Praėjus vasaros laikotarpiui, ne vienas gali pasigirti dailesnėmis kūno formomis, atsikratytais nepageidaujamais kilogramais, tačiau dažnai atėjus šaltajam metų laikotarpiui tie kilogramai sugrįžta, aptingstame, tampame irzlūs ir su nostalgija žiūrime į vasarą darytas nuotraukas, kuriose figūra buvo tiesiog puiki. Tad, kaip ir kodėl mityba rudenį turi pasikeisti ir kaip išsaugoti tas gražias kūno formas kalbamės su […]
Niekas negali paneigti, jog norint sveikai maitintis ir tokiu būdu išlaikyti gražią figūrą reikia šiek tiek daugiau laiko nei iš greito maisto restorano perkant mėsainį. Jei esate iš tų, kuriems paroje visada pritrūksta poros valandų, išbandykite šiuos paprastus patarimus. Šaldytos daržovės vietoj konservuotų Konservavimo metu į daržoves pridedama daugybė cukraus, druskos ir nereikalingų, o dažnai […]
Kalbant apie šermukšnio uogas yra juokaujama, kad jose telpa pusė vaistinės. Iš tiesų, panašiai taip ir yra. Šermukšniai gali padėti įveikti daugelį ligų, tačiau atminkite, kad rinkti šermukšnio uogas galima tik nuošaliose vietose, toliau nuo miestų ir kelių augančių medžių, kitaip galite ne tik nesulaukti pageidaujamo rezultato, bet ir sau pakenkti. Šermukšnio uogos – tikra […]
Glitimas – tai kviečių, rugių ir miežių baltymas apie kurio kenksmingumą dažniausiai nesusimąstome. Tačiau veltui. Glitimo, geriau žinomo „gliuteno“ terminu, netoleruoja ypač daug žmonių, o jautrumo simptomai šiek tiek primena celiakijos sukeltus padarinius (celiakija yra viso organizmo autoimuninė liga, kuria sergant sutrinka imunitetas). Beje, reakcija į netoleruojamus produktus, kurių sudėtyje yra gliuteno, gali trukti valandas, […]
Spelta – viena seniausių grūdinių kultūrų, atsiradusi dar prieš 8-7 tūkst. metų. Nors šie grūdai turi daugybę žmogaus organizmui naudingų medžiagų ir mineralų, deja, juos iš mūsų racionų išstūmė lengviau auginami kviečiai. Primename apie puikias augalo savybes ir pasakojame, kodėl šiandien vakare į Jūsų pirkinių krepšelį turėtų įkristi bent keletas speltos produktų. Speltos galima įsigyti […]
Skaitydami įvairių sveikuoliškų gėrimų ir patiekalų receptus turėjote pastebėti, jog daugumoje minimas obuolių sidro actas. Organizmą nuo daugybės ligų saugantį ekologišką pagardą rasite tikrai ne kiekvienoje parduotuvėje, todėl siūlome nutraukti varginančias paieškas ir acto labai lengvai pasigaminti namuose. Obuolių sidro acto nauda: Obuolių sidro actas gali turėti naudos kenčiantiems nuo diabeto. Manoma, kad skystyje esanti […]
Kiekvienas mitybos specialistas patvirtins, jog neužtenka sočiai pavalgyti tris kartus per dieną – į savo užimtą dienotvarkę būtina įtraukti ir priešpiečius bei pavakarius. Taip bus lengviau išlaikyti rekomenduojamus 2-2,5 valandos tarpus tarp valgių, be to, vakare nekils pagundų prisikimšti nesveiko maisto. Pagrindinės mitybos taisyklės: Priešpiečių metu ant Jūsų stalo turėtų karaliauti vaisiai ir uogos. Geriausia […]
Veganai arba kenčiantys nuo alergijos kiaušiniams liūdnai pritars, jog jiems tenka susilaikyti nuo daugybės gardžių kepinių, pavyzdžiui, vaflių ar morengų. Nors ekologiškų produktų parduotuvėse atsiranda vis daugiau kiaušinio pakaitalų, deja, jie prieinami ne kiekvieno kišenei. Todėl rekomenduojame išbandyti ko gero pigiausią baltymo alternatyvą – avinžirnių vandenį. Avinžirnių vandenį, dar kitaip vadinamą akvafaba (aquafaba) verta vartoti ne […]
Gana dažnai tenka girdėti, kai žmonės sako, jog be mėsos jie negalėtų gyventi. Kiti pajuokauja, jeigu nėra namuose mėsos – nėra, ką valgyti. Vis tik būtina prisiminti, jog mėsa labai apsunkina organizmą, ji lėtai virškinama, todėl kartais išvalyti savo organizmą yra tiesiog būtina. Apie vegetarišką maistą kalbamės su vegetariškos mitybos specialiste bei vegetariško maisto receptų […]
Mėlynės miškus ir mūsų skrandžius džiugina iki pat rugsėjo. Jei uogas valgyti su pienu pabodo, o šaldymo kamera jau pilna atsargų, išbandykite Skandinavijoje itin populiarią sriubą. Nors dažnai patiekiama kaip desertas, ji taip pat yra labai naudinga sveikatai, o ypač – odos grožiui. Mėlynių nauda: Uogose gausu antocianinų, kurie užkerta kelią raukšlėms, neutralizuoja jungiamąjį audinį […]