Mityba

Trijų dienų organizmo detoksikacijos planas: reikės tik sulčių

Publikuotas 2017 2 sausio views 17508
Trijų dienų organizmo detoksikacijos planas: reikės tik sulčių shutterstock.com

Net ir žinodami, kaip mus veikia perdirbti maisto produktai, alkoholis ir tabakas, nesugebame jų visiškai atsisakyti. Tam, kad išvengtumėte jų daromos žalos, išbandykite šią, plaučius, kepenis ir gaubtinę žarną valančią programą.

48 valandos prieš detoksikaciją turėtumėte nevartoti pieno produktų, kadangi jie itin lėtai virškinami. Tam, kad sėkmingai detoksikuotumėte kūną, plaučiai turi būti švarūs, todėl keletą dienų prieš tai išgerkite po puodelį laisvinamosios žolelių arbatos.

Pirmoje dienos pusėje – įvairiaspalvės sultys

  1. Sumaišykite ½ stiklinės vandens su iš dviejų citrinų išspaustomis sultimis. Gerkite kasdien prieš pusryčius.

Kaip tai veikia?

  • Citrinose gausu pektino, gerinančio virškinimą ir taip padedančio iš gaubtinės žarnos pašalinti atliekas bei toksinus;
  • Sultys aprūpina organizmą antioksidantais, neutralizuojančiais laisvųjų radikalų žalą bei kovojančių su iš aplinkos į organizmą patenkančiais toksinais;
  • Citrinų sultys palaiko normalią kepenų funkciją bei reguliuoja medžiagų apykaitą.
  1. Pusryčiaudami išgerkite stiklinę greipfrutų arba ananasų sulčių.

Kaip tai veikia?

  • Greipfrutai – puikus vitamino C šaltinis. Ši medžiaga skatina su patogenais kovojančių baltųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, raudonuosiuose kraujo kūneliuose vitaminas pakelia antioksidanto glutationo lygį. Tokia dviguba apsauga itin svarbi norint palaikyti imuninės sistemos veiklą detoksikacijos metu;
  • Ananasuose netrūksta beta karoteno, eliminuojančio laisvųjų radikalų daromą žalą. Be to, vaisiaus sultys organizmą aprūpina virškinimą gerinančiomis skaidulomis.
  1. Priešpiečiams išgerkite stiklinę morkų sulčių.

Kaip tai veikia?

  • Morkose, kaip ir ananasuose, netrūksta su laisvaisiais radikalais kovojančio beta karoteno;
  • Ryškiaspalvės daržovės padeda iš virškinamojo trakto pašalinti maistą ir toksinus.

Vakare pasilepinkite spanguolėmis

  1. Vakare prieš miegą išgerkite 340 ml spanguolių sulčių.

Kaip tai veikia?

  • Spanguolės iššluoja toksinus ne tik iš gaubtinės žarnos, bet ir šlapimo takų;
  • Uogose esantys antioksidantai puikiai valo limfinę sistemą ir tokiu būdu pakelia energijos lygį;
  • Sultys detoksikacijos proceso metu padės išlaikyti kraują šarmingą.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 1956
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 1275
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 1457

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 724
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 970