Natūralios medicinos atstovai tikina, kad ginkmedžio ekstraktas vienaip ar kitaip gali būtų veiksmingas kovoje net su 100 ligų. Nieko nuostabaus, kadangi ginkmedis – vienas seniausių augalų pasaulyje, šaknis žemėje galintis įleisti tūkstančiui ar daugiau metų. Jo nauda spėjo įsitikinti milijonai žmonių: ginkmedžio preparatai – vieni labiausiai perkamų maisto papildų tiek JAV, tiek Europoje. Ginkmedžio ekstraktas […]
Kajeno paprika – prieskonis, be kurio neįsivaizduojame daugelio Azijos virtuvės patiekalų. Visgi iš Gvinėjos kilęs augalas pasižymi ne tik maloniu skoniu bei aromatu, bet ir visa galybe sveikatai naudingų savybių: nuo virškinimo gerinimo iki raumenų skausmų malšinimo. Kajeno paprika – vaistas nuo 9 ligų? 1. Bene geriausiai Kajeno paprika yra žinoma ir liaudies medicinoje vartojama dėl […]
Daugeliui pažįstamas jausmas, kai po ilgos dienos grįžus į namus norisi arklį praryti, tačiau jėgų ir laiko gaminti vakarienę – ne per daugiausiai. Jei nesinori leisti pinigų restoranuose ar teršti organizmą pašildytais pusfabrikačiais, išbandykite šiuos receptus – reikės vos 10 minučių. Pirmadienis: baltymų diena sportuojantiems Kadangi visada sportuojame „nuo pirmadienio”, grįžę iš treniruotės pasilepinkite tikromis […]
Virš mėgstamiausių džinsų pakibęs pilvukas sufleruoja, jog žiemą nesilaikėte pažadų kasdien lankytis sporto salėje bei prieš miegą nebevalgyti šokolado? Taip, tokia jau ta skubančių ir nuolat stresą patiriančių žmonių kasdienybė. Nemeluosime – norint turėti tobulą figūrą, teks pakoreguoti mitybą ir netingėti pajudėti, tačiau iš pradžių save galite motyvuoti gėrimo pagalba greitai ir lengvai atsikratydami keleto […]
Raudonėlis pirmiausia asocijuojasi su itališka virtuve, tačiau plačiai naudojamas ne tik Viduržemio jūros regione. Veiksminga žolele patiekalus gardina bei antibiotikus pakeičia ir lietuviai. Tai – tik viena iš daugybės naudingųjų raudonėlio savybių, be to, šį augalą galima lengvai užsiauginti ir ant savo palangės. Raudonėlis – ne tik vietoj antibiotikų, bet ir vitaminų 100 gramų gardžiojo […]
Žiemą judame mažiau, tačiau valgome gerokai daugiau. Todėl nieko keisto, jog ties pilvu susikaupia keletas (o kartais net keliolika!) papildomų kilogramų. Tiems, kuriems per šalta sportuoti ir valgyti daržoves, siūlome šį stebuklingą receptą. Efektyvumas slypi stebuklingose sėklose Jums reikės: vieno valgomojo šaukšto čija sėklų, iš vienos citrinos išspaustų sulčių, 1,5 stiklinės švaraus vandens Paruošimo būdas: […]
Šį kartą noriu pakalbėti apie arbatas. Jos ne tik sugeba skatinti medžiagų apykaitą, tačiau yra turtingos vitaminų bei antioksidantų, kas apsaugos nuo virusų. Arbata 90 % efektyviau apsaugos nuo virusų, pagerins imuninę sistemą, o taip pat padės deginti riebalus geriau nei kava. Nors daug liaupsių šiuo klausimu sulaukia žalioji arbata, tačiau yra žymiai efektyvesnių, padėsiančių […]
Juokaujama, kad didžiausia moterų svajonė – valgyti viską iš eilės ir nestorėti. Laikantis sveikos mitybos principų tai visai įmanoma, tačiau tortų ir traškučių mėgėjoms ši svajonė išsipildo retai. Atskleidžiame triuką, kaip atsikratyti keleto kilogramų be papildomų pastangų. Kai svori mesti ne tik lengva, bet ir skanu Jums reikės: 2 stiklinių vandens, tarkuotos imbiero šaknies (2 […]
Nuo dietų įvairovės ir keistų pavadinimų gali susisukti galva: virtų kiaušinių, grikių ir kefyro, Kremliaus, paleo… Šįkart pristatome dar nespėjusią išpopuliarėti, tačiau itin veiksmingą ketogeninę dietą. Ketogeginė dieta – kas tai? Ketogeginės dietos šalininkai siūlo radikaliai sumažinti suvartojamą angliavandenių kiekį, t.y. juos pakeisti riebalais. Tuomet kūne prasideda ketozės procesas: imama labai efektyviai deginti riebalus ir iš […]
Skaitydami apie svorio metimą, nuolat bandome sumažinti suvartojamą riebalų kiekį. Deja, tai darydami nesame visiškai teisūs, kadangi kai kurie riebalai mūsų organizmui tiesiog būtini, pavyzdžiui, omega 3 riebalų rūgštys. Todėl labai svarbu žinoti, iš kur jų gauti. Omega-3 riebalų rūgščių nauda organizmui: Stiprina širdies sveikatą ir užkerta kelią jos ligoms. Omega-3 riebalų rūgštys malšina kraujagyslių (ir […]