Mityba

Tegyvuoja arbūzas! Odė vasaros uogai

Publikuotas 2019 5 rugpjūčio views 5565

Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena.

Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį dar labiau įsimylėti.

Arbūzą sudaro 90–95% vandens, todėl tai yra alternatyvus  ir itin skanus būdas kūno drėkinimui. Tai taip pat arbūzas mums suteikia sotumo jausmą, todėl gavę nedaug kalorijų (apie 32 kcal – 100g), jausitės sotūs ir hidratuoti, nereikės baimintis ir dėl savo figūros. 

Arbūzas yra puikus skaidulų šaltinis, pagerinantis žarnyno darbą, padeda kūnui pašalinti toksinus ir atliekas. Puikus maistas lieknėjant  ir kontroliuojant svorį. Dėl aminorūgšties L-citrulino jis taip pat padeda pagerinti kraujo apytaką, taip pat atpalaiduoja kraujagysles ir didina seksualinį potraukį bei ištvermingumą.

Arbūze taip pat yra antioksidantų: vitaminų A ir C bei beta karotino, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais, sukeliančiais priešlaikinį senėjimą, jie taip pat  apsaugo odą nuo saulės ir yra atsakingi už jūsų įdegio prailginimą.

Pateiksime geriausius receptus, kad galėtumėte mėgautis arbūzu kaip niekad anksčiau ir nebijoti prarasti gražiausio bikini vertos figūros.

Arbūzų sultys su imbieru ir mėtomis

 Jei norite, kad šaldytuve būtų sveikas ir beveik nekaloringas, nepamirškite išbandyti šių sveikų sulčių.

Ingredientai

1 arbūzas
2 šaukštai tarkuoto šviežio imbiero
1 šakelė mėtų
Ledo kubeliai
Paruošimas: supjaustykite arbūzą ir pašalinkite sėklas. Susmulkinkite maišytuve kartu su šviežiu imbieru. Patiekite  stiklinėje su ledo kubeliais ir keliais mėtų lapeliais.

Viduržemio jūros arbūzo ir fetos salotos

 Arbūzo ir fetos sūrio derinys yra ne tik sveikas, bet ir skanus.

Ingredientai

700 g arbūzo
200 g fetos sūrio
1 laiškinis česnakas
120 g juodųjų alyvuogių
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių, 
45 ml. ypač tyro alyvuogių aliejaus
Šviežios mėtos
Druskos  ir pipirų pagal skonį

Kubeliais supjaustome arbūzą. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, supjaustome  fetos sūrį ir vyšninius pomidorus. Į salotų dubenį sumaišome šiuos ingredientus, sudedame juodąsias alyvuoges, pabarstome raudonėlio ir mėtos lapeliais, pagardiname prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. 

Skanaus! 

 

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 1957
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 1275
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 1459

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 724
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 970