Sveiki produktai

Tradicinė medicina
Dienos tema

Visų prieskonių karalienė – ciberžolė gelbsti nuo ligų

views views 11891
mažo riebumo produktai
Mityba

Mažo riebumo produktai – gražiai įpakuotas pavojus sveikatai?

Dėl dietų ir kuo siauresnio liemens pamišusiame pasaulyje žodis „riebalai“ skamba tarsi keiksmažodis. Todėl nenuostabu, kad parduotuvių lentynas pamažu užkariauja liesi ar mažo riebumo produktai. Niekas negali nuginčyti, kad jie turi mažiau kalorijų, tačiau ar tikrai atneša naudos sveikatai? Apie riebalus: ne visi jie kenksmingi? Dažnas norintis sulieknėti pamiršta, jog nesotieji riebalai žmogui – tiesiog būtini. […]

views 7492
5 rudeniniai tirštieji kokteiliai su daržo ir sodo gėrybėmis
Mityba

5 rudeniniai tirštieji kokteiliai su daržo ir sodo gėrybėmis

Tirštieji kokteiliai („smoothies”) – ne tik vasaros džiaugsmas. Rudenį galite mėgautis dar gardesniais ir daugiau vitaminų suteikiančiais gėrimais, tereikia įprastus ingredientus pakeisti sodo ir daržo gėrybėmis. Jei virtuvėje pritrūksta fantazijos, išbandykite šiuos penkis receptus. Morkų ir obuolių kokteilis su špinatais Ingredientai: 2 nuluptos ir susmulkintos morkos, 1 nuluptas ir susmulkintas obuolys, 2 stiklinės špinatų, ½ […]

views 16957
česnakas
Mityba

Česnakas ir jo gydomosios savybės

Galbūt česnakas ir nėra vaistas nuo visai visų ligų, tačiau gydomųjų savybių jis turi tikrai daug. Sužinokite, kuo šis augalas gali būti naudingas bei vartokite jo kuo dažniau ir daugiau! Česnako gydomosios savybės: Česnakas yra natūralus antibiotikas. Reguliariai vartojant česnaką galima išvengti plaučių infekcijų arba jas gydyti. Česnakas yra tradicinis vaistas nuo kosulio ir peršalimo. Česnakas […]

views 19965
konservai
Mityba

Konservai – didžiulė rizika sveikatai?

Konservai arba konservuotas maistas – populiariausias į ilgus žygius išsiruošiančiųjų keliautojų pasirinkimas. Nemažai skardinių virtuvės spintelėje galima rasti ir pas tuos, kurie ruošiasi stichinėms nelaimėms ir kitoms ekstremalioms situacijoms. Visgi tokiu maistu piktnaudžiauti nerekomenduojama, kadangi jame slypi didesni pavojai nei manėte ligi šiol. Bisfenolis A – nuodas plastiko pavidalu Tam, kad maistas išliktų šviežias (kartais […]

views 14132
Iššluoti iš organizmo toksinus? Pateikiame auksinio gėrimo receptą!
Mityba

Iššluoti iš organizmo toksinus? Pateikiame auksinio gėrimo receptą!

Internete sklando daugybė būdų, kaip iš organizmo pašalinti toksinus: vieni naudoja voneles, kiti perka specialius kokteilius, treti – į kojines nakčiai deda svogūnus. Gamtos Grožio Formulė siūlo atsigręžti į Ajurvedą, ir nepageidaujamas medžiagas iš kūno iššluoti šio gėrimo pagalba. Šio gėrimo super ingredientu galima drąsiai vadinti ciberžolę. Anot Ajurvedos specialistų, augalas kovoja su vėžiu, gerina […]

views 84657
Mityba

Avinžirnių vanduo vietoj kiaušinio baltymo? (+3 receptai)

Veganai arba kenčiantys nuo alergijos kiaušiniams liūdnai pritars, jog jiems tenka susilaikyti nuo daugybės gardžių kepinių, pavyzdžiui, vaflių ar morengų. Nors ekologiškų produktų parduotuvėse atsiranda vis daugiau kiaušinio pakaitalų, deja, jie prieinami ne kiekvieno kišenei. Todėl rekomenduojame išbandyti ko gero pigiausią baltymo alternatyvą – avinžirnių vandenį. Avinžirnių vandenį, dar kitaip vadinamą akvafaba (aquafaba) verta vartoti ne […]

views 17701
Mityba

Netikėtas skandinaviškas gardumynas – mėlynių sriuba

Mėlynės miškus ir mūsų skrandžius džiugina iki pat rugsėjo. Jei uogas valgyti su pienu pabodo, o šaldymo kamera jau pilna atsargų, išbandykite Skandinavijoje itin populiarią sriubą. Nors dažnai patiekiama kaip desertas, ji taip pat yra labai naudinga sveikatai, o ypač – odos grožiui. Mėlynių nauda: Uogose gausu antocianinų, kurie užkerta kelią raukšlėms, neutralizuoja jungiamąjį audinį […]

views 6232
Visi vitaminai ir sveikatai naudingos medžiagos – viename pusryčių dubenėlyje
Mityba

Visi vitaminai ir sveikatai naudingos medžiagos – viename pusryčių dubenėlyje

Mamos pusryčių receptą pateikia Nijolė Degutienė, knygos „Mano mamos sveikatos knygelė“ autorė: „Man tai – idealiausi pusryčiai pasaulyje. Labai naudinga ryte gauti sudėtingųjų angliavandenių, kurie įsisavinami lėčiau nei cukrus ar medus. Tada jaučiamės darbingi ir nealkani ilgą laiką. Į dubenėlį dedu: 0,5–1 šaukštą kviečių gemalų (juose yra visų vitaminų); 2 šaukštus avižų sėlenų (daugiausia kalcio […]

views 3927
Mityba

Goji uogos: sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptis iš Himalajų

Goji uogos, lietuviškai vadinamas dygliuotuoju ožerskiu, jau daugiau nei 2000 metų vartojamos ir jomis gydosi Himalajuose besiglaudžiantys vienuoliai. Maistingąsias uogas galima drąsiai vadinti viena iš šventikų ilgaamžiškumo, energingumo, ištvermės bei nepriekaištingos sveikatos paslapčių. Lietuviai apie goji išgirdo ir jų paragavo palyginti neseniai, todėl nenuostabu, jog uogos dar nespėjo prigyti mūsų racione. Visai be reikalo, kadangi […]

views 25165
Mityba

Arbūzai: kokios naudos galime tikėtis iš šių didžiulių uogų?

Minkšta pieva, saulė ir per smakrą varvančios arbūzų sultys – ko gero trys taikliausi vasaros sinonimai. Šiltuoju metų laiku lietuvių mėgstama didžiulė uoga (taip, perskaitėte teisingai!) arbūzas turi tokių gydomųjų savybių, apie kurias nė negalėjote įtarti. Likopenas yra ta medžiaga, kuri nudažo vaisius ir uogas raudona spalva. Pasirodo, kad tame pačiame arbūzo kiekyje jo yra […]

views 9632