Mityba

11 maisto produktų, kurie neturėtų būti laikomi šaldytuve

Publikuotas 2016 19 sausio views 9241
11 maisto produktų, kurie neturėtų būti laikomi šaldytuve

Be šaldytuvo sunkiai įsivaizduojame savo kasdienybę: jo dėka galime išlaikyti maistą šviežią ilgiau. Tačiau yra tam tikri maisto produktai, kurie neturėtų būti laikomi šaldytuve, nes šalčio poveikis gali panaikinti jų naudingas savybes, patrauklią išvaizdą ir vitaminus.

Dauguma įpratę šaldytuve laikyti kone visus produktus, nepagalvodami apie tai, kad kai kurie iš jų gali pakeisti savo skonį ir formas. Pateikiame patarimus, kur laikyti tam tikrus produktus, kurie neturėtų būti šaldytuve. Jei nežinote apie kokius produktus kalbame, šiandienos straipsnis skirtas jums, tačiau kai kas nustebins net ir gerai išmanančius virtuvės paslaptis.

  1. Svogūnų galvutės. Norint geriau išsaugoti svogūnus ir visas jų naudingas savybes, geriausia yra juos laikyti vėsesnio kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Dėl netaisyklingo saugojimo, svogūnas gali tapti įvairių bakterijų šaltinis, o šaldytuvo uždaroje, drėgnoje erdvėje, jos gali lengviau daugintis. Svogūnai turėtų būti saugomi nevalyti, atvirame ore. Į šaldytuvą galima dėti jau nuluptus ir sukapotus svogūnus, jei norite juos naudoti, pavyzdžiui, kitą dieną, tačiau šiuo atveju jie turi būti saugomi sandariai uždarytame inde.
  2. Pomidorai. Laikant pomidorus šaldytuve, jie pamažu praranda savo patrauklią išvaizdą ir skonį. Be to, šalčio poveikis šaldytuve žymiai sumažina cukrų ir rūgščių, esančių produkte, lygį. Taigi, kaip ir svogūnus, pomidorus geriau laikyti kambario temperatūroje, sausoje vietoje.
  3. Bulvės. Dedant bulves į šaldytuvą, šios daržovės greičiau suges ir praras savo pirminį skonį. Bulvės turi būti laikomos vėsioje, sausoje ir vėdinamoje vietoje, nes drėgmė gali sukelti puvimą ir grybelio susidarymus.
  4. Kava. Šis kai kuriems nepakeičiamas produktas turėtų būti laikomas vėsioje ir sausoje vietoje, nes laikoma šaldytuve, kava praranda savo unikalų skonį ir aromatą. Be to, kava labai lengvai sugeria kvapus, todėl ji turi būti saugoma sandariame indelyje, ir, geriausia, tamsoje.
  5. Česnakai. Česnakai taip pat priskiriami produktams, kuriuos geriausia saugoti kambario temperatūroje, sausoje ir vėsioje vietoje. Šaldytuve česnakai praranda savo naudingas savybes ir greičiau genda, nors paprastai jie gali gulėti keletą mėnesių ir nieko jiems neatsitiks.
  6. Medus. Medų būtinai reikia saugoti uždarytą, kambario temperatūroje. Šaldytuve jis kristalizuojasi, sukietėja ir sutirštėja žymiai greičiau.
  7. AvokadaiLaikant avokadą šaldytuve, sustabdysite jo brendimą. Nupirkti avokadai gali būti šiek tiek kieti, bet valgyti juos geriau ir skaniau, kai jie šiek tiek labiau prinoksta. Taigi, jie greičiau subręs kambario temperatūroje.
  8. Duona. Laikyti duoną šaldytuve ir tikėtis, kad ji ilgiau išliks šviežia – viena dažniausių klaidų. Iš tiesų, šaldytuvas pagreitina duonos gedimą, ir net prisideda prie pelėsių ir grybelio formavimosi. Duona turi būti laikoma kambario temperatūroje, vėsioje, sausoje vietoje.
  9. Šokoladas. Šokolado nereikia laikyti vėsiai, jeigu patalpoje nėra karšta. Savo skonį ir kvapą šokoladas gali išlaikyti tik laikomas kambario temperatūroje ir sausoje vietoje.
  10. Ananasai. Jei įdėsite ananasą į šaldytuvą, jis nesunoks ir praras savo skonį. Esant žemai temperatūrai, ananase sunyksta fermentai, atsakingi už vaisiaus brendimą todėl ananasas nebebūna saldus.
  11. Dribsniai ir makaronai. Javų dribsnius ir makaronus taip pat geriausia laikyti vėsioje, sausoje vietoje, ir būtinai kambario temperatūroje. Šie produktai sugeria kvapus, todėl, paruošus košę ar makaronus iš pakuotės, kuri buvo laikoma šaldytuve, visai gali būti, kad patiekalas neatitiks jūsų skonio lūkesčių.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 808
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 594
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 722

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 588
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 753