Mityba

7 kaloringiausi produktai. Nepatikėsite!

Publikuotas 2019 2 liepos views 6675
Kaloringiausi produktai

 

Atėjus maudymosi sezonui, daugelis žmonių susimąsto apie savo kūno formas ir stengiasi koreguoti jas sportuodami ar sveikiau maitindamiesi. Taigi tam, kad išvengtumėte papildomų kalorijų ir lengviau reguliuotumėte savo svorį verta atkreipti dėmesį, ne tik į vartojamus produktus, bet ir patiekalų sudėtį, kur iš pirmo žvilgsnio visai nekalti ingredientai gali padidinti vartojamo maisto kaloringumą bei energetinę vertę.

Pristatome kaloringiausių produktų septintuką, kurių perteklinis vartojimas gali sutrukdyti pasiekti norimų rezultatų, metant svorį, o sakingai vartojant, papildo organizmą naudingais
mineralais, maistinėmis medžiagomis, ląsteliena ir vitaminais. Taip pat juose gausu ir antioksidantų, apsaugančių mūsų organizmą nuo senėjimo procesų.

  1. Alyvuogių aliejus. Jo kaloringumas 100 gramų siekia net 890 kcal, o viename šaukšte yra 120 kcal. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne daugiau, kaip 80 gramų gryno alyvuogių aliejaus. Šie riebalai yra itin populiuarūs ir kosmetikos pramonėje. Alyvuogių aliejuje yra gausu vitaminų A, D, K ir E. Jis gerina žarnyno ir kepenų veiklą, tulžies darbą bei sumažina aukštą kraujo spaudimą ir riziką susirgti širdies ligomis.
  2. Įvairūs riešutai (pvz. pistacijos, migdolai, anakardžiai ir kiti). Daugelis mėgsta valgyti riešutus, kaip užkandį, nes valgant riešutų mišinius, jūs savo organizmą aprūpinsite naudingais baltymais, riebalais, angliavandeniais, skaidulomis, magniu, selenu, vitaminu E ir kitomis medžiagomis.

7 kaloringiausi produktai

 

 

  1. Sviestas (82% riebumo). Jis turi 743 kcal, tačiau galima paneigti mitą, kad jis yra kenksmingas mūsų sveikatai. Jame yra maistingųjų medžiagų, tokių kaip linolo rūgštis, kuri padeda gerinti apykaitą, raumenų formavimą. Taip pat svieste yra vitamino A ir E, kurie yra svarbūs mūsų imuninei sistemai, regai ir odai.
  2. Kokosų drožlės (615 kcal.) Kokosų riešutuose yra gausu B grupės vitaminų, reikalingų mūsų nervų sistemai. Taip pat netrūksta ir įvairių mineralinių medžiagų, vitaminų ir unikalių riebiųjų rūgščių, suteikiančių mūsų organizmui energijos ir gyvybinių jėgų.
  3. Juodasis šokoladas. Svarbu pasirinkti kokybišką, ekologišką, turintį ne mažiau 70% kakavos. Ji naudinga, nes gerina mikrocirkuliaciją ir odos stangrumą, didina ištvermę, raumenų jėgą, teigiamai veikia ne tik centrinę nervų sistemą, bet ir visą organizmo būklę.
  4. Avokadai. Vienas vidutinio dydžio avokadas turi 322 kcal. Tad jei rūpinatės savo kūno linijomis, jais piktnaudžiauti nevertėtų. Avokadai naudingi mūsų organizmui, nes juose yra mono sočiųjų riebalų bei virškinimui naudingos ląstelienos.

bigstockphoto.com

  1. Razinos. 100 gramų razinų yra 270 kcal. Verta atkreipti dėmesį ar jūsų patiekaluose šis ingredientas nedominuoja. Tačiau saikingai vartojant razinas, galite normalizuoti gliukozės kiekį kraujyje. Taip pat jose gausu vitaminų A ir C.

Galima būtų tęsti kaloringiausių produktų sąrašą, tačiau tam, kad jie nekenktų, o teiktų naudą jūsų organizmui bei kūno formoms, reiktų neriboti savęs, o nepamiršti saiko ir mėgautis ribotu jų kiekiu.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 522
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 431
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 562

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 583
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 715