Mityba

7 dažniausios gaminimo klaidos, sugadinančios maisto skonį ir kokybę

Publikuotas 2016 7 spalio views 17412
gaminimo klaidos shutterstock.com

Džiugu, kad vis daugiau žmonių rinkdamiesi maistą rūpinasi ne tik gomurio malonumais, bet ir kokybe. Tinkamai paruošti patiekalai teigiamai veikia sveikatą, todėl kitą kartą sukiodamiesi virtuvėje venkite šių 7 maisto gaminimo klaidų.

  1. Mėsai renkatės keptuvę nelimpančia danga

Nelimpančios dangos keptuvės – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nenori, kad kepamas maistas skendėtų aliejuje. Visgi tokius indus geriausia palikti omletui ir blyneliams, tuo tarpu mėsa geriausiai iškeps ir traškia plutele pasidengs įprastoje keptuvėje arba ant griliaus.

Beje, siekdami, kad mėsa pasidengtų traškia plutele, prisiminkite paprastą taisyklę: kepdami mėsos gabalėliai negali liestis vienas su kitu.

  1. Kepimui naudojate alyvuogių aliejų

Pernelyg įkaitintas, 160°C temperatūrą pasiekęs, alyvuogių aliejus ne tik praranda visas savo gerąsias savybes, bet ir tampa kenksmingas. Todėl pastarąjį palikite salotų gardinimui, o į keptuvę pilkite tuos, kurių smilkimo temperatūra gerokai aukštesnė: lydytą sviestą, rafinuotą dygminų ir avokadų aliejų.

  1. Perkepate česnaką

Turbūt pastebėjote, jog daugumoje receptų nurodoma česnaką įdėti pačioje kepimo pabaigoje, t.y. likus vos 2–3 minutėms. To priežastis – mažesnis nei kitose daržovėse esantis vandens kiekis, kuriam išgaravus česnakas patiekalui suteikia nemalonų skonį.

  1. Į lėkštę – tiesiai iš kameros

Prieš apdorodami mėsą, būtinai ją atšildykite iki kambario temperatūros. Taip ji tolygiai iškeps ir išvengsite nemalonios situacijos, kuomet prapjovus kepsnį viduje randate gabalą žalios mėsos. Ta pati taisyklė galioja ir kepant orkaitėje.

  1. Visus produktus laikote šaldytuve

Ne visi vaisiai ir daržovės „mėgsta“ šaltį, todėl neverta jų laikyti šaldytuve. Pomidorai, svogūnai, česnakai, bulvės, cukinijos, baklažanai ir tropiniai vaisiai geriau išsilaiko kambario temperatūroje.

  1. Perverdate kiaušinius

Jei trynys – pilkšvas, o baltymas savo konsistencija primena gumą, neskubėkite kaltinti kiaušinių kokybės. Greičiausiai patys juos sugadinote pervirdami. Norėdami to išvengti, išbandykite šį būdą: kai tik vanduo užvirs, nukelkite puodą nuo viryklės, jį uždenkite dangčiu ir kiaušinius karštame vandenyje laikykite 10 minučių.

  1. Neleidžiate mėsai „pailsėti“

Pasitaiko, jog gaminimo procesui užtrukus nebegalime išlaukti, kada gi paragausime savo šedevro. Visgi verta truputį pakentėti ir mėsą pjaustyti praėjus 2–3 minutėms, kadangi taip sultys lengviau pasiskirstys ir skonis bus dar geresnis.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Sveiki kokteiliai, kurie sustiprins ir prailgins vasaros įdegį

Vasara odai suteikia sveiką ir auksinį įdegį, kuris padidina patrauklumą. Norėdami gauti gražų įdegį ir kuo ilgiau jį išlaikyti, galite padėti savo odai iš vidaus. Raktas į gražų ir ilgalaikį įdegį iš vidaus yra beta karotinai. Atkreipkite dėmesį į šiuos skanius kokteilius, į kuriuos įdėta šių antioksidantų, kurie padidins jūsų odos grožį. Beta karotinai yra […]

views 8309
Mityba

10 priežasčių, kodėl turėtumėte įtraukti avokadą į savo dienos racioną

Skanūs, universalūs ir teikiantys naudos sveikatai, avokadai yra puikus jūsų dietos papildymas. Nors jie turi daug riebalų ir kalorijų, tačiau yra ypač maistingi. Dėl šilkinio minkštimo ir švelnaus skonio jie puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ir net desertams gaminti. Štai 10 priežasčių, kurias turėtumėte prisiminti kitą kartą eidami į maisto prekių parduotuvę: Avokaduose yra sveikųjų riebalų. […]

views 8316
Mityba

Ką valgyti prieš treniruotę?

Žmonės, norintys sulieknėti, dažnai užduoda klausimą, ką valgyti prieš treniruotę? Tinkamas maistas prieš sportą suteiks energijos pratimams atlikti. Jei vieną ar dvi valandas prieš eidami sportuoti normaliai pavalgėte, prieš treniruotę valgyti nebereikia. Geriausi angliavandeniai, kuriuos galite suvalgyti prieš sportuojant, yra lėtai įsisavinimi, pavyzdžiui, avižiniai dribsniai, citrusiniai vaisiai, rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės. Tai suteiks energijos, kurios […]

views 5792
Mityba

Tegyvuoja arbūzas! Odė vasaros uogai

Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena. Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį […]

views 5220
Mityba

Top 5 vietos, kur galima skaniai atsigerti kavos Vilniuje

Jauki savaitgalio popietė, lietinga vasaros diena arba tiesiog diena, kai norisi pasilepinti, susitikti su draugais ir smagiai paplepėti. Sakoma, kad geroje kompanijoje visur gerai, bet jaukios ir gražios vietos sukuria išskirtinę nuotaiką, o kur dar skani kava ir burnoje tirpstantys pyragaičiai… Taigi, vilniečiai ir miesto svečiai, GAMTOS GROŽIO FORMULĖS komanda pasiraitojo rankoves ir išrinko kelias […]

views 8561