Vasara be ledų – ne vasara! Bet ne paslaptis, kad leduose daug saldiklių, konservantų ir mažai organizmui naudingų medžiagų. Karštą dieną atsisakyti šio skanėsto nesiūlome, bet rekomenduojame išbandyti pasigaminti dar skanesnių ir sveikesnių ledinių vasaros gardėsių.
Ingredientai:
Paruošimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą. Trinkite tol, kol jie pavirs vientisa mase, ją supilkite į kepimo skardą ir palikite šaldiklyje bent 4 valandoms.
shutterstock.com
Ingredientai:
Paruošimo būdas: graikišką jogurtą, šaldytus bananus, klevų sirupą ir kakavos miltelius sudėkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus trinkite tol, kol jie įgaus kreminę konsistenciją. Tuomet įdėkite riešutų sviesto, dar šiek tiek pamaišykite ir iš karto patiekite.
Ingredientai:
Paruošimo būdas: vyšnias, pusę stiklinės graikiško jogurto ir vanilę supilkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus maišykite tol, kol jie įgaus kreminę konsistenciją, tuomet supilkite į kepimo skardą. Atskirame inde sumaišykite ½ stiklinės graikiško jogurto ir medų, gauta mase apšlakstykite kepimo skardoje esantį kremą. Įdėkite į šaldiklį ir jame palaikykite bent 4 valandas.
Ingredientai:
Paruošimo būdas: kokosų pieno skardinę palikite šaldytuve per naktį. Kita dieną nupilkite skystį, o susidariusį kremą sudėkite į trintuvą. Į jį taip pat sudėkite šaldytas braškes, supilkite klevų sirupą, ingredientus trinkite tol, kol įgaus kreminę konsistenciją. Ledus galite patiekti ir iškart, ir šiek tiek pašaldyti.
shutterstock.com
Naminiai ledai gurmanams
Ingredientai:
Paruošimo būdas: supilkite graikišką jogurtą, citrinos sultis, avokadą, bananus ir pipirmėtės ekstraktą į trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Joje išmaišykite šokolado gabalėlius. Supilkite į kepimo skardą ir šaldykite bent 4 valandas.
Ingredientai:
Paruošimo būdas: graikišką jogurtą, klevų sirupą, pieno kubelius ir bananą sudėkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Tuomet sudėkite datules bei įberkite jūros druską, dar šiek tiek pamaišykite. Patiekite iškart arba dar šiek tiek pašaldykite.