Tirštieji kokteiliai („smoothies”) – ne tik vasaros džiaugsmas. Rudenį galite mėgautis dar gardesniais ir daugiau vitaminų suteikiančiais gėrimais, tereikia įprastus ingredientus pakeisti sodo ir daržo gėrybėmis. Jei virtuvėje pritrūksta fantazijos, išbandykite šiuos penkis receptus.
Morkų ir obuolių kokteilis su špinatais
shutterstock.com
Ingredientai:
- 2 nuluptos ir susmulkintos morkos,
- 1 nuluptas ir susmulkintas obuolys,
- 2 stiklinės špinatų,
- ½ agurko,
- ½ stiklinės vandens.
Gaminimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė.
Vitaminų ir skaidulų bomba
shutterstock.com
Ingredientai:
- 1 ½ stiklinės vandens,
- 2 stiklinės špinatų,
- 1 nulupta ir susmulkinta kriaušė,
- 1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero,
- 1 arbatinis šaukštelis maltų linų sėmenų,
- medaus pagal skonį.
Gaminimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė.
Greitiems ir sveikiems pusryčiams
shutterstock.com
Ingredientai:
- 1 stiklinė obuolių sulčių,
- 1 nulupta ir susmulkinta kriaušė,
- 1 nuluptas ir susmulkintas obuolys,
- 1 stiklinė šviežių špinatų,
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono,
- ½ stiklinės ledukų.
Gaminimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė.
Netikėtas cukinijos panaudojimas
shutterstock.com
Ingredientai:
- 1 nulupta ir susmulkinta cukinija,
- 1 nulupta ir susmulkinta morka,
- ½ stiklinės graikiško jogurto,
- ½ stiklinės mažo riebumo pieno,
- 2 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių,
- 2 valgomieji šaukštai medaus,
- 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų.
Gaminimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė.
Kokosinis moliūgų skanėstas
shutterstock.com
Ingredientai:
- 1 ½ stiklinės kokosų vandens,
- 1 stiklinė kokosų pieno,
- ⅔ stiklinės moliūgo piurė,
- nuluptos ir susmulkintos imbiero šaknies pagal skonį,
- 1 stiklinė ledukų,
- kokoso drožlių papuošimui.
Gaminimo būdas: Kokosų vandenį, pieną, moliūgų purė, imbierą ir ledukus sudėkite į elektrinį trintuvą. Trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Prieš patiekdami papuoškite kokoso drožlėmis.
Kokia tavo nuomonė?