Pankolį Viduržemio jūros regione žinojo ir mėgo jau prieš 3 tūkstančius metų, o apie ypatingas daržovės savybes buvo kuriami mitai. Pankolis ne tik pamalonina gomurį bei pagerina sveikatą, bet ir gali būti naudojamas galybei grožio procedūrų. Pankolis: skonis, prie kurio reikia priprasti Pankolis itin patiks taupiems, kadangi valgomos visos jo dalys – šaknis, stiebas ir […]
Kepenys – didžiausias žmogaus vidaus organas, atliekantis daugybę funkcijų: dalyvauja medžiagų apykaitoje, naikina bakterijas, pašalina iš organizmo toksinus, reguliuoja cirkuliuojančio kraujo kiekį… Tad nereikia nė sakyti, kaip svarbu palaikyti sklandžią kepenų veiklą. Organą išvalysite bei sveikatą pagerinsite šio sėklų ir riešutų mišinio pagalba. Reikės tik 3 ingredientų ir poros minučių Jums reikės: 1,5 stiklinės neapdorotų […]
Medus ir cinamonas – skanūs bei uoslę pamaloninantys ingredientai. Ar girdėjote, kad jais galima ne tik pagardinti bandeles, bet ir išgydyti 12 ligų bei sveikatos sutrikimų? Tereikia žinoti, kaip taisyklingai juos vartoti! Kaip pasirinkti tinkamus ingredientus? Parduotuvėse galite rasti dviejų rūšių cinamono – Ceilono ir kasijos. Pastarasis pasižymi dideliu kiekiu kumarino, kuris, vartojamas dideliais kiekiais, […]
Šį kartą noriu pakalbėti apie arbatas. Jos ne tik sugeba skatinti medžiagų apykaitą, tačiau yra turtingos vitaminų bei antioksidantų, kas apsaugos nuo virusų. Arbata 90 % efektyviau apsaugos nuo virusų, pagerins imuninę sistemą, o taip pat padės deginti riebalus geriau nei kava. Nors daug liaupsių šiuo klausimu sulaukia žalioji arbata, tačiau yra žymiai efektyvesnių, padėsiančių […]
Skaitydami apie svorio metimą, nuolat bandome sumažinti suvartojamą riebalų kiekį. Deja, tai darydami nesame visiškai teisūs, kadangi kai kurie riebalai mūsų organizmui tiesiog būtini, pavyzdžiui, omega 3 riebalų rūgštys. Todėl labai svarbu žinoti, iš kur jų gauti. Omega-3 riebalų rūgščių nauda organizmui: Stiprina širdies sveikatą ir užkerta kelią jos ligoms. Omega-3 riebalų rūgštys malšina kraujagyslių (ir […]
Ar jau spėjote „susikauti“ su kosuliu ar varvančia nosimi..? O gal vis dar bandote pasveikti? Ne paslaptis, kad didžiausia apsauga nuo visokių virusų ir infekcijų yra stiprus imunitetas. Tad, kokius produktus būtina įtraukti į savo valgiaraštį, kad pro imuniteto sieną neprasibrautų jokios ligos? Sąrašą pateikia „Tūpk Stok“ projekto įkūrėja, „Insanity“ instruktorė ir mitybos konsultantė Olga […]
Senovės Graikijoje buvo populiarus posakis: „Mes esame tai, ką valgome.“ Iš tiesų, vartojamas maistas turi didelę įtaką mūsų savijautai, o jautresnio žmogaus organizmą netgi gali paveikti itin neigiamai, pavyzdžiui, išprovokuoti chroninį nuovargį, depresiją arba nerimą. Potencialiai negatyvias emocijas sukeliančių maisto produktų ypač reikėtų vengti įtemptu, streso kupinu laikotarpiu. Alkoholis Neretai manoma, kad alkoholis yra it […]
Vienas brangiausių prieskonių pasaulyje – šafranas – turi daugybę skambių epitetų. Jis neretai vadinamas auksiniu kulinarijos produktu, prieskonių karaliumi, egzotiškiausiu pagardu ir netgi turtingumo simboliu. Be to, nuo neatmenamų laikų šafranas yra naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir parfumerijos industrijoje bei alternatyvioje medicinoje. Auksinio prieskonio kilmė Prabangaus prieskonio kilmės užuomazgos siekia daugybę skirtingų kultūrų – […]
Lakišių (arba lakišiaus) arbata, nepaisant to, jog buvo itin populiari liaudies medicinoje, šiandien yra ne tik retai vartojama, bet ir menkai prisimenama… Tačiau galbūt unikalus augalas pamirštas be reikalo? Piktžolių kategorijai priskiriamą lakišių, pasižymintį gydomosiomis bei antiseptinėmis savybėmis, galima rasti purios žemės dirvose, ežerų ir upių pakrantėse. Pasak liaudies medicinos, lakišių žolelės gelbsti esant kvėpavimo […]
Sporto klubo trenerė bei puslapio „Sveika Mityba“ įkūrėja Gerda Sakavičiūtė moliūgą vadina „ponu“. Ji sako, kad kitaip šios ryškiaspalvės daržovės pavadinti negalima, nes ji labai naudinga organizmui, gali būti ruošiama skirtingais būdais, be to, ilgai išlieka šviežia. Išsamiai apie moliūgus pasakoja Gerda. Moliūgas. Kuo jis ypatingas? Taip, vis dažniau ant mūsų stalo pasirodo ne kas […]