Pamenate, kaip vaikystėje mama nuolat kartodavo, jog reikia valgyti pusryčius? Žinoma, ji buvo teisi! Tačiau jei rytais valgote spalvingomis pakuotėmis viliojančius dribsnius arba daugybę cukraus turinčius jogurtus, tai dar nereiškia, jog savo organizmui nedarote meškos paslaugos. Todėl metas pakoreguoti valgiaraštį ir laikytis mitybos specialistų rekomenduojamų pusryčių valgymo taisyklių. Košė – sveikiausias pusryčių pasirinkimas Ne veltui […]
Vasara be ledų – ne vasara! Bet ne paslaptis, kad leduose daug saldiklių, konservantų ir mažai organizmui naudingų medžiagų. Karštą dieną atsisakyti šio skanėsto nesiūlome, bet rekomenduojame išbandyti pasigaminti dar skanesnių ir sveikesnių ledinių vasaros gardėsių. Burnoje tirpstantis kokosų skanėstas Ingredientai: ½ stiklinės kokosų pieno ¼ stiklinės nesaldintų kokosų drožlių ¼ stiklinės klevų sirupo ½ […]
Priminti, kad tai, ką valgome, yra labai svarbu, ko gero, tikrai nereikia. O ar kada nors susimąstėte, kokius ir kuo nesveiko maisto produktus galėtumėte pakeisti? Apie tai dar negalvojote? Tuomet į pagalbą skuba Loreta Fokienė, penkių vaikų mama ir svetainės „vegetarams.lt“ autorė. Pradėkime nuo to, kas gi yra tas nesveikas maistas? Loreta pasakoja: „Nesveikas maistas […]
Jei manote, kad nėra nieko geriau nei sekmadienio rytą mėgautis puodeliu kavos, pagardintos cukrumi ir grietinėle, turime Jums naujienų. Pasirodo, galima gerti ne prastesnio skonio kavą, tačiau suvartoti net 70 kalorijų mažiau. Tad kas gi tas paslaptingasis prieskonis, padėsiantis atsikratyti nereikalingų kilogramų? Cinamonas nuo seno žinomas dėl medžiagų apykaitą greitinančių savybių. Be to, prieskonis malšina […]
Kalbėdami apie maistą, žmonės dažniausiai pagalvoja apie savo svorį, jo kontrolę, tarsi maistas būtų reikalingas vien atsikratyti alkio jausmo, užpildyti skrandį, o po to panaudojamas rankų, kojų ar pilvo apimtims palaikyti. Tačiau jeigu vartojame per mažai maisto, jo pritrūksta nagai, oda, plaukai ir nukenčia mūsų natūralus grožis. Taigi visai nenuostabu, kad nepakankama mityba save alinantys […]
Kaip nuslopinti apetitą? Mitybos specialistai patvirtina, kad norint puikių formų ir geros savijautos, badauti tikrai nereikia – tiesiog svarbu pasirinkti ir valgyti tinkamus maisto produktus. Gamta ir vėl pateikia sprendimą: jeigu jums sunku numalšinti apetitą, rinkitės produktus, kurie natūraliai mažins norą užkandžiauti. Pateikiame sąrašą produktų, kurį prisiminkite kitąkart ieškodami, ko užkąsti, kad būtumėte sotūs, bet […]
Brokoliai visame pasaulyje yra labai vertinami dėl savo savybių: ši kopūstų rūšis turi stiprių priešuždegiminių savybių, be to, saugo mūsų organizmą nuo onkologinių ligų. Tai yra šarminis produktas, todėl labai naudingas mūsų sveikatai. Brokoliai yra vienas iš pilnavertiškiausių ir maistingiausių produktų, kadangi juose gausu vitaminų C ir E, beta-karoteno, flavonoidų, sieros junginių, ląstelienos ir liuteino. […]
Daugelis dietologų sutaria, kad pusryčiai yra pats svarbiausias maistas. Nuo jų priklauso, kokia bus mūsų diena: pusryčiai užpildo organizmą energija ir padiktuoja ritmą visai likusiai dienai. Rytais su maistu organizmas gauna reikalingų maistinių medžiagų, tad pusryčiai pagerina ir fizinę, ir emocinę savijautą. Žinoma, yra keletas dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti norint, kad rytinė mityba būtų […]
Dvejojate, ar gaunate pakankamai baltymų? Tuomet jeigu neturite sveikatos apribojimų, į savo mitybą galite įtraukti daugiau kiaušinių. Šie patiekalai iš kiaušinių bus įdomesni nei paprastai kepti ar virti kiaušiniai. Kiaušiniai seniai laikomi geros kokybės baltymų šaltiniu, yra natūraliai praturtinti omega-3 rūgštimis. Kiaušiniuose yra visų B grupės vitaminų ir retai su maistu gaunamų mineralų seleno ir jodo […]
Kodėl jūsų virti ryžiai nebūna birūs, o daržovės praranda spalvą ir skonį? Galbūt todėl, kad dar neišbandėte šių mažų gudrybių, kuriomis šeimininkės naudojasi jau metų metus. Atskleidžiame paslaptis, kurios palengvins ir pagerins maisto gaminimą. Kad kiaušinienė būtų puri, vienam puodeliui kiaušinių įpilkite 2 šaukštus šalto vandens ir gerai išplakite. Norint traškių ir apskrudusių bulvyčių, supjaustytus […]