Paveikiausia priemonė. Šaukštas kasdieninis – ir tampame atsparūs ligų sukėlėjams, išvengiame peršalimų.
Dedame į smulkintuvą:
Viską susmulkiname, dedame į stiklinį indą, užsukame ir laikome šaltai. 0,5 val. prieš valgį suvalgome 1 šaukštą, užgeriame gurkšneliu vandens.
Spanguolės neperdirbtos laikosi iki kito sezono, jas naudokime tik žalias. Citrinos yra nupurkštos grybelį naikinančia medžiaga imazalilu ir todėl savo sveikatos labui pirkite ekologiškas citrinas, kurioms išlaikyti ilgesnį laiką draudžiama vartoti chemines medžiagas. Šių citrinų žievelė nepadengta chemikalais.
Šios tyrės negaminkime daug, kad būtų visada kuo šviežesnė. Nuo laikymo silpsta gerosios savybės. Tyrė nesugenda ir 2 mėnesius, nes visi produktai žudo mikrobus, tačiau per tiek laiko daug sudėtinių dalių jau būna išsiskaidę, praradę savo veiksmingumą. Darome ne ilgiau nei 2 savaitėms, laikome šaldytuve.
shutterstock.com
Česnako nejausite, nors čia jo yra labai daug. Tai būdas suvalgyti žalio česnako visai jo nejaučiant. Visos sudėtinės dalys yra imunitetą stiprinančios, ypač naudingos. Ilgai ir kantriai tyrės vartojant, dar ir išsivalo kraujagyslės, savijauta pagerėja, dingsta smulkūs negalavimai.
Pradžioje ši tyrė buvo be imbiero, bet anūkė Eglė patobulino. Kai nėra imbiero šaknelių, mama deda šaukštelį ciberžolės – geltonojo imbiero.
Receptą pateikia Nijolė Degutienė, knygos „Mano mamos sveikatos knygelė“, kurioje surašytos liaudiškos ir paprastos priemonės sveikatai gerinti, autorė. Daugiau informacijos: www.nijoledegutiene.lt