Mityba

Mitybos specialistės patvirtintas receptas: salotos, mažinančios apimtis, bet puoselėjančios grožį

Publikuotas 2016 23 gegužės views 42411
Mitybos specialistės patvirtintas receptas: salotos, mažinančios apimtis, bet puoselėjančios grožį

Kalbėdami apie maistą, žmonės dažniausiai pagalvoja apie savo svorį, jo kontrolę, tarsi maistas būtų reikalingas vien atsikratyti alkio jausmo, užpildyti skrandį, o po to panaudojamas rankų, kojų ar pilvo apimtims palaikyti. Tačiau jeigu vartojame per mažai maisto, jo pritrūksta nagai, oda, plaukai ir nukenčia mūsų natūralus grožis.

Taigi visai nenuostabu, kad nepakankama mityba save alinantys žmonės dažnai pasiekia visai ne to rezultato, kurio tikėjosi, nors kūno svoris ir gali laikinai sumažėti. Netrukus jie ima pastebėti, kad oda atrodo susenusi, suglebusi, atsiranda raukšlių, nagai skilinėja, lūžinėja, o plaukai slenka ir atrodo visai prastai.

Naktimis, kai miegame, mūsų oda ir raumenys atgauna jėgas, o visos kūno ląstelės dalyvauja atsinaujinimo procese. Bet tam, kad šis procesas vyktų, reikia valgyti. Ir vengti vakarienės dėl to negalima, juo labiau didžiuotis, jog vakarais nevalgote.

Pateikiame ir vieną vakarienei itin tinkamą salotų receptą jūsų grožiui, kurio maistinę vertę peržiūrėjo ir patvirtino mitybos specialistė E. Šinkauskaitė. Bent 3-5 dienas per savaitę valgydami šias lengvas, bet sveikas salotas ir balansuodami dienos mitybą, jau po savaitės pajusite savo pagerėjusios sveikatos ir išvaizdos skirtumą!

Ingredientai:

  • Sūdyta lašiša
  • Kelios rūšys žalumynų
  • Agurkas
  • Citrina
  • Šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Paimkite gabaliuką lašišos ir supjaustykite kubeliais.
  2. Įmaišykite stambia tarka sutarkuotą agurką.
  3. Įdėkite pakankamai žalumynų, kuriuos geriau smulkinti rankomis, o ne peiliu.
  4. Apšlakstykite salotas šviežiomis citrinos sultimis ir trupučiu aliejaus.      

Be to, pasitelkę šiek tiek vaizduotės, galite mėgautis įvairesniais vakarienės variantais. Svarbu atminti, kad vakarienė neturi būti „sunki“, riebi, geriau vengti angliavandenių. Vakarais netinka ir vaisiai. Mitybos specialistė Eglė Šinkauskaitė pataria, kokie produktai yra tinkamiausi ruošiant vakarienę:

  • liesa mėsa bei įvairios salotos su ja;
  • žuvis bei įvairios salotos su ja;
  • liesi rūgusio pieno produktai (su jais taip pat galima daryti salotas);
  • kiaušiniai ir jų patiekalai.

Primename, kad savo klausimus mitybos ekspertei galite užduoti užpildę klausimo ekspertui formą:

klausimai

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 1952
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 1272
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 1455

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 723
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 970