Mityba

Gėrimai nuo peršalimo (4 receptai)

Publikuotas 2016 2 vasario views 16219

Susirgote ir Jūsų laukia nuobodžios dienos, besigydant namuose? Stengiamės jums padėti ir susirgus rekomenduojame išbandyti šiuos receptus, kurie ne tik pakels nuotaiką, bei ir leis jums pasijausti geriau ir paspartins ligos pasitraukimą iš jūsų organizmo.

Imbiero ir cinamono arbata

Gerai žinome, kad citrinos puikiai kovoja su skaudančia gerkle. Galite pasigaminti nuostabią gydančiųjų savybių turinčią arbatą iš citrinos ir imbiero. Šių dviejų ingredientų gerosios savybės jus maloniai nustebins. Įsitikinkite šios arbatos efektyvumu ir puikiu skoniu.

Jums reikės:

  • ½ puodelio šviežio supjaustyto imbiero;
  • 6 puodeliai vandens;
  • 2 cinamono lazdelės;
  • 2 arb. šaukšteliai medaus arba rudojo cukraus;
  • Kelios citrinos skiltelės (skoniui pagerinti ir savybėms sustiprinti).

Paruošimas:

Užvirinkite puodą su vandeniu, sudėkite ingredientus: imbierą, cinamono lazdeles ir virkite apie 20 minučių jei norite stipresnės arbatos, o jei pageidaujate silpnesnės, virkite šiek tiek mažiau. Tuomet įdėkite medaus arba rudojo cukraus, o galiausiai baigus virinti perkoškite arbatą per sietelį. 

Gėrimai nuo peršalimo

Ananasinis sirupas nuo kosulio

Neseniai moksliniai tyrimai įrodė, kad ananasai gali padėti nuo kosulio. Šis sirupas puikiai tinka ir mažiems vaikams; gana sudėtinga surasti tokį natūralų receptą, kuris būtų iš tiesų veiksmingas ir tiktų tiek suaugusiam, tiek vaikui. Šis receptas ir yra būtent tas, kurį galite duoti vaikams, tik tokiu atveju galite nedėti kajeno pipirų. Šis receptas gali padėti ir sergantiems gripu.

Jums reikės:

  • 2 stori griežinėliai šviežio ananaso. Nulupkite žievelę (vidus turi likti nepaliestas);
  • 1 valg. šaukštas medaus;
  • ½ šaukštelio kajeno pipirų (vaikams nedėkite, arba įdėkite mažiau);
  • Šviežio imbiero gabalėlis (nykščio dydžio). Nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite stambiais gabalėliais;
  • 1 citrinos sultys.

Paruošimas:

  1. Stambiai supjaustykite ananasą, įskaitant ir šerdį, kuri yra ne tik valgoma, bet ir ypač sveika.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės naudodami trintuvą.
  3. Vartokite visą šią paruoštą masę arba perkoškite ją per sietelį, kad sirupas būtų lygus.
  4. Laikykite šaldytuve ir vartokite prireikus.

Karštas limonadas

Praskaidrinkite savo niūrią ir slogią nuotaiką namų gamybos limonadu, kuris yra ne tik visiškai sveikas ir natūralus, bet ir suteiks jums energijos bei skatins jūsų organizmą greičiau pasveikti.

Jums reikės:

  • 4 citrinos;
  • Keletas griežinėlių imbiero šaknies;
  • Medaus pagal skonį;

Paruošimas:

  1. Iš keleto citrinų išspauskite sultis. Nulupkite nuo likusių citrinų žievelę, supjaustykite plonais grėžinėliais ir sudėkite į sultis.
  2. Pridėkite imbiero gabalėlių. Viską užpilkite šiek verdančiu vandeniu ir uždenkite. Palaukite kol atvės.
  3. Perkoškite ir į skystį pridėkite medaus. Galite užpilti dar karšto vandens. Gerkite karštą.

Morkų, obuolių, imbiero sriuba Gėrimai nuo peršalimo

Kūrybiškumą atskleidžianti sriuba, gausiai praturtinta antioksidantais, padėsiančiais sustiprinti imunitetą ir sėkmingai kovoti bei įveikti gripą ir klastingąjį peršalimą!

Jums reikės:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 mažo geltono svogūno (supjaustyto);
  • 1 skiltelės česnako (susmulkinto);
  • 2 valgomų šaukštų šviežio imbiero (nulupto ir sutarkuoto);
  • 1 mažo obuolio (nulupto ir supjaustyto);
  • 4 – 5 puodelių nuluptų morkų;
  • 4 puodelių daržovių sultinio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Pašildykite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepinkite kol suminkštės, apie 5 min. Įdėkite imbiero ir česnako ir kepinkite dar minutę, kol išsiskirs kvapas. Įdėkite pjaustytus obuolius, kubeliais pjaustytas morkas ir virkite dar 3 minutes.
  2. Padidinkite temperatūrą iki vidutiniškai aukštos ir supilkite daržovių sultinį. Leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį iki mažos ir palikite neuždengtą, kol suminkštės obuoliai ir morkos (30 min). Nuimkite puodą nuo viryklės ir palikite 10 minučių.
  3. Jei mėgstate trintą sriubą, galite panaudoti trintuvą, sutrinti ją ir supilti į puodą. Jei nenorite itin tirštos sriubos, tuomet įdėkite daugiau daržovių sultinio.
  4. Patiekite patiekalą su šlakeliu natūralaus ir kokybiško alyvuogių aliejaus. Mėgaukitės!

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 1950
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 1271
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 1454

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 723
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 968