Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. pakepinkite nuluptą, maždaug 2 cm riekelėmis supjaustytą, į foliją suvyniotą moliūgą. Vanduo iš moliūgo turėtų kuo labiau išgaruoti, tad likus apie 20 min. kepimo – pradarykite foliją.
Moliūgui iškepus, atvėsinkite jį ir sutrinkite trintuve, kad gautumėte moliūgo piurė.
Tai ganėtinai skysta tešla, kurią į vandenį reikia įleisti šaukštais. Užvirkite didelį puodą vandens, šaukštu pakabinkite tešlos, dėkite ją į puodą ir kitu šaukštu formuodami virtinuką, paleiskite jį į verdantį vandenį.
Išvirę virtinukai iškyla į viršų. Išgriebkite, nukoškite juos ir patiekite karštus, užbarstę sūrio ir raudonėlio (pageidaujantiems gali būti patiekiami tirpinto sviesto padaže).