Mityba

Sriuba nuo peršalimo? 4 nuostabūs organizmo stiprinimo receptai

Publikuotas 2016 gruodžio 4 views 8312
Sriuba nuo peršalimo? 4 nuostabūs organizmo stiprinimo receptai shutterstock.com

 

Sakoma, kad maistas turėtų būti mūsų vaistas. Todėl su peršalimo simptomais patariama kovoti ne tik tabletėmis, bet ir gardžiais, gydomųjų savybių turinčiais patiekalais. Jei virtuvėje skundžiatės fantazijos trūkumu, išbandykite šiuos sriubų nuo peršalimo receptus.

Tiršta pomidorų sriuba

Pomidoruose randamas retas ir itin stiprus antioksidantas likopenas gerina organizmo limfinę sistemą, o vitaminas C stiprina imunitetą. Kovoje su peršalimu itin naudingas ir salieras, pasižymintis priešuždegiminėmis savybėmis. Daugiau apie saliero gydomąsias savybes: Salierai – vaistas nuo visko? 

Jums reikės:

  • 1,5 litro daržovių sultinio arba vandens,
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno,
  • 1 didelės supjaustytos bulvės,
  • 1 susmulkinto saliero stiebo,
  • 1 didelės susmulkintos morkos,
  • 340 gramų supjaustytų pomidorų,
  • 170 gramų pomidorų pastos/tyrės,
  • 1 stiklinės natūralaus jogurto,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo būdas:

  • Užvirinkite daržovių sultinį arba vandenį, suberkite svogūnus, bulves, salierus ir morkas. Virkite tol, kol daržovės suminkštės (∼10 minučių);
  • Sumažinkite ugnį, į puodą sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą, gerai išmaišykite. Uždenkite puodą ir virinkite apie 20 minučių;
  • Supilkite gautą masę į elektrinį trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė.
Sriuba nuo peršalimo? 4 nuostabūs organizmo stiprinimo receptai

shutterstock.com

Greitai pagaminama kario ir špinatų sriuba

Špinatuose esantys vitaminai A, C, D ir E stiprina imuninę sistemą. Be to, termiškai apdorojus špinatus, juose esanti geležis tampa geriau pasisavinama. Tuo tarpu svogūnai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis bei aprūpina kūną antioksidantais.

Jums reikės:

  • 0,5 stiklinės susmulkintų špinatų,
  • 1 valgomojo šaukšto susmulkintų raudonųjų svogūnų,
  • 2 arbatinių šaukštelių kario miltelių,
  • ¼ arbatinio šaukštelio Kajeno paprikos miltelių,
  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio.

Paruošimo būdas:

  • Susmulkintus ingredientus suberkite į dubenį, užpilkite karštu sultiniu ir gerai išmaišykite.

Klasikinė vištienos sriuba

Šią sriubą peršalimo atveju renkasi daugybė žmonių visame pasaulyje. To priežastis – vištienoje esanti amino rūgštis cisteinas, malšinantis kosulį bei padedantis „atkimšti” nosį. Be to, sultinys užkerta kelią dehidratacijai ir ramina skaudančią gerklę.

Jums reikės:

  • 1,5 – 2 kg sveriančios vištos,
  • 6 nuluptų morkų,
  • 4 salierų stiebų,
  • 1 didelio svogūno,
  • 2,5 šaukštelio košerinės druskos,
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:

  • Įdėkite vištą į didelį puodą. Supjaustykite 3 morkas ir 2 salierų stiebus į maždaug 2,5 cm ilgio gabalėlius, į keturias dalis susmulkinkite svogūną;
  • Susmulkintas daržoves suberkite į tą patį puodą, įdėkite druskos, pipirų ir pripilkite pakankamai šalto vandens kad apsemtų ingredientus. Vis nugriebdami putą virkite apie 30 minučių arba tol, kol vištiena išvirs;
  • Įdėkite višta į dubenį ir palaukite kol atvės. Nukoškite sultinį, jį supilkite atgal į puodą, o išvirusias daržoves išmeskite. Smulkiai supjaustykite likusias morkas ir salierus, suberkite į sultinį ir virkite tol, kol suminkštės. Kai vištiena atvės, supjaustykite vištieną ir sudėkite į sriubą, išmaišykite.
Sriuba nuo peršalimo? 4 nuostabūs organizmo stiprinimo receptai

shutterstock.com

Netikėta citrinos, medaus ir česnakų sriuba

Medus – bene geriausias kovotojas su infekcijomis, tuo tarpu citrina aprūpina vitaminu C, palaikančiu gynybines organizmo funkcijas. Ne mažiau prie kovos su virusais prisideda mineralų – sieros bei seleno – turintis česnakas.

Jums reikės:

  • po vieną valgomąjį šaukštą susmulkinto svogūno, saliero ir morkos,
  • 1 maltos česnako skiltelės,
  • 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • 2 arbatinių šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės,
  • 1,5 stiklinės daržovių sultinio,
  • medaus pagal skonį.

Paruošimo būdas:

  • Sudėkite ingredientus į dubenį, užpilkite karštu daržovių sultiniu, pagardinkite medumi ir gerai išmaišykite.

 

Susiję straipsniai:

Su infekcijomis kovokime be chemijos: 7 natūralūs antibiotikai

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Sveiki kokteiliai, kurie sustiprins ir prailgins vasaros įdegį

Vasara odai suteikia sveiką ir auksinį įdegį, kuris padidina patrauklumą. Norėdami gauti gražų įdegį ir kuo ilgiau jį išlaikyti, galite padėti savo odai iš vidaus. Raktas į gražų ir ilgalaikį įdegį iš vidaus yra beta karotinai. Atkreipkite dėmesį į šiuos skanius kokteilius, į kuriuos įdėta šių antioksidantų, kurie padidins jūsų odos grožį. Beta karotinai yra […]

views 491
Mityba

10 priežasčių, kodėl turėtumėte įtraukti avokadą į savo dienos racioną

Skanūs, universalūs ir teikiantys naudos sveikatai, avokadai yra puikus jūsų dietos papildymas. Nors jie turi daug riebalų ir kalorijų, tačiau yra ypač maistingi. Dėl šilkinio minkštimo ir švelnaus skonio jie puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ir net desertams gaminti. Štai 10 priežasčių, kurias turėtumėte prisiminti kitą kartą eidami į maisto prekių parduotuvę: Avokaduose yra sveikųjų riebalų. […]

views 529
Mityba

Ką valgyti prieš treniruotę?

Žmonės, norintys sulieknėti, dažnai užduoda klausimą, ką valgyti prieš treniruotę? Tinkamas maistas prieš sportą suteiks energijos pratimams atlikti. Jei vieną ar dvi valandas prieš eidami sportuoti normaliai pavalgėte, prieš treniruotę valgyti nebereikia. Geriausi angliavandeniai, kuriuos galite suvalgyti prieš sportuojant, yra lėtai įsisavinimi, pavyzdžiui, avižiniai dribsniai, citrusiniai vaisiai, rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės. Tai suteiks energijos, kurios […]

views 519
Mityba

Tegyvuoja arbūzas! Odė vasaros uogai

Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena. Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį […]

views 454
Mityba

Top 5 vietos, kur galima skaniai atsigerti kavos Vilniuje

Jauki savaitgalio popietė, lietinga vasaros diena arba tiesiog diena, kai norisi pasilepinti, susitikti su draugais ir smagiai paplepėti. Sakoma, kad geroje kompanijoje visur gerai, bet jaukios ir gražios vietos sukuria išskirtinę nuotaiką, o kur dar skani kava ir burnoje tirpstantys pyragaičiai… Taigi, vilniečiai ir miesto svečiai, GAMTOS GROŽIO FORMULĖS komanda pasiraitojo rankoves ir išrinko kelias […]

views 1180