Žiemą judame mažiau, tačiau valgome gerokai daugiau. Todėl nieko keisto, jog ties pilvu susikaupia keletas (o kartais net keliolika!) papildomų kilogramų. Tiems, kuriems per šalta sportuoti ir valgyti daržoves, siūlome šį stebuklingą receptą.
Jums reikės:
Paruošimo būdas: suberkite sėklas į dubenį, užpilkite vandeniu ir leiskite išmirkti (apie 1 valandą). Tuomet nupilkite vandenį, išmirkusias sėklas įberkite į elektrinį trintuvą, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Maišykite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Ir, vualia – jūsų gėrimas jau paruoštas!
Vartojimo būdas: gėrimą vartokite kiekvieną rytą („ant tuščio skrandžio“) 15 dienų.
Išbrinkusios čija sėklos užpildo skrandį, todėl suteikia neįtikėtiną sotumo jausmą. Jose esančios skaidulos gerina virškinimą (ypač padeda užkietėjus viduriams), o triptofanas reguliuoja apetitą: jei organizme pakanka šios medžiagos, nejaučiame stipraus poreikio saldumynams. Daugiau informacijos apie naudingas čija sėklų savybes: 10 faktų ir 3 receptai, kurie privers įsimylėti čija sėklas.
Citrinos sultys molekuliniu lygiu itin panašios į seiles ir skrandžio sultis, todėl gerina virškinimą ir iš kepenų iššluoja toksinus. Be to, veikia kaip švelnus diuretikas, ir taip padeda pašalinti organizme besikaupiančius skysčius. Vitamino C prisotintos sultys gali pakelti nuotaiką, todėl nebesinorės jos gerinti itin daug kalorijų turinčiais saldumynais.
Jei artimiausioje parduotuvėje nerandate čija sėklų arba jus atstumia jų kaina, jas pakeiskite lietuviškais linų sėmenimis. Pastarieji taip pat išbrinksta ir suteikia sotumo jausmą bei, skatindami virškinimą, valo organizmą.