Vieni iš skaniausių pusryčių yra Granola. Tačiau pirktinėje Granoloje gausu rafinuoto cukraus, kvapiųjų medžiagų ir aliejų. Štai kodėl peteikiame jums 100% natūralios Granolos receptą, kurią lengvai pasigaminsite namuose, o svarbiausia, kad skonis bus nuostabus!
Recepte rasite 2 skirtingas rūšis riešutų, sėklų ir vaisių. Tokia Granola yra nuostabus būdas pradėti savo dieną, kad gautumėte reikiamą kiekį energijos.
Šį receptą galite keisti savo nuožiūra, pridėti norimų vaisių ar riešutų.
2 puodeliai avižų.
2/1 puodelio migdolų,
2/1 graikinių riešutų
1/4 puodelio moliūgų sėklų
1 puodelis džiovintų vaisių: razinos, spanguolės, abrikosai
1/4 puodelio džiovintų kokosų
1/4 puodelio klevų sirupo
1/4 puodelio gryno kokosų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C
Įpilkite kokoso aliejaus ir klevų sirupo į kepimo skardą, įdėkite į orkaitę, šildykite tol, kol aliejus išsilydys.
Sukapokite migdolus ir graikinius riešutus (nepamirškite palikti 1/2 puodelio nesmulkintų migdolų). Jūs galite tai padaryti su peiliu ar grūstuvu.
Įdėkite susmulkintus riešutus ir likusius ingredientus į didelį dubenį ir viską sumaišykite.
Pastaba: vaisius galite įdėti pačioje pabaigoje.
Į dubenį įmaišykite kokosų aliejų ir klevų sirupą. Viską gerai sumaišykite. Supilkite mišinį į kepimo skardą ir paspauskite jį su mediniu šaukštu.
Kepkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad nesudegtų viršus.
Leiskite mišiniui atvėsti, o tada uždarykite hermetiškame inde.
Granola galite mėgautis su jogurtu, migdolų ar karvių pienu. Ant viršaus galite uždėti šviežių uogų ar vaisių. Skanaus!