Mityba

Česnakas ir jo gydomosios savybės

Publikuotas 2016 22 rugsėjo views 20190
česnakas shutterstock.com

Galbūt česnakas ir nėra vaistas nuo visai visų ligų, tačiau gydomųjų savybių jis turi tikrai daug. Sužinokite, kuo šis augalas gali būti naudingas bei vartokite jo kuo dažniau ir daugiau!

Česnako gydomosios savybės:

  • Česnakas yra natūralus antibiotikas.
  • Reguliariai vartojant česnaką galima išvengti plaučių infekcijų arba jas gydyti.
  • Česnakas yra tradicinis vaistas nuo kosulio ir peršalimo.
  • Česnakas padeda gydyti skrandžio bei žarnyno infekcijas.
  • Česnakas mažina cholesterolio kiekį, saugo nuo arterijų sukietėjimo ir slopina krešulių formavimąsi.
  • Česnakas padeda sumažinti kraujospūdį ir gerina kraujo apytaką.
  • Česnakai lėtina vėžinių ląstelių progresavimą.

Per savaitę stenkitės suvalgyti mažiausiai 3 skilteles česnako. Norėdami neutralizuoti kvapą sukramtykite keletą petražolių ar mėtų lapelių. Atminkite, kad kramtomoji guma arba nors ir labai stipriai kvepianti dantų pasta, kurios dažnai griebiamės manydami, kad tai neutralizuos nemalonų kvapą, šiuo atveju yra bejėgė.

Nors dažniausiai česnakai yra vartojami kaip prieskoniai, tačiau atšalus orams pravartu žinoti, česnaką galite panaudoti ir kitokiais būdais.

Kosuliui lengvinti

Jeigu peršalote ir jus vargina kosulys, sutarkuokite pora česnako skiltelių, sumaišykite su dviem šaukšteliais garstyčių miltelių ir trupučiu vandens. Pasigaminta mase ištepkite pėdas, apsimaukite kojines ir kojas laikykite šiltai, šią procedūrą geriausia atlikti prieš miegą.

Lašai nuo slogos

Dvi česnako skilteles smulkiai supjaustykite, užpilkite trimis šaukštais vandens, palikite pastovėti tris valandas. Nukoškite, gautą skystį lašinkite po keturis-šešis lašus į kiekvieną nosies landą.

Temperatūrai mažinti

Supjaustykite 100 gramų česnakų, įdėkite 100 gramų medaus, išmaišykite. Šaukštą gautos masės įdėkite į pusę stiklinės vandens, gerai išmaišykite ir išgerkite. Šią masę vartokite prieš miegą.

Profilaktiškai sveikatai gerinti

Česnakai yra viena sudėtinių sveikatos tyrės dalių. Sumaišę kelias skilteles su citrinomis, spanguolėmis, imbieru ir medumi, gausite tyrelę, kuria kasdien galite vartoti profilaktiškai. Ji padės išvengti peršalimų ir smulkių negalavimų. Skaitykite pilną receptą ir aprašymą.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 1954
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 1273
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 1456

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 724
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 970