Mamos pusryčių receptą pateikia Nijolė Degutienė, knygos „Mano mamos sveikatos knygelė“ autorė: „Man tai – idealiausi pusryčiai pasaulyje. Labai naudinga ryte gauti sudėtingųjų angliavandenių, kurie įsisavinami lėčiau nei cukrus ar medus. Tada jaučiamės darbingi ir nealkani ilgą laiką.
Į dubenėlį dedu:
Šilto vandens pilu tiek, kad tyrelę būtų malonu valgyti. Po minutės ir valgau. Jei pakaitini iki 45 laipsnių ar laikai ilgiau nei 5 minutes, sumažėja vitaminų, žūsta fermentai, kurie pagreitina reakcijas mūsų ląstelėse tūkstančius kartų. Mano tyrėje viskas yra nesunaikinta.
Svarbiausia sėklas malti vienam kartui, prieš pat naudojimą, tiesiog tą pačią minutę. Laikant viskas oksiduojasi ir gerųjų savybių nelieka arba lieka labai mažai. Įvairovė irgi svarbu, nes kiekvienas augalas vis turi kitų mikroelementų, aktyvių medžiagų.
Šių pusryčių nauda didžiulė – visi vitaminai, nėra nereikalingo krakmolo, daug skaidulų, linų aliejaus teigiamybės, lipčiuje ir sėklose esantys mikroelementai ir mineralinės medžiagos. Valo kraujagysles, mažina blogojo cholesterolio kiekį, sėlenų skaidulos „prašluoja“ žarnyną, mažina cukraus kiekį kraujyje.“
Panašių receptų bei kitų liaudiškų ir paprastų priemonių sveikatai gerinti galite rasti knygoje „Mano mamos sveikatos knygelė“, daugiau informacijos: http://www.nijoledegutiene.lt/