Vieni druską vadina baltąja mirtimi ir kiek įmanoma labiau jos vengia, kiti be ja pagardintų patiekalų neįsivaizduoja gyvenimo. Gydytojai pataria rinktis aukso viduriuką ir suvartojamą druskos kiekį sumažinti, o ne visiškai šio prieskonio atsisakyti, nes jo sudėtyje netrūksta natrio, būtino žmogaus organizmui. Tam, kad sumažintumėte suvartojamą druskos kiekį, nebūtina radikaliai keisti gyvenimo būdą. Prireiks tik šiek […]
Renginyje „Prisijaukink rytą!“ Gamtos Grožio Formulės ekspertų komanda būriui veiklių žmonių pasakojo apie svarbiausius ritualus, kurie padeda vos pabudus jaustis žvaliai. Mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė diskusijos metu pasidalino, kodėl pusryčius valgyti yra būtina, ir kokią naudą žmogaus organizmui bei nuotaikai teikia taisyklingas valgymo režimas. Šie argumentai net ir didžiausią pusryčių skeptiką verčia pakilti ir eiti kaisti […]
Dėl organizmo netoleravimo baltymui, randamam kviečiuose, rugiuose ir miežiuose vis daugiau žmonių pereina prie mitybos be glitimo (gliuteno). Neigiama organizmo reakcija į glitimą pasireiškia šiais nemaloniais simptomais: padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, odos bėrimu, blogu virškinimu, sutrikusiu miegu ir kt. Mums, lietuviams, glitimo atsisakymas yra didelis žingsnis nuo tradicinės virtuvės ir mitybos – ši medžiaga randama daugumoje kasdien […]
Tyrimams, aiškinantiems ryšį tarp mitybos ir vėžinių susirgimų, sutelktos didžiulės mokslininkų pastangos: Europos Ilgalaikis Vėžio ir Mitybos Tyrimas vyksta jau nuo 1990m. Jo metu bandoma patikrinti hipotezes, kad neretai ligų galima išvengti keičiant mitybos įpročius. Jeigu yra galimybė sumažinti bet kokio susirgimo riziką, ar nesiimtumėte jos? Pateikiame pavojingais laikomų maisto produktų sąrašą, kurie, manoma, gali […]
Padažas maistui suteikia ne tik spalvą ir tekstūrą, bet ir papildo jį nepaprastomis skonio gamomis. Tik reikia atminti, kad vos viena paprasta klaida pasirenkant padažą ir savo lėkštėje galite užtaisyti tikrą kalorijų bombą. Tuo tarpu puikiai parinktas ir priderintas padažas papildo patiekalą vitaminais, mineralais ir naudingaisiais riebalais. Pateikiame keletą sveikų ir gardžių padažų receptų, kurie […]
Vietoj keptos mėsos stalo viduryje gali puikuotis taip pat gardžiai apskrudusi, kepta žiedinio kopūsto galva. Kadangi daržovė nėra kaloringa, ją galima gardinti įvairiais padažais. Tai įvertino ir virtuvės šefai visame pasaulyje: toks patiekalas randamas net restoranų valgiaraščiuose Prancūzijoje. Pateikiame receptą, kuriame žiedinis kopūstas yra pagrindinis ingredientas! Žiedinius kopūstus pamėgom kaip garnyrą arba salotas praturtinantį ingredientą. […]
Jeigu popiet apima mieguistumas ir tik skaičiuojate valandas iki kol galėsite atsigulti ir pailsėti, gali būti, kad kaltas jūsų maistas. Kartais sunku patikėti, bet tai ne tik riebūs ar daug cukraus turintys produktai. Peržvelkite šį sąrašą ir sužinokite, kaip išvengti tokių mitybos klaidų, kurios turi įtaką jūsų energijos trūkumui. Salotos Salotomis vadiname ir parduotuvėse randamus […]
Kai kuriuos veiksmus kasdien darome net nepagalvodami: valomės dantis, vairuojame, valgome. Kai mintys nuolatos sutelktos į kitus dalykus, o ne į tai, kas vyksta dabar, kartais gyvenimas taip ir praeina – net nesuvokiant, kas įvyko. Sąmoningas valgymas yra vis populiarėjantis judėjimas. Jis moko žmones labiau džiaugtis maistu, valgyti su tikslu ir atidžiai – tai ne […]
Prašom blynų, ir kuo daugiau! Šiandien siūlome išbandyti blynus, kurie visa galva pranašesni už kitus dėl daugelio priežasčių: Įprastus ingredientus su daug angliavandenių keičia kokosų produktai, kuriuose gausu baltymų. Jūsų kūno linijoms tai daug draugiškesnis variantas; Kokosų miltuose net 58% daugiau skaidulų nei įprastuose miltuose. Šios skaidulos padeda kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje. Kokosų miltų nereikia daug,nes jie […]
Nors nauji metai jau įsibėgėjo, tačiau nereikia pamiršti sau duotų naujametinių pažadų! Ko gero, dauguma sutiktų, kad vienas iš dažniausių pasižadėjimų – padailinti savo kūno linijas. Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į tai ką valgome, kada valgome ir kiek maisto suvalgome. Šis laikotarpis – puikus startas pradėti užsiimti nauja veikla ir patobulėti ne vien išoriškai, […]