Sveiki. Turiu klausimą, kuris yra labai svarbus man asmeniškai. Kasdien turiu ruošti valgį, nors to daryti labai nemėgstu. Ką patartumėte, kaip galėčiau šioje situacijoje save labiau motyvuoti?
Atsako virėjas Mantas Dobradziejus:
Maisto ruošimas niekada neturėtų būti kančia. Tam, kad galėtume pamėgti gaminimo procesą, visų pirma reikia pažinti ir suprasti maistą.
Normalu nemėgti to, kas atima daug laiko ir neteikia malonumo. Pabandykite išsirinkti kažkurią pasaulinę virtuvę, kurią labiausiai mėgstate, ir pabandykite ją panagrinėti. Tai galėtų būti geras startas į kulinarinę ekspediciją ir neišsenkamus atradimus.
Taip pat dažnai žmonės renkasi gaminti patiekalus, kurių procesas nėra trumpas, ir be papildomos pagalbos jo gaminimas prailgsta bei tampa nebemielas. Nereikėtų rinktis tokių kraštutinių variantų.
Puikių žurnalų, paprastų receptų skubantiems, laiką taupantiems ir skaniai valgyti mėgstantiems žmonėms dabar lengvai galima rasti ir parduotuvėse. Beje, jeigu turite mėgstamą virtuves šefą ar restoraną, jų gaminami patiekalai, pavyzdys galėtų nukreipti jus teisingiausia, priimtiniausia maisto kūrimo kryptimi.