Refliuksas, arba gastroezofaginio refliukso ligos (GERL) sindromas, yra dažnas virškinimo sistemos sutrikimas, kuris sukelia nemalonius simptomus, tokius kaip rėmuo, deginimas krūtinėje ir diskomfortas skrandyje. Tradicinė medicina dažnai siūlo vaistus ir gyvenimo būdo pakeitimus šių simptomų mažinimui. Tačiau pastaruoju metu didėja susidomėjimas alternatyviosiomis terapijomis, kurios gali apimti natūralius priedus, dietos pakeitimus ir kitus netradicinius gydymo metodus. […]
Mėnesinės laikomos reguliariomis, kuomet kraujavimas kartojasi kas 21–35 dienas, trunka 2–7 dienas ir nėra gausus. Visgi, nereguliarios mėnesinės – gana dažnas reiškinys, su kuriuo susiduria didelė dalis moterų. Nors kartais tai gali būti laikinas svyravimas, nereguliarios mėnesinės taip pat gali signalizuoti apie tam tikras sveikatos problemas. Nereguliarių mėnesinių priežastys Nereguliarių mėnesinių priežastys gali būti įvairios. […]
Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]
Dėl netikėtai užklupusios sveikatos krizės smarkiai išaugo įvairių sričių darbuotojų, dirbančių iš namų, skaičius. Šimtams tūkstančių žmonių tai reiškė ne tik daugiau laisvę planuojant savo darbo dieną bei derinant profesines atsakomybes su asmeninėmis, bet ir daugiau laiko praleisto sėdint prie kompiuterio. Tokios tendencijos – tikrai ne į naudą, todėl kiekvienam pravartu žinoti, kaip apsaugoti savo […]
Aminorūgštys yra labai svarbios mūsų organizmui. Tačiau kaip mes pasisaviname aminorūgštis ir ką jos daro? Tai aptarsime šiame straipsnyje. Akmens amžiaus žmonės – mūsų pirmtakai – buvo vidutiniškai liekni, bet raumeningi. Viena iš to priežasčių yra ta, kad jie daugiausia valgė maistą, tokį kaip mėsa ir augalai, kuriuose gausu baltymų. Šiuos baltymus sudaro vadinamosios aminorūgštys, […]