Mityba

Organizmo valymas
Dienos tema

Sveiki kokteiliai, kurie sustiprins ir prailgins vasaros įdegį

views views 9250
nustojus valgyti mėsą
Mityba

4 dalykai, kurie nutinka nustojus valgyti mėsą

Meilė gyvūnams ir „principai“ – tokios priežastys neretai, numanoma, slypi sprendime nevalgyti mėsos. Vis dėlto yra daugybė kitų vegetarizmo aspektų, skatinančių apsvarstyti mėsos gaminių vartojimą ar bent jau porcijų mažinimą. Kodėl verta nevalgyti mėsos? Mažinamas kūno uždegimas Asmenys, kurie reguliariai valgo didelius kiekius mėsos bei pieno produktų, taip pat vartoja perdirbtus bei rafinuotus gaminius, kenčia […]

views 28479
Salierų ir citrinos gėrimas toksinų ir parazitų šalinimui
Mityba

Salierų ir citrinos gėrimas toksinų ir parazitų šalinimui

Toksinų perteklių organizme išduoda šie simptomai: nuolatinis nuovargis, raumenų skausmas, niekaip nekrentantis svoris, vidurių užkietėjimas… Žinoma, šie klastingi ženklai gali reikšti ir daugybę kitų ligų, tačiau vos iš dviejų ingredientų pagaminamas natūralus gėrimas veikia ne tik kaip vaistas, bet ir toksinų bei parazitų profilaktika. Ingredientai: 400 g salierų, 1 kg citrinų Gaminimo būdas: į du […]

views 47699
Mitai ir faktai apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje
Mityba

Mitai ir faktai apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje

Ką manote apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje? Kaip geriau šildyti maistą – keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje? Neabejotinai esate girdėję įvairių gandų apie mikrobangų krosnelę, tad aiškinamės, kas tiesa, o kas melas. Mitus griauna arba patvirtina asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė. MITAS: Vienas mikrobangų krosnelėje pašildytas arba virtas valgis žmogaus nenužudys, tačiau, kai toks […]

views 19573
Populiarioji grikių ir kefyro dieta: ką reikia žinoti?
Mityba

Populiarioji grikių ir kefyro dieta: ką reikia žinoti?

Dietologai vienbalsiai tvirtina, jog geriausia svorį mesti laikantis sveikos mitybos principų, o ne trumpalaikių dietų – antraip kilogramai grįš su kaupu. Visgi gyvenime pasitaiko situacijų, kai norime žūtbūt susiaurinti liemenį, tad griebiamės kardinalių mitybos pokyčių, pavyzdžiui, kefyro ir grikių dietos. Pusę mėnesio – tik grikiai ir kefyras? Prieš pradedant laikytis dietos derėtų įvertinti savo jėgas, […]

views 32476
Šafranas – kodėl verta rinktis šį prieskonį?
Mityba

Šafranas – kodėl verta rinktis šį prieskonį?

Vienas brangiausių prieskonių pasaulyje – šafranas – turi daugybę skambių epitetų. Jis neretai vadinamas auksiniu kulinarijos produktu, prieskonių karaliumi, egzotiškiausiu pagardu ir netgi turtingumo simboliu. Be to, nuo neatmenamų laikų šafranas yra naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir parfumerijos industrijoje bei alternatyvioje medicinoje. Auksinio prieskonio kilmė Prabangaus prieskonio kilmės užuomazgos siekia daugybę skirtingų kultūrų – […]

views 24539
Majonezas. Nuteisti ar išteisinti?
Mityba

Majonezas. Nuteisti ar išteisinti?

Kaip atsakytumėte į šį klausimą apie majonezą: „Nuteisti ar išteisinti?“ Ar šis produktas turėtų puikuotis ant vaišių stalo, aiškinamės su „Tūpk Stok“ projekto įkūrėja, „Insanity“ instruktore ir mitybos konsultante Olga Pociene. Kas yra majonezas? Majonezas yra labai prieštaringai vertinamas produktas. Kulinarai galbūt pasakytų majonezui „taip“ ir nieko blogo tame nematytų ir jie būtų teisūs, žinoma, […]

views 10872
pu erh arbata
Mityba

Pu erh arbata ir jos poveikis

Bene vienintelis tikros fermentacijos gėrimas (pvz., juodoji arbata yra pilnai oksiduota, tačiau nefermentuota) – puero arbatžolės pasižymi daugybe teigiamai organizmą veikiančių aspektų, motyvuojančių pu erh arbatos vartojimą paversti kasdieniu ritualu. Gyvybės energiją palaikančios pu erh (Lietuvoje dar vadinama „puero“) arbatos kilmė siekia ankstyvuosius Kinijos civilizacijos gyvavimo amžius ir yra siejama su Junanio (Yunnan) provincija. Vis […]

views 57066
bulvės
Mityba

Bulvėms tarti ,,taip“ ar ,,ne“?

Ar bulves valgyti sveika? Ką reikia atminti norintiems sulieknėti? Apie bulves ir bulvinius patiekalus pasakoja sporto klubo trenerė bei puslapio „Sveika Mityba“ įkūrėja Gerda Sakavičiūtė.    Bulvėms – taip ar ne? Šių dienų sveikos mitybos pasaulyje bulvės beveik visada ir visur yra išbraukiamos iš mitybos planų ir jas valgyti yra draudžiama. Tačiau bulvės nėra tokios […]

views 20616
Mityba

Košerinis maistas: ko galima pasimokyti iš vienos sveikiausių pasaulyje virtuvės?

Tradicinė Izraelio virtuvė – puikus vienos sveikiausių pasaulyje Viduržemio dietos pavyzdys, todėl nenuostabu, kad čia vidutinė gyvenimo trukmė siekia net 81–erius metus. Tiesa, žydų virtuvę nuo kaimynių skiria košerinis maistas, kuris, panašu, šventojoje žydų knygoje Toroje atsirado ne veltui. Kokią naudą teikia griežtų taisyklių ribojamas maistas? „Košer“ hebrajų kalba apibūdina ne tik tinkamą valgyti maistą, […]

views 37272
gaminimo klaidos
Mityba

7 dažniausios gaminimo klaidos, sugadinančios maisto skonį ir kokybę

Džiugu, kad vis daugiau žmonių rinkdamiesi maistą rūpinasi ne tik gomurio malonumais, bet ir kokybe. Tinkamai paruošti patiekalai teigiamai veikia sveikatą, todėl kitą kartą sukiodamiesi virtuvėje venkite šių 7 maisto gaminimo klaidų. Mėsai renkatės keptuvę nelimpančia danga Nelimpančios dangos keptuvės – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nenori, kad kepamas maistas skendėtų aliejuje. Visgi tokius indus geriausia […]

views 17522