Sezamo sėklos – vienas seniausių žinomų prieskonių pasaulyje. Indijoje šios sėklos laikomos nemirtingumo simboliu, o senovėje moterys šias sėklas valgydavo norėdamos kaip įmanoma ilgiau išsaugoti grožį ir jaunystę. Šaltuoju metų laiku itin naudinga bent kartą per savaitę daryti viso kūno masažą su sezamų aliejumi. Toks masažas maitina širdį, suteikia lankstumo raumenims, raiščiams, ramina protą ir […]
Lietuvoje gal ir neauga apelsinai ar ananasai, bet turime kitą puikų vaisių – obuolį. Kartais obuolius nepelnytai nustelbia egzotiški vaisiai. Šįkart primename, kodėl turėtume labiau vertinti šiuos raudonskruosčius ir valgyti jų daugiau. Neabejokite – tuojau pat vieno užsinorėsite! Tyrimas, kurį atliko nacionalinis JAV Sveikatos institutas, patvirtino, kad suvalgyti po obuolį per dieną yra labai naudinga […]
Nuostabu, kaip lengvai galima pagardinti savo kasdienius patiekalus žalumynais. Patiems auginti žalumynus yra itin pigus ir paprastas būdas sveikai ir skaniai maitintis, o artėjant pavasariui, pats laikas tam ruoštis! Pažinkite, kokių naudingų savybių turi šie prieskoniniai augalai, kuriuos galite auginti ant palangės. Žinoma, jei nesižavite šia smulkia sodininkyste, savo patiekalus galite gardinti ir džiovintais prieskoniais. […]
Kodėl jūsų virti ryžiai nebūna birūs, o daržovės praranda spalvą ir skonį? Galbūt todėl, kad dar neišbandėte šių mažų gudrybių, kuriomis šeimininkės naudojasi jau metų metus. Atskleidžiame paslaptis, kurios palengvins ir pagerins maisto gaminimą. Kad kiaušinienė būtų puri, vienam puodeliui kiaušinių įpilkite 2 šaukštus šalto vandens ir gerai išplakite. Norint traškių ir apskrudusių bulvyčių, supjaustytus […]
Vietoj keptos mėsos stalo viduryje gali puikuotis taip pat gardžiai apskrudusi, kepta žiedinio kopūsto galva. Kadangi daržovė nėra kaloringa, ją galima gardinti įvairiais padažais. Tai įvertino ir virtuvės šefai visame pasaulyje: toks patiekalas randamas net restoranų valgiaraščiuose Prancūzijoje. Pateikiame receptą, kuriame žiedinis kopūstas yra pagrindinis ingredientas! Žiedinius kopūstus pamėgom kaip garnyrą arba salotas praturtinantį ingredientą. […]
Turbūt žinote, kad pavojingi ligų sukėlėjai kaupiasi ant kiaušinio lukšto, tad jo sąlyčio su maistu derėtų vengti? O ar esate matę, kaip populiarus šefas Jamie Oliver atskilusį kiaušinio lukštą ištraukia kitu to paties kiaušinio lukštu? Klaidų virtuvėje daro kiekvienas, net ir patyrę šefai. Tiesa, jie galbūt dažniausiai daro jas apgalvotai (juk Jamie Oliver naudoja tik […]
Laimės pradžia – sveikas kūnas! Tikriausiai jau visiems puikiai žinoma, kad subalansuotas rėžimas bei požiūris yra itin svarbus, kuomet kalbama apie sveiką mitybą. Ar pagalvojote, kaip būtų nuostabu jei galėtumėte kovoti su pasirinktomis probleminėmis kūno vietomis vien sveikai maitindamiesi? Pavyzdžiui, jei jūsų oda problematiška, į savo mitybą reikėtų įtraukti ar kaip prevencinę priemonę valgymui pasirinkti […]
Be šaldytuvo sunkiai įsivaizduojame savo kasdienybę: jo dėka galime išlaikyti maistą šviežią ilgiau. Tačiau yra tam tikri maisto produktai, kurie neturėtų būti laikomi šaldytuve, nes šalčio poveikis gali panaikinti jų naudingas savybes, patrauklią išvaizdą ir vitaminus. Dauguma įpratę šaldytuve laikyti kone visus produktus, nepagalvodami apie tai, kad kai kurie iš jų gali pakeisti savo skonį ir […]
Pasiklysti lengva, bet aliejaus pasirinkimas išties svarbiausias momentas, beje, tiek kulinariniu, tiek ir medicininiu požiūriu. Išsiaiškiname, kokiame aliejuje yra geriausiai kepti, remiantis profesionalų patirtimi ir žiniomis apie įvairių aliejų cheminę sudėtį. Ar dažnai gamindami turite laiko pagalvoti apie smulkmenas? Pavyzdžiui, manote, kad aliejus, kuriame kepamas maistas – tai tokia smulkmena, nejaugi daugiau nėra apie ką […]
Dėl didelio kiekio ląstelienos, riebalų rūgščių ir jų valomųjų savybių, linų sėmenys padeda susitvarkyti su daugeliu skrandžio ir žarnyno problemų. Sėmenyse yra 40% maistinių skaidulų. Jie susideda iš ląstelienos, polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip fotocheminės medžiagos; trečdalį jų sudaro tirpi ląsteliena, du trečdalius – netirpi. Tirpi ląsteliena suriša toksinus, o netirpi padeda pašalinti visas atliekas. […]