Teksto autorė: Neringa Starkovaitė Prisirpusios uogos, gaivūs ir paukščių čiulbesiu džiuginantys rytai, jūra, saulė- visa tai vasara. Šis metų laikas daug kam yra pats mėgstamiausias. Tiesa, dažnas iš mūsų karštomis vasaros dienomis neatsispiriame pagundai atsigaivinti ir suvalgyti porciją ledų, tačiau ar daug apie juos žinome? Ledai patinka visiems, jų būna įvairiausių skonių, tad pripažinkite, jog tai […]
Pripažinkime, jog rytas – ne pats mėgstamiausias paros metas. Kartais atsisveikinti su lova gali būti itin sunku, tačiau dienos pradžiai visada maloniai nuteikia skanūs, o svarbiausia sveiki pusryčiai ir kvapnios kavos aromatas. Pateiksime jums kelias lengvai pagaminamų pusryčių idėjas, juk puikiai suprantame, jog prieš darbo dieną niekas nenori ilgai kuistis ir eksperimentuoti virtuvėje. Energijos bomba […]
Miestas ir širdys pasipuošė laukimu. Įsižiebė ne tik gatvės, bet ir viltys. Skubame pakuoti paskutiniąsias dovanas. Greitai pasimatysime su pačiais artimiausiais žmonėmis ir kartu susėsime prie šventinio stalo. Tačiau gražiausios metų šventės gali būti ne vien tik džiaugsmas, bet ir didelis iššūkis mūsų skrandžiui, ir visai virškinimo sistemai. Maisto iššūkis Prieš didžiąsias metų šventes ne […]
Vieni iš skaniausių pusryčių yra Granola. Tačiau pirktinėje Granoloje gausu rafinuoto cukraus, kvapiųjų medžiagų ir aliejų. Štai kodėl peteikiame jums 100% natūralios Granolos receptą, kurią lengvai pasigaminsite namuose, o svarbiausia, kad skonis bus nuostabus! Recepte rasite 2 skirtingas rūšis riešutų, sėklų ir vaisių. Tokia Granola yra nuostabus būdas pradėti savo dieną, kad gautumėte reikiamą kiekį […]
Dažniausiai manome, kad savo virtuvėje viską žinome ir čia klaidų nedarome. Tačiau dažnas mūsų vis dar daržoves laiko šaldytuvo stalčiuose ir peilius deda į indaplovę. Taigi, laikas sužinoti, kokias dar klaidas darote virtuvėje. Klaidų, dėl kurių maistą išmetame anksčiau, nei galėtume, neišvengia niekas. Portalas „Greatist“ pateikia didžiausias klaidas, kurias darome virtuvėje – sužinoję apie jas […]
Kai pabosta tradiciniai lietuvių patiekalai, šeimininkės ima sukti galvą, kokiais gardumynais artimuosius nustebinti švenčių proga. Geriausia įkvėpimo bei idėjų semtis iš pasaulinio garso šefų: tam puikiai pasitarnaus šiuolaikinės technologijos! Jamie Oliver: kepta žąsis su prieskoniais A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on Dec 11, 2016 at 11:51am PST Jums reikės: ~4kg sveriančios žąsies […]
Sakoma, kad maistas turėtų būti mūsų vaistas. Todėl su peršalimo simptomais patariama kovoti ne tik tabletėmis, bet ir gardžiais, gydomųjų savybių turinčiais patiekalais. Jei virtuvėje skundžiatės fantazijos trūkumu, išbandykite šiuos sriubų nuo peršalimo receptus. Tiršta pomidorų sriuba Pomidoruose randamas retas ir itin stiprus antioksidantas likopenas gerina organizmo limfinę sistemą, o vitaminas C stiprina imunitetą. […]
Iš pradedančiųjų sveikai maitintis ar besilaikančiųjų kilogramus tirpdančios dietos neretai išgirsi skundus, jog „nėra ką valgyti”. Gamtos Grožio Formulė siūlo neskubėti kardinaliai keisti raciono, o mažai maistingus ar itin kaloringus produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis: net ir atsisakę baltos duonos galėsite mėgautis gardžiausiais sumuštiniais. Agurkiniai tuno kąsneliai Jums reikės: kviečių gemalų, tuno, graikinio jogurto ir agurkų […]
Meilė gyvūnams ir „principai“ – tokios priežastys neretai, numanoma, slypi sprendime nevalgyti mėsos. Vis dėlto yra daugybė kitų vegetarizmo aspektų, skatinančių apsvarstyti mėsos gaminių vartojimą ar bent jau porcijų mažinimą. Kodėl verta nevalgyti mėsos? Mažinamas kūno uždegimas Asmenys, kurie reguliariai valgo didelius kiekius mėsos bei pieno produktų, taip pat vartoja perdirbtus bei rafinuotus gaminius, kenčia […]
Ką manote apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje? Kaip geriau šildyti maistą – keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje? Neabejotinai esate girdėję įvairių gandų apie mikrobangų krosnelę, tad aiškinamės, kas tiesa, o kas melas. Mitus griauna arba patvirtina asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė. MITAS: Vienas mikrobangų krosnelėje pašildytas arba virtas valgis žmogaus nenužudys, tačiau, kai toks […]