Žalioji arbata– vienas sveikiausių gėrimų pasaulyje. Tai seniausia žinoma arbata pasaulyje, vartojama daugiau nei 4000 metų. Ši arbata kilusi iš Kinijos, tačiau siejama su daugeliu Azijos kultūrų. Kaip ir baltoji arbata, žalioji yra mažiausiai perdirbama, todėl joje išlieka visos organizmui naudingos savybės. Žalioji arbata gerai žinoma dėl didelės naudos mūsų kūnui ir organizmui. Joje gausu […]
Avokadų nauda didžiulė: suvalgę vieną vidutinio dydžio avokadą gausite beveik pusę rekomenduojamos dienos normos maistinių skaidulų. Ir tai dar ne viskas! Avokadai praturtinti vitaminais (A, B1, B2, B6, C, D, E, G, K), turi daug kalio, karotino, kalcio, geležies, leticino ir biotino. Šis vaisius idealiai tinka salotoms, šaltiems užkandžiams ar padažams, nes yra greitai virškinamas […]
Galingas vitamino C užtaisas, organizmo šluota, netgi pagalbininkas norint atsikratyti svorio – viskas viename puikiame kokteilyje. Sportuojant ir geriant šį mišinį, suaktyvinate riebalų deginimą, dailinate pilvo sritį. Kai kur teigiama, kad galima atsikratyti net 1 cm nuo Jūsų apimčių per 1 dieną! Tačiau į tokius pareiškimus visi esame įpratę žiūrėti atsargiai. Vis dėlto, šis kokteilis […]
Ispaniškojo šalavijo sėklos, plačiau žinomos kaip čija (angl. chia) sėklos Pietų ir Centrinės Amerikos maisto racione karaliauja tūkstantmečius – jomis mėgavosi net majai ir actekai. Pastaruoju metu šios sėklos vėl užkopė į sveiko maisto olimpą ir gavo supermaisto titulą. Nenuostabu – juk šiose sėklose yra organizmui reikalingo kalio, geležies, magnio, fosforo, o kur dar visa […]
Daug kam yra žinoma, kad organizmą geriausiai stiprina sveikas maistas, turintis vitaminų, mineralų ir kitų naudingųjų medžiagų. Lygiai taip pat maisto produktai gali padėti ir ligos metu. Atraskite natūralius būdus gydyti ligas ir pamirškite frazę „jokie vaistai nepadeda“. Štai natūralūs antibiotikai, kurių rasite savo virtuvėje. Krienai Krieno šaknyje yra garstyčių aliejaus ir enzimų. Smulkinant šaknį […]