Mityba

Morkų traškučiai – sveika alternatyva nesveikam maistui

Publikuotas 2015 1 rugsėjo views 33110
Morkų traškučiai - sveika alternatyva nesveikam maistui Morkų traškučiai - sveika alternatyva nesveikam maistui

Prisipažinkite, tikrai atsiranda gyvenime tokių dienų, kai labai norisi greito maisto, bulvių traškučių, sūdytų riešutų bei viso kito, ką įprastai vadiname “nesveiku maistu”. Norime Jus pradžiuginti ir pasiūlyti alternatyvą – šie morkų traškučiai bemat dings nuo stalo.

Raginame Jus “nesveiką maistą” paversti sveiku ir skaniu. Tokiu, kuris ne tik pakeistų bulvių traškučius, greitą maistą ir kitą, ko Jums nederėtų dėti į savo organizmą, bet tai padarytų neprarandant puikaus skonio! (Skaitykite daugiau patarimų apie nesveiko maisto pakaitalus)

Šiandienos alternatyva yra morkų traškučiai. Morkose visiškai nėra riebalų, todėl šis užkandis puikiai tiks norintiems atsikratyti nereikalingų kilogramų. Be to, morkose esantys karotinoidai veikia kaip antioksidantai ir sumažina širdies ligų riziką bei stabdo senėjimo procesus. Morkose esantis vitaminas A padeda palaikyti odos grožį, padeda kepenims pašalinti toksinus iš organizmo, taigi sumažina tulžies ir riebalų kiekį kepenyse. Morkose visiškai nėra cholesterolio, o šiose daržovėse esančios maistinės skaidulos dar ir sumažina cholesterolio kiekį kraujyje. (Skaitykite daugiau apie tai, kaip skaidulos padeda reguliuoti svorį ir kaip jų suvartoti pakankamai.)

Morkų traškučiai yra labai lengvai pagaminami, tereikės tik supjaustyti morkas, tad tikrai nereiks stoviniuoti prie puodų visą dieną.

Jums reikia turėti tokius produktus (vidutinei porcijai):

  • 2 dideles morkas;
  • ½ šaukšto alyvuogių aliejaus (arba ištirpinto kokosų aliejaus);
  • ⅛ šaukšto jūros druskos.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 176 laipsnių karščio;
  2. Nuplaukite ir nulupkite morkas;
  3. Supjaustykite morkas įstrižai plonais ovaliais apskritimais. Jei gabalėliai bus per stori, morkų traškučiai taps nebe traškūs, o minkšti.
  4. Įdėkite supjaustytas morkas į dubenį ir sumaišykite su alyvuogių ar ištirpintu kokosų aliejumi bei druska;
  5. Pagardintas morkas išdėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Stebėkite kepimą ir, jeigu reikia, kepimui įpusėjus, traškučius apvartykite. Neleiskite morkoms sudegti. Jos turi tapti sausos ir traškios.

Šie traškučiai yra ne tik skanūs, bet turi dvigubai mažiau kalorijų nei įprasti bulvių traškučiai. Mėgaukitės ir leiskite žodį “traškučiai” grąžinti į Jūsų sveikos mitybos racioną.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 514
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 424
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 557

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 583
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 713