną griežinėlį uždėkite ant sumuštinukų viršaus. Jei ketinate valgyti vieni, arba kompanija itin išalkusi, išilgai perpjaukite agurką ir pertepkite tuno mase – taip mėgausitės kur kas didesniais sumuštiniais.
Jums reikės: cukinijos, kumpio, kietojo ir minkštojo sūrio, pomidorų, citrinos, alyvuogių aliejaus, baziliko, druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas: paruoškite citrinos ir pomidorų sulčių marinatą, jį sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir druska. Vieną ant kito sluoksniais uždėkite cukiniją, minkštąjį sūrį ir kumpį, o ant viršaus – marinate pamirkytus pomidorus. Palaukite 10 minučių kol sumuštiniai „sumirks”, tuomet užberkite smulkinto baziliko, pipirų ir tarkuoto kietojo sūrio.
Jums reikės: salotų lapų, grikių daigų, vištienos filė, saldžiosios paprikos, Aioli padažo, druskos, pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas: išvirtą (galite ir apkepti) vištienos filė susmulkinkite, sumaišykite su grikių daigais, saldžiąja paprika ir Aioli padažu. Gautą masę sukraukite į salotos lapus, pagardinkite druska ir pipirais.
Jums reikės: gražgarstės (rukolos), avižinių sausainių, pievagrybių ir pasirinkto kumpio griežinėlių pagal skonį.
Paruošimo būdas: ant avižinio sausainio uždėkite kumpio, gabalėlį pievagrybio ir papuoškite lapeliu gražgarstės.
Ingredientai: obuolys, žiupsnelis razinų, riešutų ir sezamų sėklų pagal skonį, šlakelis klevų sirupo, šaukštas varškės.
Paruošimo būdas: išilgai supjaustykite obuolį, vieną sluoksnį sutepkite varškės ir klevų sirupo mase, kitą pabarstykite razinomis, riešutais ir sezamų sėklomis.