Mityba

Gėrimas, padėsiantis per naktį atsisveikinti su pilvo riebalais

Publikuotas 2017 31 sausio views 108946
Gėrimas, padėsiantis per naktį atsisveikinti su pilvo riebalais shutterstock.com

Juokaujama, kad didžiausia moterų svajonė – valgyti viską iš eilės ir nestorėti. Laikantis sveikos mitybos principų tai visai įmanoma, tačiau tortų ir traškučių mėgėjoms ši svajonė išsipildo retai. Atskleidžiame triuką, kaip atsikratyti keleto kilogramų be papildomų pastangų.

 

Kai svori mesti ne tik lengva, bet ir skanu

Jums reikės:

  • 2 stiklinių vandens,
  • tarkuotos imbiero šaknies (2 cm ilgio),
  • 6 mėtos lapelių,
  • 1 stiklinės susmulkinto ananaso,
  • 1 citrinos.

Paruošimo ir vartojimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir trinkite tol, kol susidarys vientisa masė. Gėrimą vartokite kiekvieną vakarą prieš eidami miegoti.

Kaip veikia šis riebalus tirpdantis gėrimas?

  • Mėta – tikras superaugalas. Stiprus skonis ir kvapas slopina apetitą, todėl jeigu po pietų labai norisi saldumynų, rekomenduojama išgerti mėtų arbatos. Augalas taip pat ramina virškinamąjį traktą ir tokiu būdu leidžia išsituštinti, todėl palengvina vidurių užkietėjimą. Beje, mėtų kvapas padeda sumažinti streso hormono kortizolio lygį: juk labai dažnai jausdami stresą ir įtampą guodžiame save kaloringais skanėstais;
  • Imbieras suteikia sotumo jausmą, dėl to mažiau prisivalgoma kaloringo maisto. Daržovė taip pat palaiko normalią hormonų veiklą, kurios sutrikimai gali išbalansuoti imuninę sistemą, ir, tuo pačiu, medžiagų apykaitą. Reguliariai vartojamas imbieras užtikrina sklandų virškinimą bei leidžia organizmui sudeginti daugiau riebalų;
  • Gaiviuosiuose ananasuose netrūksta žmogaus organizmui naudingų mineralų: kalcio, kalio, geležies, vitaminų C, B1 ir B6. Vaisiuje gausu tirpių maistinių skaidulų, palengvinančių virškinimą bei padedančių išvalyti žarnyną. Beje, ananaso gabalėliais galite pakeisti įprastus saldumynus, kadangi 100 gramų vaisiaus – vos 49 kCal;
  • Citrinose, kaip ir ananasuose, gausu tirpių maistinių skaidulų. Jos ne tik skatina medžiagų apykaitą ir suteikia sotumo jausmą, bet ir padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, mažina blogojo cholesterolio lygį.

Gėrimo poveikis bus dar efektyvesnis, jei atsisakysite miltinių patiekalų, alkoholio, sumažinsite suvartojamą cukraus kiekį bei sportuosite.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 522
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 431
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 562

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 583
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 715