pilnagrūdžių speltos miltų ir šiek tiek miltų pabarstymui
žiupsnio
druskos
žiupsnio
džiovintų bazilikų
žiupsnio
džiovintų čiobrelių
žiupsnio
džiovintų dašių
žiupsnio
džiovintų maltų rozmarinų
žiupsnio
džiovintų peletrūnų
Gaminimo būdas:
(2 porcijos)
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Neluptus burokėlius ir bulves suvyniokite į atskirus folijos vokelius ir kepkite burokėlius 60 min., bulves – 40 min. Iškepusias daržoves palikite atvėsti.
Elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite bulves ir burokėlius. Iškrėskite į maišymo indą ir mentele po truputį įmaišykite miltus, druską ir prieskonius.
Iš gautos masės suformuokite virtinukus, apvoliokite juos miltuose. Sudėkite į lėkštę ir palikite per naktį ar bent 8 val. šaldytuve, kad sutvirtėtų.
Iš šaldytuvo išimtus virtinukus virkite 2–4 min. pasūdytame vandenyje. Patiekite su grietine.