Dėl dietų ir kuo siauresnio liemens pamišusiame pasaulyje žodis „riebalai“ skamba tarsi keiksmažodis. Todėl nenuostabu, kad parduotuvių lentynas pamažu užkariauja liesi ar mažo riebumo produktai. Niekas negali nuginčyti, kad jie turi mažiau kalorijų, tačiau ar tikrai atneša naudos sveikatai? Apie riebalus: ne visi jie kenksmingi? Dažnas norintis sulieknėti pamiršta, jog nesotieji riebalai žmogui – tiesiog būtini. […]
Tirštieji kokteiliai („smoothies”) – ne tik vasaros džiaugsmas. Rudenį galite mėgautis dar gardesniais ir daugiau vitaminų suteikiančiais gėrimais, tereikia įprastus ingredientus pakeisti sodo ir daržo gėrybėmis. Jei virtuvėje pritrūksta fantazijos, išbandykite šiuos penkis receptus. Morkų ir obuolių kokteilis su špinatais Ingredientai: 2 nuluptos ir susmulkintos morkos, 1 nuluptas ir susmulkintas obuolys, 2 stiklinės špinatų, ½ […]
Galbūt česnakas ir nėra vaistas nuo visai visų ligų, tačiau gydomųjų savybių jis turi tikrai daug. Sužinokite, kuo šis augalas gali būti naudingas bei vartokite jo kuo dažniau ir daugiau! Česnako gydomosios savybės: Česnakas yra natūralus antibiotikas. Reguliariai vartojant česnaką galima išvengti plaučių infekcijų arba jas gydyti. Česnakas yra tradicinis vaistas nuo kosulio ir peršalimo. Česnakas […]
Konservai arba konservuotas maistas – populiariausias į ilgus žygius išsiruošiančiųjų keliautojų pasirinkimas. Nemažai skardinių virtuvės spintelėje galima rasti ir pas tuos, kurie ruošiasi stichinėms nelaimėms ir kitoms ekstremalioms situacijoms. Visgi tokiu maistu piktnaudžiauti nerekomenduojama, kadangi jame slypi didesni pavojai nei manėte ligi šiol. Bisfenolis A – nuodas plastiko pavidalu Tam, kad maistas išliktų šviežias (kartais […]
Internete sklando daugybė būdų, kaip iš organizmo pašalinti toksinus: vieni naudoja voneles, kiti perka specialius kokteilius, treti – į kojines nakčiai deda svogūnus. Gamtos Grožio Formulė siūlo atsigręžti į Ajurvedą, ir nepageidaujamas medžiagas iš kūno iššluoti šio gėrimo pagalba. Šio gėrimo super ingredientu galima drąsiai vadinti ciberžolę. Anot Ajurvedos specialistų, augalas kovoja su vėžiu, gerina […]
Veganai arba kenčiantys nuo alergijos kiaušiniams liūdnai pritars, jog jiems tenka susilaikyti nuo daugybės gardžių kepinių, pavyzdžiui, vaflių ar morengų. Nors ekologiškų produktų parduotuvėse atsiranda vis daugiau kiaušinio pakaitalų, deja, jie prieinami ne kiekvieno kišenei. Todėl rekomenduojame išbandyti ko gero pigiausią baltymo alternatyvą – avinžirnių vandenį. Avinžirnių vandenį, dar kitaip vadinamą akvafaba (aquafaba) verta vartoti ne […]
Mėlynės miškus ir mūsų skrandžius džiugina iki pat rugsėjo. Jei uogas valgyti su pienu pabodo, o šaldymo kamera jau pilna atsargų, išbandykite Skandinavijoje itin populiarią sriubą. Nors dažnai patiekiama kaip desertas, ji taip pat yra labai naudinga sveikatai, o ypač – odos grožiui. Mėlynių nauda: Uogose gausu antocianinų, kurie užkerta kelią raukšlėms, neutralizuoja jungiamąjį audinį […]
Mamos pusryčių receptą pateikia Nijolė Degutienė, knygos „Mano mamos sveikatos knygelė“ autorė: „Man tai – idealiausi pusryčiai pasaulyje. Labai naudinga ryte gauti sudėtingųjų angliavandenių, kurie įsisavinami lėčiau nei cukrus ar medus. Tada jaučiamės darbingi ir nealkani ilgą laiką. Į dubenėlį dedu: 0,5–1 šaukštą kviečių gemalų (juose yra visų vitaminų); 2 šaukštus avižų sėlenų (daugiausia kalcio […]
Goji uogos, lietuviškai vadinamas dygliuotuoju ožerskiu, jau daugiau nei 2000 metų vartojamos ir jomis gydosi Himalajuose besiglaudžiantys vienuoliai. Maistingąsias uogas galima drąsiai vadinti viena iš šventikų ilgaamžiškumo, energingumo, ištvermės bei nepriekaištingos sveikatos paslapčių. Lietuviai apie goji išgirdo ir jų paragavo palyginti neseniai, todėl nenuostabu, jog uogos dar nespėjo prigyti mūsų racione. Visai be reikalo, kadangi […]
Minkšta pieva, saulė ir per smakrą varvančios arbūzų sultys – ko gero trys taikliausi vasaros sinonimai. Šiltuoju metų laiku lietuvių mėgstama didžiulė uoga (taip, perskaitėte teisingai!) arbūzas turi tokių gydomųjų savybių, apie kurias nė negalėjote įtarti. Likopenas yra ta medžiaga, kuri nudažo vaisius ir uogas raudona spalva. Pasirodo, kad tame pačiame arbūzo kiekyje jo yra […]