Klaidų, dėl kurių maistą išmetame anksčiau, nei galėtume, neišvengia niekas. Portalas „Greatist“ pateikia didžiausias klaidas, kurias darome virtuvėje – sužinoję apie jas gyvensite kur kas lengviau.
Pasirodo, klaidų čia būna pačių įvairiausių: nuo vaisių ir daržovių laikymo kartu šaldytuve, iki orkaitės pravėrimo, kad patikrintume, kaip joje kepa mūsų patiekalas.
Peilių dėti į indaplovę taip pat nevalia. Aukšto spaudimo vanduo indaplovėje jūsų peilius atšipins labai greitai ir juos reikės nuolat galąsti. Šiuos įrankius patariama plauti kriauklėje rankomis su muiluotu vandeniu. Be to, rekomenduojama peilius nusausinti iškart, o ne leisti jiems nudžiūti natūraliai. Mat tai irgi juos atšipina.
Vaisių ir daržovių laikymas kartu. Jei vaisius ir daržoves laikote kartu šaldytuvo stalčiuje, ir vienus ir kitus teks suvartoti (arba išmesti) daug greičiau, nei derėtų. Maistas greičiau suges.
Pasirodo, obuolius ir bananus, kurie išskiria etileno dujas, derėtų laikyti atskirai nuo daržovių, kitaip jos greičiau genda.
Karšto maisto saugojimas plastikiniuose indeliuose, kad ir kokios geros kokybės jie būtų. Karštas maistas uždaruose plastiko induose išskiria cheminius elementus, kurie ardo endokrininę sistemą. Šie chemikalai siejami su kai kuriomis vėžio formomis ir nutukimu.
Atidarote orkaitę, kad patikrintumėte, kaip ten sekasi jūsų patiekalui? Pamirškite šį įprotį. Tokiu atveju maistas keps dar ilgiau, nei jūs tikitės. Mat jūsų nuolatinis tikrinimas į orkaitę įleidžia šalto oro ir patiekalas gali ne tik ilgiau kepti, bet ir iškepti netolygiai.
Netinkamų produktų laikymas šaldytuve. Čia laikyti šviežią mėsą, žuvį ar pieno produktus yra normalu, nes kitaip jie greitai suges, bet mes dažnai į šaldytuvą dedame kone viską, ką parsinešame iš parduotuvės. Šaldytuve nereikėtų laikyti avokadų, baklažanų ir net sviesto.
Kiti produktai, kuriems šaldytuvas nereikalingas: bananai, duona, nesupjaustyti melionai, aštrus padažas, vynuogės, medus, saldžiosios bulvės, riešutų sviestas, apelsinai, bet kurie tropiniai vaisiai, pyragai, šokoladas, sojos padažas, alyvuogių aliejus, svogūnai, pomidorai, česnakai, paprikos, džemas, obuoliai, actas, garstyčios, bulvės, kava, moliūgai, kriaušės.