Vietoj keptos mėsos stalo viduryje gali puikuotis taip pat gardžiai apskrudusi, kepta žiedinio kopūsto galva. Kadangi daržovė nėra kaloringa, ją galima gardinti įvairiais padažais. Tai įvertino ir virtuvės šefai visame pasaulyje: toks patiekalas randamas net restoranų valgiaraščiuose Prancūzijoje. Pateikiame receptą, kuriame žiedinis kopūstas yra pagrindinis ingredientas! Žiedinius kopūstus pamėgom kaip garnyrą arba salotas praturtinantį ingredientą. […]
Jeigu popiet apima mieguistumas ir tik skaičiuojate valandas iki kol galėsite atsigulti ir pailsėti, gali būti, kad kaltas jūsų maistas. Kartais sunku patikėti, bet tai ne tik riebūs ar daug cukraus turintys produktai. Peržvelkite šį sąrašą ir sužinokite, kaip išvengti tokių mitybos klaidų, kurios turi įtaką jūsų energijos trūkumui. Salotos Salotomis vadiname ir parduotuvėse randamus […]
Kai kuriuos veiksmus kasdien darome net nepagalvodami: valomės dantis, vairuojame, valgome. Kai mintys nuolatos sutelktos į kitus dalykus, o ne į tai, kas vyksta dabar, kartais gyvenimas taip ir praeina – net nesuvokiant, kas įvyko. Sąmoningas valgymas yra vis populiarėjantis judėjimas. Jis moko žmones labiau džiaugtis maistu, valgyti su tikslu ir atidžiai – tai ne […]
Prašom blynų, ir kuo daugiau! Šiandien siūlome išbandyti blynus, kurie visa galva pranašesni už kitus dėl daugelio priežasčių: Įprastus ingredientus su daug angliavandenių keičia kokosų produktai, kuriuose gausu baltymų. Jūsų kūno linijoms tai daug draugiškesnis variantas; Kokosų miltuose net 58% daugiau skaidulų nei įprastuose miltuose. Šios skaidulos padeda kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje. Kokosų miltų nereikia daug,nes jie […]
Nors nauji metai jau įsibėgėjo, tačiau nereikia pamiršti sau duotų naujametinių pažadų! Ko gero, dauguma sutiktų, kad vienas iš dažniausių pasižadėjimų – padailinti savo kūno linijas. Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į tai ką valgome, kada valgome ir kiek maisto suvalgome. Šis laikotarpis – puikus startas pradėti užsiimti nauja veikla ir patobulėti ne vien išoriškai, […]
Jau rašėme, koks stulbinamai sveikas yra avokadas. Dabar pateikiame receptą patiekalo, kurį pagaminti užtruks vos 15 minučių, o ragautojai liks maloniai nustebinti! Suderinti šio patiekalo ingredientai užtikrins pilnavertišką ir skanią vakarienę ar pietus. Toks puikus skonis ir patiekalo skalsumas, bet jokio riebaus padažo! 2 porcijoms reikės: 400 g pilno grūdo makaronų (juose daugiau vertingų skaidulų); 2 […]
Avokadų nauda didžiulė: suvalgę vieną vidutinio dydžio avokadą gausite beveik pusę rekomenduojamos dienos normos maistinių skaidulų. Ir tai dar ne viskas! Avokadai praturtinti vitaminais (A, B1, B2, B6, C, D, E, G, K), turi daug kalio, karotino, kalcio, geležies, leticino ir biotino. Šis vaisius idealiai tinka salotoms, šaltiems užkandžiams ar padažams, nes yra greitai virškinamas […]
Yra daugybė sveikos mitybos patarimų ir planų, tačiau ne visada aišku, kaip žengti pirmąjį žingsnį link naujų įpročių ugdymo. Maži pokyčiai aplinkoje, šiek tiek žinių ir išankstinių pastangų gali pastūmėti link Jūsų tikslo. Pamatykite, kaip paprasta keistis ir subalansuoti mitybą taip, kaip norite ir kaip Jums reikia! Ištuštinkite virtuvines spinteles Pirmiausia išmeskite užsilikusius saldumynus ir […]
Neseniai dvi mokslininkų komandos, vadovaujamos Eran Elinav ir Eran Segal, pristatė stulbinančius mitybos tyrimų rezultatus. Izraelio mokslininkų komandos įrodė, jog skirtingų žmonių organizmas gali skirtingai reaguoti į tą patį maistą bei atskirus maisto produktus. Specialių aparatų pagalba mokslininkai galėjo stebėti net pačias menkiausias tiriamųjų organizmo reakcijas. Visa tai padėjo identifikuoti begalinę jų įvairovę ir esminius […]
Apie vandens naudą mūsų organizmui daug kalbėti nereikia. Vanduo – gyvybės šaltinis ir tai mes atsimename dar iš biologijos pamokų. Klausimas skamba kitaip – kaip taisyklingai gerti vandenį, kad padėtume organizmui išlaikyti normalų svorį ir jaustis gerai? Pateikiame atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus apie vandens gėrimą. AR GERAI GERTI STIKLINĘ VANDENS RYTE, NIEKO PROEŠ TAI […]