Dėl didelio kiekio ląstelienos, riebalų rūgščių ir jų valomųjų savybių, linų sėmenys padeda susitvarkyti su daugeliu skrandžio ir žarnyno problemų. Sėmenyse yra 40% maistinių skaidulų. Jie susideda iš ląstelienos, polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip fotocheminės medžiagos; trečdalį jų sudaro tirpi ląsteliena, du trečdalius – netirpi. Tirpi ląsteliena suriša toksinus, o netirpi padeda pašalinti visas atliekas. […]
Ar žinojote, kad viduramžiais šparagai buvo laikomi meilės daržove – afrodiziaku? Tačiau ši daržovė pasižymi ne tik kaip teigiamai veikianti vyrų sveikatą ir aktyvinanti hormonų apykaitą. Šparagai – vieni stipriausių augalų, kurie jaunina ir stiprina mūsų kūną, stabilizuoja kūno ir proto senėjimo procesą bei gerina atmintį. Šparagai naudingi ne tik vyrams, bet ir moterims: teigiamai […]
Jei kada nors girdėjote šį žodį, reiškia, jums šiek tiek pažįstama Azijos virtuvė. Ištisus amžius Azijos virtuvėje šis lydytas sviestas buvo naudojamas, kaip pagrindinė maisto sudedamoji dalis. Jei visgi nesate girdėję šio pavadinimo – tai yra lydyto sviesto rūšis, naudojama ne tik patiekaluose ir kartu su jais, tačiau ir tradicinei medicininei paskirčiai. Ghee sviestas […]
Ar teko girdėti apie nuostabų japoniškos kilmės gėrimą matcha arbata? Kviečiame susipažinti su matcha iš arčiau. Kas toji matcha arbata? Matcha arbata yra Japonijoje labai vertinima žaliosios arbatos rūšis, pasižyminti ne tik unikaliomis savybėmis, bet ir imuniteto stirprinimo galia. Geriant paprastą žaliąją arbatą, nesuvartojame daugelio naudingų medžiagų, esančių arbatos lapeliuose. Tačiau matcha arbata gaminama iš […]
Apie kokosų aliejų jau esame nemažai girdėję. Greičiausiai netgi esame juo naudojęsi ruošdami maistą arba norėdami pagerinti odos bei plaukų kokybę. Tačiau neretai žmonės yra linkę nepastebėti pačių naudingiausių kokosų aliejaus savybių. Perskaitę šį straipsnį sužinosite priežastis, įrodančias kodėl šis produktas priskiriamas prie supermaisto. 1. Kokosų aliejus skatina smegenų funkcijas Kokoso aliejus sudarytas iš 90% riebalų […]
Kurgi dėti tą didžiulį moliūgą, atridentą iš daržo? Ir dargi parduotuvėse juos krauna atskirose lentynose! Na, moliūgai išties nusipelno atskiro dėmesio, ypač šiuo metų laiku. Todėl šiame sąraše – skaniausi patiekalai iš moliūgo. Moliūgai turi didžiulį vitamino A ir skaidulų kiekį. Ši soti, bet liesa daržovė – pagalbininkas metantiems svorį. Be to, moliūgai stiprina imuninę sistemą […]
„Jūs esate tai, ką valgote“ – žymusis pasakymas byloja tai, ką kiekvienas tikrai žino. Dietinių kokteilių, papildų, sporto pratimų pasiūla išties didelė, o produktai reklamuojami su šūkiais „būkite sveiki ir gražūs“. Tačiau svarbiausias faktorius vis dėlto išlieka sveika mityba. Šie sveiki produktai praturtins mitybą, kad gautumėte daugiau reikalingų medžiagų. 1. Ginkmedis Šiam augalui – tūkstančiai metų. […]
Kefyro kokteiliai gerina virškinimą ir praturtina virškinamąjį traktą naudingomis laktobakterijomis. Jums tereikia po ranka turėti plaktuvą, kefyro bei papildomų ingredientų, tokių kaip riešutai, vaisiai, uogos ir daržovės ir pan., skoniui pagardinti. Pristatome ypatingai skanius kefyro kokteilius. Tačiau ne visi kefyro kokteiliai yra tinkami iki 1-2 metų vaikams. Todėl prie kokteilių receptų nurodome amžių. Kefyro kokteilis […]
Bananai yra ne tik užkandis ir gali kur kas daugiau nei būti slidi vaikystės išdaiga ant kelio. Bananai mažina spaudimą, ramina nervus, skaistina odą. Jei parduotuvės dar neužsidarė, regis, dabar pats metas nubėgti ir nusipirkti šių puikių vaisių, nes čia jus supažindisime su bananais iš naujo! Taigi: 1. Minkština mėsos patiekalus Kai kurios tropikų šalys naudoja […]
Sėklos – gardus ir maistingas produktas, nepelnytai išguitas iš mūsų kasdienio valgiaraščio. Trumpai aptarsime pagrindinių sėklų naudą organizmui. Sėklos labai naudingos mūsų organizmui: turi skaidulinių medžiagų, baltymų, augalinių riebalų, mineralinių medžiagų (magnio, fosforo, kalio, cinko, seleno, kalcio), vitaminų E, B grupės, folio rūgšties ir kt. Tik reiktų atkreipti dėmesį, jog riebalų sėklose gana daug – […]