1. Suberkite avinžirnius į didelį dubenį, pripilkite šalto vandens (kad apsemtų) ir palikite per naktį. Jei norite gaminti iš karto, naudokite konservuotus avinžirnius.
2. Nusausintus avinžirnius, svogūnus, petražoles, kalendrą, druską, aitriosios paprikos miltelius, česnaką ir kuminą sudėkite į elektrinį maišytuvą. Gerai sutrinkite, tačiau masė neturi pasiekti tyrės konsistencijos.
3. Į gautą masę įberkite kepimo miltelių ir miltų. Jų reikės tiek, kad tešla nekibtų prie rankų. Išmaišykite, įdėkite į dubenį, uždenkite ir kelioms valandoms palikite šaldytuve.
4. Ištraukę tešlą, suformuokite apie 20 nedidelių rutuliukų.
5. Į gilų puodą pripilkite maždaug 8 cm aliejaus ir bandymui įdėkite vieną rutuliuką. Jei subyrės, pridėkite dar šiek tiek miltų. Tuomet į puodą įdėkite 6 rutuliukus ir iš abiejų pusių pakepinkite po kelias minutes arba tol, kol įgaus auksinį rudą atspalvį.Palikite ant popierinio rankšluosčio tol, kol nudžius.
6. Jei namuose turite arabiškos pitos, į pusę duonelės įdėkite kelis falafelius, pomidorų, svogūnų ir saldžiosios paprikos bei pašlakstykite vandeniu atskiestu „tzatziki“ padažu.