Įkaitinkite orkaitę iki 155 ºC. Vištieną įtrinkite prieskoniais ir alyvuogių aliejumi, susukite su traiškyta česnako skiltele tarsi vyniotinį į foliją ir sandariai užsukite folijos kraštus. Kepkite 25-30 min.
Kol vištiena kepa, paruoškite brokolių kuskusą. Užvirkite nedidelį puodą vandens. Šviežius brokolių žiedus elektriniu smulkintuvu sumalkite iki kuskuso dydžio kruopelių, kurias supilkite į verdantį vandenį ir pavirkite 2 min. be druskos. Brokolius nukoškite (brokolių vandenį iš puodo nupilkite į atskirą indelį) ir grąžinkite į sausą puodą: čia berkite druskos ir smulkintų rozmarinų, pilkite graikinių riešutų aliejų ir kaparėlius. Viską gerai išmaišykite – pasigaminote brokolių kuskusą.
Griežinėliais supjaustykite porą ir apkepkite ant trupučio lydyto sviesto. Užpilkite samtį nuo brokolių likusio vandens ir leiskite porams pasitroškinti, kol suminkštės.
Vištieną išimkite iš orkaitės, bet neatidarykite iš karto – leiskite jai dar 5 min. pailsėti. Foliją atidarinėkite atsargiai, kad neišbėgtų susidaręs vištienos sultinys – jį pilkite į keptuvę ant porų. Vištieną supjaustykite griežinėliais.
Patiekite sluoksniuodami porus, vištieną ir brokolių kuskusą. Papuoškite poro griežinėliais.