Turbūt žinote, kad pavojingi ligų sukėlėjai kaupiasi ant kiaušinio lukšto, tad jo sąlyčio su maistu derėtų vengti? O ar esate matę, kaip populiarus šefas Jamie Oliver atskilusį kiaušinio lukštą ištraukia kitu to paties kiaušinio lukštu? Klaidų virtuvėje daro kiekvienas, net ir patyrę šefai. Tiesa, jie galbūt dažniausiai daro jas apgalvotai (juk Jamie Oliver naudoja tik […]
Be šaldytuvo sunkiai įsivaizduojame savo kasdienybę: jo dėka galime išlaikyti maistą šviežią ilgiau. Tačiau yra tam tikri maisto produktai, kurie neturėtų būti laikomi šaldytuve, nes šalčio poveikis gali panaikinti jų naudingas savybes, patrauklią išvaizdą ir vitaminus. Dauguma įpratę šaldytuve laikyti kone visus produktus, nepagalvodami apie tai, kad kai kurie iš jų gali pakeisti savo skonį ir […]
Pasiklysti lengva, bet aliejaus pasirinkimas išties svarbiausias momentas, beje, tiek kulinariniu, tiek ir medicininiu požiūriu. Išsiaiškiname, kokiame aliejuje yra geriausiai kepti, remiantis profesionalų patirtimi ir žiniomis apie įvairių aliejų cheminę sudėtį. Ar dažnai gamindami turite laiko pagalvoti apie smulkmenas? Pavyzdžiui, manote, kad aliejus, kuriame kepamas maistas – tai tokia smulkmena, nejaugi daugiau nėra apie ką […]
Greitai pagaminamas, greitai patiekiamas ir greitai suvalgomas maistas. Būtent taip apibūdinamas greitasis maistas. O galbūt jam labiau tiktų pavadinimas „blogai pagamintas maistas“? Pasak įvairių, tiek mokslinių, tiek mėgėjiškų tyrimų, greitas maistas už blizgančių ir energingų pakuočių slepia gąsdinančią sudėtį ir kūnui neturi jokios naudos. Tačiau tai nesustabdo mūsų nuo stovėjimo eilėse greitojo maisto restoranuose. Daugelis […]
Maisto produktai mažinantys pilvo riebalų sluoksnį – kokie jie ir kaip juos valgyti? Įsigeidėte turėti stangrų ir liesą pilvuką, nes susegti kelnes jau darosi sudėtinga užduotis? Stengiatės atsisakyti pačių mėgstamiausių ir skaniausių užkandžių, išbandėte varginančius pratimus, bet norimų rezultatų vistiek nepasiekėte? Nebūtina siekti gerų rezultatų radikaliausiu būdu, atliekant sudėtingiausius pratimus ir atsisakant mėgstamo maisto. Svarbu nusistatyti […]
Kurgi dėti tą didžiulį moliūgą, atridentą iš daržo? Ir dargi parduotuvėse juos krauna atskirose lentynose! Na, moliūgai išties nusipelno atskiro dėmesio, ypač šiuo metų laiku. Todėl šiame sąraše – skaniausi patiekalai iš moliūgo. Moliūgai turi didžiulį vitamino A ir skaidulų kiekį. Ši soti, bet liesa daržovė – pagalbininkas metantiems svorį. Be to, moliūgai stiprina imuninę sistemą […]
Kelerius metus netyla ginčai dėl kavos naudos ir žalos. Tad visgi, kava – naudinga ar žalinga? Jeigu galvojate, kad negalėtumėte pradėti ryto be garuojančios kavos, tuomet siūlome vos atsikėlus išgerti stiklinę vandens ir tik po 20-30 min. pasimėgauti kava. Kava – vertingo niacino (B grupės vitamino) šaltinis, o jis reikalingas energijai gauti. Niacinas susidaro skrudinant kavos pupeles. […]
Prisipažinkite, tikrai atsiranda gyvenime tokių dienų, kai labai norisi greito maisto, bulvių traškučių, sūdytų riešutų bei viso kito, ką įprastai vadiname “nesveiku maistu”. Norime Jus pradžiuginti ir pasiūlyti alternatyvą – šie morkų traškučiai bemat dings nuo stalo. Raginame Jus “nesveiką maistą” paversti sveiku ir skaniu. Tokiu, kuris ne tik pakeistų bulvių traškučius, greitą maistą ir […]