Mityba

Sumuštiniai be duonos: 5 receptai

Publikuotas 2016 29 lapkričio views 18674
shutterstock.com

Iš pradedančiųjų sveikai maitintis ar besilaikančiųjų kilogramus tirpdančios dietos neretai išgirsi skundus, jog „nėra ką valgyti”. Gamtos Grožio Formulė siūlo neskubėti kardinaliai keisti raciono, o mažai maistingus ar itin kaloringus produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis: net ir atsisakę baltos duonos galėsite mėgautis gardžiausiais sumuštiniais.

  1. Agurkiniai tuno kąsneliai

Jums reikės: kviečių gemalų, tuno, graikinio jogurto ir agurkų pagal skonį.

Paruošimo būdas: sumaišykite kviečių gemalus, tuną bei graikinį jogurtą, gautą mišinį užtepkite ant agurko griežinėlių. Dar po vieną griežinėlį uždėkite ant sumuštinukų viršaus. Jei ketinate valgyti vieni, arba kompanija itin išalkusi, išilgai perpjaukite agurką ir pertepkite tuno mase – taip mėgausitės kur kas didesniais sumuštiniais.

Sumuštiniai be duonos: 5 receptai

shutterstock.com

  1. Itališki sumuštinukai su cukinijomis

Jums reikės: cukinijos, kumpio, kietojo ir minkštojo sūrio, pomidorų, citrinos, alyvuogių aliejaus, baziliko, druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo būdas: paruoškite citrinos ir pomidorų sulčių marinatą, jį sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir druska. Vieną ant kito sluoksniais uždėkite cukiniją, minkštąjį sūrį ir kumpį, o ant viršaus – marinate pamirkytus pomidorus. Palaukite 10 minučių kol sumuštiniai „sumirks”, tuomet užberkite smulkinto baziliko, pipirų ir tarkuoto kietojo sūrio.

  1. Vištienos ir salotų „tacos”

Jums reikės: salotų lapų, grikių daigų, vištienos filė, saldžiosios paprikos, Aioli padažo, druskos, pipirų pagal skonį.

Paruošimo būdas: išvirtą (galite ir apkepti) vištienos filė susmulkinkite, sumaišykite su grikių daigais, saldžiąja paprika ir Aioli padažu. Gautą masę sukraukite į salotos lapus, pagardinkite druska ir pipirais.

shutterstock.com

shutterstock.com

  1. Itin greitai pagaminami avižiniai sumuštinukai

Jums reikės: gražgarstės (rukolos), avižinių sausainių, pievagrybių ir pasirinkto kumpio griežinėlių pagal skonį.

Paruošimo būdas: ant avižinio sausainio uždėkite kumpio, gabalėlį pievagrybio ir papuoškite lapeliu gražgarstės.

  1. Desertas su varške ir obuoliais

Ingredientai: obuolys, žiupsnelis razinų, riešutų ir sezamų sėklų pagal skonį, šlakelis klevų sirupo, šaukštas varškės.

Paruošimo būdas: išilgai supjaustykite obuolį, vieną sluoksnį sutepkite varškės ir klevų sirupo mase, kitą pabarstykite razinomis, riešutais ir sezamų sėklomis.

shutterstock.com

shutterstock.com

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 336
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 324
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 449

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 574
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 689