Skaitydami įvairių sveikuoliškų gėrimų ir patiekalų receptus turėjote pastebėti, jog daugumoje minimas obuolių sidro actas. Organizmą nuo daugybės ligų saugantį ekologišką pagardą rasite tikrai ne kiekvienoje parduotuvėje, todėl siūlome nutraukti varginančias paieškas ir acto labai lengvai pasigaminti namuose. Obuolių sidro acto nauda: Obuolių sidro actas gali turėti naudos kenčiantiems nuo diabeto. Manoma, kad skystyje esanti […]
Kiekvienas mitybos specialistas patvirtins, jog neužtenka sočiai pavalgyti tris kartus per dieną – į savo užimtą dienotvarkę būtina įtraukti ir priešpiečius bei pavakarius. Taip bus lengviau išlaikyti rekomenduojamus 2-2,5 valandos tarpus tarp valgių, be to, vakare nekils pagundų prisikimšti nesveiko maisto. Pagrindinės mitybos taisyklės: Priešpiečių metu ant Jūsų stalo turėtų karaliauti vaisiai ir uogos. Geriausia […]
Veganai arba kenčiantys nuo alergijos kiaušiniams liūdnai pritars, jog jiems tenka susilaikyti nuo daugybės gardžių kepinių, pavyzdžiui, vaflių ar morengų. Nors ekologiškų produktų parduotuvėse atsiranda vis daugiau kiaušinio pakaitalų, deja, jie prieinami ne kiekvieno kišenei. Todėl rekomenduojame išbandyti ko gero pigiausią baltymo alternatyvą – avinžirnių vandenį. Avinžirnių vandenį, dar kitaip vadinamą akvafaba (aquafaba) verta vartoti ne […]
Gana dažnai tenka girdėti, kai žmonės sako, jog be mėsos jie negalėtų gyventi. Kiti pajuokauja, jeigu nėra namuose mėsos – nėra, ką valgyti. Vis tik būtina prisiminti, jog mėsa labai apsunkina organizmą, ji lėtai virškinama, todėl kartais išvalyti savo organizmą yra tiesiog būtina. Apie vegetarišką maistą kalbamės su vegetariškos mitybos specialiste bei vegetariško maisto receptų […]
Mėlynės miškus ir mūsų skrandžius džiugina iki pat rugsėjo. Jei uogas valgyti su pienu pabodo, o šaldymo kamera jau pilna atsargų, išbandykite Skandinavijoje itin populiarią sriubą. Nors dažnai patiekiama kaip desertas, ji taip pat yra labai naudinga sveikatai, o ypač – odos grožiui. Mėlynių nauda: Uogose gausu antocianinų, kurie užkerta kelią raukšlėms, neutralizuoja jungiamąjį audinį […]
Minkšta pieva, saulė ir per smakrą varvančios arbūzų sultys – ko gero trys taikliausi vasaros sinonimai. Šiltuoju metų laiku lietuvių mėgstama didžiulė uoga (taip, perskaitėte teisingai!) arbūzas turi tokių gydomųjų savybių, apie kurias nė negalėjote įtarti. Likopenas yra ta medžiaga, kuri nudažo vaisius ir uogas raudona spalva. Pasirodo, kad tame pačiame arbūzo kiekyje jo yra […]
Žmonės organizmą valo jau nuo seniausių laikų. Tokia procedūra padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų ir geriau jaustis: juk gaubtinėje žarnoje susikaupusios atliekos į organizmą sugrąžina toksinus, o to pasekmė – energijos stygius, galvos skausmai ir viršsvoris. Gaminant organizmą valančius gėrimus, patariama rinktis tuos vaisius ir sėklas, kuriuose randama daugiausia virškinimą gerinančių skaidulų bei kitų žmogaus organizmui naudingų […]
Priminti, kad tai, ką valgome, yra labai svarbu, ko gero, tikrai nereikia. O ar kada nors susimąstėte, kokius ir kuo nesveiko maisto produktus galėtumėte pakeisti? Apie tai dar negalvojote? Tuomet į pagalbą skuba Loreta Fokienė, penkių vaikų mama ir svetainės „vegetarams.lt“ autorė. Pradėkime nuo to, kas gi yra tas nesveikas maistas? Loreta pasakoja: „Nesveikas maistas […]
Riešutų sviestas Lietuvoje jau seniai nebėra retas delikatesas: vis daugėja iš užsienio atvežamų jo rūšių, savo natūralius gaminius pristato ir lietuviai. Tad kas gi šitas smaližių numylėtas produktas – sveikuoliškas saldumynas ar po patraukliu pavadinimu pasislėpęs nuodas? Valgyti negalima susilaikyti – kur dėti kablelį? 100 gramų riešutų sviesto yra maždaug 6 g virškinimą gerinančių skaidulų, […]
Besilaikantieji dietos tikrai žino, kas yra alkis: tas graužiantis jausmas, kuris, atrodo, per naktį susiaurina džinsus ir sukneles, bei lydi nuo aušros iki sutemų. Apie alkį ir jo slopinimo būdus viešojoje erdvėje kalbama labai dažnai, tačiau mes siūlome pažvelgti šiek tiek giliau ir sužinoti, kas yra alkio hormonai: juk priešą galime nugalėti tik jį pažinę! […]