Tokias mitybos rūšis kaip vegetarizmas, veganizmas ar žaliavalgystė jau esate girdėję ne kartą. Dėl jų naudos ar žalos nesutaria net dietologai, o visavalgiai iš praktikuojančiųjų alternatyvius būdus mėgsta karčiai pasišaipyti. Vis dažniau diskusijos netyla ir apie paleo dietą, todėl pasakojame, kas ji ir kuo gali būti naudinga. Panašu, kad paleo mitybos šalininkai vadovaujasi šūkiu „nauja […]
Kalbant apie šermukšnio uogas yra juokaujama, kad jose telpa pusė vaistinės. Iš tiesų, panašiai taip ir yra. Šermukšniai gali padėti įveikti daugelį ligų, tačiau atminkite, kad rinkti šermukšnio uogas galima tik nuošaliose vietose, toliau nuo miestų ir kelių augančių medžių, kitaip galite ne tik nesulaukti pageidaujamo rezultato, bet ir sau pakenkti. Šermukšnio uogos – tikra […]
Spelta – viena seniausių grūdinių kultūrų, atsiradusi dar prieš 8-7 tūkst. metų. Nors šie grūdai turi daugybę žmogaus organizmui naudingų medžiagų ir mineralų, deja, juos iš mūsų racionų išstūmė lengviau auginami kviečiai. Primename apie puikias augalo savybes ir pasakojame, kodėl šiandien vakare į Jūsų pirkinių krepšelį turėtų įkristi bent keletas speltos produktų. Speltos galima įsigyti […]
Sveikos mitybos specialistai sutartinai linkčioja galva ir tvirtina, jog lašiša yra puikus sočiųjų riebalų šaltinis. Dauguma žinome, kad šią žuvį valgyti yra sveika, tačiau net nesusimąstome kodėl. Be to, kaip gi išsirinkti pačią sveikiausią lašišą iš jų gausybės, kaip ją ruošti, kad ji neprarastų visų savo kone magiškų galių? Apie visa tai kalbamės su sporto klubo […]
Skaitydami įvairių sveikuoliškų gėrimų ir patiekalų receptus turėjote pastebėti, jog daugumoje minimas obuolių sidro actas. Organizmą nuo daugybės ligų saugantį ekologišką pagardą rasite tikrai ne kiekvienoje parduotuvėje, todėl siūlome nutraukti varginančias paieškas ir acto labai lengvai pasigaminti namuose. Obuolių sidro acto nauda: Obuolių sidro actas gali turėti naudos kenčiantiems nuo diabeto. Manoma, kad skystyje esanti […]
Riešutų sviestas Lietuvoje jau seniai nebėra retas delikatesas: vis daugėja iš užsienio atvežamų jo rūšių, savo natūralius gaminius pristato ir lietuviai. Tad kas gi šitas smaližių numylėtas produktas – sveikuoliškas saldumynas ar po patraukliu pavadinimu pasislėpęs nuodas? Valgyti negalima susilaikyti – kur dėti kablelį? 100 gramų riešutų sviesto yra maždaug 6 g virškinimą gerinančių skaidulų, […]
Maždaug prieš 2000 metų atsiradusią arbatą galima drąsiai vadinti gyvybės eliksyru, kadangi jos nauda sveikatai – neišmatuojama. Nors ne itin patrauklios išvaizdos, tačiau puikaus skonio gėrimu mėgaujasi ir tokios garsios moterys kaip Madonna bei Gwyneth Paltrow. Tad kuo gi naudinga toji Kombuča ir kaip jos pasigaminti? Kombuča: kuo ji gali būti naudinga? Detoksikuoja. Gėrime esanti […]
Įkopusi į penktąją dešimtį, dažna jaučiasi nebe taip gerai kaip anksčiau. Prasideda menopauzės vargai, daug dažniau puola ligos, o kur dar sulėtėjusi medžiagų apykaita ir ant juosmens besikaupiantys kilogramai. Tokio amžiaus moterims ypač svarbu pasirūpinti ligų profilaktika bei organizmo atstatymu, o tai padaryti padeda tinkamas raciono pasirinkimas. Vyresnėms nei 40 metų moterims per parą reikia […]
Jau rašėme, ką turėtų valgyti ir kaip atrodo ideali vakarienė 20-30 metų moterims. Šįkart tiesiame pagalbos ranką šiek tiek vyresnėms skaitytojoms, ir pasakojame, kokių produktų derėtų įtraukti į kasdienį racioną. Nepamirškite, kad šiame amžiuje Jūsų mitybos tikslas – balansas ir organizmo valymas. Vidutinio sudėjimo 30-40 metų moteriai, dirbančiai biure, per parą reikėtų suvartoti ne daugiau […]
Apie teigiamą antioksidantų poveikį girdime kone kiekvieną dieną: jie stabdo senėjimą, užkerta kelią vėžiniams susirgimams bei gražina išvaizdą. Visgi didžiuliame informacijos sraute neretai pritrūksta tikslaus paaiškinimo, kaip šios „stebuklingos” dalelės veikia organizmą, todėl pristatome trumpą ir aiškų antioksidantų gidą. Antioksidantai – pagrindinis laisvųjų radikalų priešas Pagrindinė antioksidantų paskirtis – kovoti prieš oksidacijos metu susidariusius laisvuosius […]