džiovintų spanguolių (ar kitų mėgstamų džiovintų uogų)
160 g
avižinių dribsnių
160 ml
obuolių tyrės
2 šaukštai
čija sėklų
220 g
rudojo cukraus
3 šaukštai
kokosų aliejaus
80 g
miltų
Gaminimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 175 ºC.
Avižinius dribsnius, cukrų, miltus, čija sėklas, cinamoną, kepimo miltelius ir druską sudėkite į dubenį ir gerai sumaišykite.
Pridėkite kokosų aliejų ir obuolių tyrę. Obuolių tyrė šiame recepte yra alternatyva 3 kiaušiniams. Ją galite pagaminti ir namuose (verdant keletą obuolių su vandeniu ir cukrumi) arba pirkti jau paruoštą tyrelę vaikams.
Tolygiai išmaišykite tešlą. Tuomet pridėkite džiovintas uogas. Jeigu pageidaujate, sausainius galite gaminti su kitais pagardais, pvz., kokosų drožlėmis.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu krėskite sausainių tešlą.