Dar mūsų seneliai įvairiausius negalavimus gydė natūraliomis priemonėmis, pavyzdžiui, kviečių želmenimis. Pamirštas vaistas vėl išpopuliarėjo prieš dešimtmetį, ir, manoma, kad dėl jo ligoninės palatos išvengė galybė žmonių. Tad kas gi šis paslaptingasis superaugalas ir su kuo jis valgomas? Pradedu vartoti kviečių želmenis: ką turėčiau žinoti? Pradedantiems siūlome nenuvertinti kviečių želmenų galios, kadangi jų poveikis – […]
Šiuolaikinėje lietuvių virtuvėje gerokai primiršome krienus – juos išstūmė lengvai prieinami ingredientai iš tolimiausių pasaulio kampelių. Šią prieskoninę šaknį verta įtraukti į racioną ne tik dėl ypatingo skonio, bet ir naudos sveikatai: reguliariai vartojami krienai gali padėti išvengti daugybės ligų. Krienai: išalkusiems, sergantiems ir lieknėjantiems Nors krienų šaknis savo išvaizda nežadina apetito, ji organizmui itin […]
Sakoma, kad maistas turėtų būti mūsų vaistas. Todėl su peršalimo simptomais patariama kovoti ne tik tabletėmis, bet ir gardžiais, gydomųjų savybių turinčiais patiekalais. Jei virtuvėje skundžiatės fantazijos trūkumu, išbandykite šiuos sriubų nuo peršalimo receptus. Tiršta pomidorų sriuba Pomidoruose randamas retas ir itin stiprus antioksidantas likopenas gerina organizmo limfinę sistemą, o vitaminas C stiprina imunitetą. […]
Ne visos greitus rezultatus atnešančios dietos pablogina sveikatą. Kai kurios turi visiškai priešingą efektą, pavyzdžiui, sustiprina organizmą ir išvalo kraują. Netikite? Tuomet išbandykite daug pastangų nereikalaujančią ir piniginės nenuskriausiančią citrinų dietą. Dietos esmė – skysčiai prieš pusryčius Citrinų dietos taisyklė labai paprasta: galite valgyti viską, ką ir anksčiau, tereikia ryte prieš pusryčius išgerti nurodytą kiekį vandens […]
Iš pradedančiųjų sveikai maitintis ar besilaikančiųjų kilogramus tirpdančios dietos neretai išgirsi skundus, jog „nėra ką valgyti”. Gamtos Grožio Formulė siūlo neskubėti kardinaliai keisti raciono, o mažai maistingus ar itin kaloringus produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis: net ir atsisakę baltos duonos galėsite mėgautis gardžiausiais sumuštiniais. Agurkiniai tuno kąsneliai Jums reikės: kviečių gemalų, tuno, graikinio jogurto ir agurkų […]
Meilė gyvūnams ir „principai“ – tokios priežastys neretai, numanoma, slypi sprendime nevalgyti mėsos. Vis dėlto yra daugybė kitų vegetarizmo aspektų, skatinančių apsvarstyti mėsos gaminių vartojimą ar bent jau porcijų mažinimą. Kodėl verta nevalgyti mėsos? Mažinamas kūno uždegimas Asmenys, kurie reguliariai valgo didelius kiekius mėsos bei pieno produktų, taip pat vartoja perdirbtus bei rafinuotus gaminius, kenčia […]
Toksinų perteklių organizme išduoda šie simptomai: nuolatinis nuovargis, raumenų skausmas, niekaip nekrentantis svoris, vidurių užkietėjimas… Žinoma, šie klastingi ženklai gali reikšti ir daugybę kitų ligų, tačiau vos iš dviejų ingredientų pagaminamas natūralus gėrimas veikia ne tik kaip vaistas, bet ir toksinų bei parazitų profilaktika. Ingredientai: 400 g salierų, 1 kg citrinų Gaminimo būdas: į du […]
Ką manote apie maisto šildymą mikrobangų krosnelėje? Kaip geriau šildyti maistą – keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje? Neabejotinai esate girdėję įvairių gandų apie mikrobangų krosnelę, tad aiškinamės, kas tiesa, o kas melas. Mitus griauna arba patvirtina asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė. MITAS: Vienas mikrobangų krosnelėje pašildytas arba virtas valgis žmogaus nenužudys, tačiau, kai toks […]
Dietologai vienbalsiai tvirtina, jog geriausia svorį mesti laikantis sveikos mitybos principų, o ne trumpalaikių dietų – antraip kilogramai grįš su kaupu. Visgi gyvenime pasitaiko situacijų, kai norime žūtbūt susiaurinti liemenį, tad griebiamės kardinalių mitybos pokyčių, pavyzdžiui, kefyro ir grikių dietos. Pusę mėnesio – tik grikiai ir kefyras? Prieš pradedant laikytis dietos derėtų įvertinti savo jėgas, […]
Vienas brangiausių prieskonių pasaulyje – šafranas – turi daugybę skambių epitetų. Jis neretai vadinamas auksiniu kulinarijos produktu, prieskonių karaliumi, egzotiškiausiu pagardu ir netgi turtingumo simboliu. Be to, nuo neatmenamų laikų šafranas yra naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir parfumerijos industrijoje bei alternatyvioje medicinoje. Auksinio prieskonio kilmė Prabangaus prieskonio kilmės užuomazgos siekia daugybę skirtingų kultūrų – […]