Kiekvienas mitybos specialistas patvirtins, jog neužtenka sočiai pavalgyti tris kartus per dieną – į savo užimtą dienotvarkę būtina įtraukti ir priešpiečius bei pavakarius. Taip bus lengviau išlaikyti rekomenduojamus 2-2,5 valandos tarpus tarp valgių, be to, vakare nekils pagundų prisikimšti nesveiko maisto. Pagrindinės mitybos taisyklės: Priešpiečių metu ant Jūsų stalo turėtų karaliauti vaisiai ir uogos. Geriausia […]
Mamos pusryčių receptą pateikia Nijolė Degutienė, knygos „Mano mamos sveikatos knygelė“ autorė: „Man tai – idealiausi pusryčiai pasaulyje. Labai naudinga ryte gauti sudėtingųjų angliavandenių, kurie įsisavinami lėčiau nei cukrus ar medus. Tada jaučiamės darbingi ir nealkani ilgą laiką. Į dubenėlį dedu: 0,5–1 šaukštą kviečių gemalų (juose yra visų vitaminų); 2 šaukštus avižų sėlenų (daugiausia kalcio […]
Goji uogos, lietuviškai vadinamas dygliuotuoju ožerskiu, jau daugiau nei 2000 metų vartojamos ir jomis gydosi Himalajuose besiglaudžiantys vienuoliai. Maistingąsias uogas galima drąsiai vadinti viena iš šventikų ilgaamžiškumo, energingumo, ištvermės bei nepriekaištingos sveikatos paslapčių. Lietuviai apie goji išgirdo ir jų paragavo palyginti neseniai, todėl nenuostabu, jog uogos dar nespėjo prigyti mūsų racione. Visai be reikalo, kadangi […]
Natūropatas Peter J. D’Adamo sukūrė teoriją, jog atskiros kraujo grupės skirtingai reaguoja į tam tikrus produktus. Anot specialisto, atsižvelgę į savo kraujo grupę ir pasirinkę tinkamą dietą, greičiau numesite svorio, turėsite daugiau energijos bei išvengsite lėtinių ligų. Tačiau ar tikrai tokia mityba veiksminga? O gal tai tiesiog dar vienas būdas pasipelnyti? Dietos pagal kraujo grupę […]
Vasara be ledų – ne vasara! Bet ne paslaptis, kad leduose daug saldiklių, konservantų ir mažai organizmui naudingų medžiagų. Karštą dieną atsisakyti šio skanėsto nesiūlome, bet rekomenduojame išbandyti pasigaminti dar skanesnių ir sveikesnių ledinių vasaros gardėsių. Burnoje tirpstantis kokosų skanėstas Ingredientai: ½ stiklinės kokosų pieno ¼ stiklinės nesaldintų kokosų drožlių ¼ stiklinės klevų sirupo ½ […]
Maždaug prieš 2000 metų atsiradusią arbatą galima drąsiai vadinti gyvybės eliksyru, kadangi jos nauda sveikatai – neišmatuojama. Nors ne itin patrauklios išvaizdos, tačiau puikaus skonio gėrimu mėgaujasi ir tokios garsios moterys kaip Madonna bei Gwyneth Paltrow. Tad kuo gi naudinga toji Kombuča ir kaip jos pasigaminti? Kombuča: kuo ji gali būti naudinga? Detoksikuoja. Gėrime esanti […]
Įkopusi į penktąją dešimtį, dažna jaučiasi nebe taip gerai kaip anksčiau. Prasideda menopauzės vargai, daug dažniau puola ligos, o kur dar sulėtėjusi medžiagų apykaita ir ant juosmens besikaupiantys kilogramai. Tokio amžiaus moterims ypač svarbu pasirūpinti ligų profilaktika bei organizmo atstatymu, o tai padaryti padeda tinkamas raciono pasirinkimas. Vyresnėms nei 40 metų moterims per parą reikia […]
Jau rašėme, ką turėtų valgyti ir kaip atrodo ideali vakarienė 20-30 metų moterims. Šįkart tiesiame pagalbos ranką šiek tiek vyresnėms skaitytojoms, ir pasakojame, kokių produktų derėtų įtraukti į kasdienį racioną. Nepamirškite, kad šiame amžiuje Jūsų mitybos tikslas – balansas ir organizmo valymas. Vidutinio sudėjimo 30-40 metų moteriai, dirbančiai biure, per parą reikėtų suvartoti ne daugiau […]
Jei seniai ieškojote gėrimo, kuris ne tik padėtų pašalinti iš organizmo atliekas, bet ir pasižymi riebalus deginančiomis savybėmis, turime Jums puikių žinių. Šio „kokteilio” pagalba iš organizmo pašalinsite viską, ką suvartojote per pastarąsias 8 valandas. Ingredientai: arbatinis šaukštelis medaus, arbatinis šaukštelis acto, sauja petražolių, lazdelė cinamono, citrina. Paruošimo būdas: tereikia sumaišyti visus ingredientus ir išgerti […]
Apie teigiamą antioksidantų poveikį girdime kone kiekvieną dieną: jie stabdo senėjimą, užkerta kelią vėžiniams susirgimams bei gražina išvaizdą. Visgi didžiuliame informacijos sraute neretai pritrūksta tikslaus paaiškinimo, kaip šios „stebuklingos” dalelės veikia organizmą, todėl pristatome trumpą ir aiškų antioksidantų gidą. Antioksidantai – pagrindinis laisvųjų radikalų priešas Pagrindinė antioksidantų paskirtis – kovoti prieš oksidacijos metu susidariusius laisvuosius […]